Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakupiony laptop nie spełnia oczekiwań

Pojara

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Kupiłem laptopa i liczyłem, że będzie on wstanie osiągnąć lepsze rezultaty niż 40-50 fps w grze typu CS:GO, nie wiem czy Ja coś źle poustawiałem czy może sprzęt wadliwy lub co pewnie jest najbardziej prawdopodobne przeliczyłem się co ten laptop potrafiłby osiągnąć, zawsze wcześniej używałem PC i przy tym samym koszcie wszystko mega śmigało, zakładam ten temat w celu dowiedzenia się czegoś więcej ponieważ sam się mało na tym znam.. 

Laptop : https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01A6XLR2U/ref=ppx_yo_dt_b_detailpage_o04_s01?ie=UTF8&psc=1

edit : dodam jeszcze, że teraz dałem dla siostrzeńca odpalić sobie fortnite sądząc, że chociaż taka plastikowa gierka na niskich detalach będzie śmigać na 60 stabilnych fps ale się przeliczyłem po raz kolejny

Opublikowano

Co prawda specjalistką w tej dziedzinie nie jestem, ale w moim laptopie mam podobny model karty graficznej (no, trochę słabszy) i niestety to ona jest problemem przy większości gier. Podczas mojej krótkiej przygody z Fortnite na niskich ustawieniach miałam tylko około 25 fps. Ogólnie w większości gier mogę liczyć maksymalnie na średnią grafikę i góra 30-40 fps. Nie sądzę zatem, że to wadliwy sprzęt, a po prostu niewystarczające parametry, aczkolwiek jak wspomniałam - bazuję tylko na swoim doświadczeniu z podobnym laptopem, więc mogę się mylić.

Opublikowano

Wydając 800 funtów czyli około 4000 zł nie spodziewałem się takiej klapy, moja wina bo pewnie są laptopy które za tyle samo byłyby o wiele lepszym wyborem.

Opublikowano

To w czym, masz problem by oddać ?   Naucz się czytać regulaminy zwrotu na Amazonie.  

To UK a nie Polska gdzie traktuje się klienta jak ostatniego głupka i jak już kupił nie może oddać. 

Pracuje przy utylizacji oddanego sprzętu , czytając czasem teksty podstawy do zwrotu aż płaczemy ze śmiechu :  mój pies ciągle skacze na ten laptop, laptop brzydko wygląda, nie działają mi na strony z poprzedniego komputera itp.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jesteś pewny, że korzystasz z nvidii podczas gry w cs? Ja myślałem, że mój laptop ma słabe osiągi - bo przez jakiś czas używał integry, wgrałem sterowniki, trzymałem go pod ładowarką i z 30 fps zrobiło się 300

Opublikowano

Laptopa nie mogę odesłać bo kupiony w lipcu 2016.

Pamiętam, że po zakupie jakiś czas szukałem rozwiązania na ten sam problem i znalazłem w ustawieniach karty graficznej, że w opcji "Preferred graphics processor" było wybrana właśnie integra, zmieniłem to na karte NVIDIi ale fpsy wcale się nie zmieniły.

https://gyazo.com/528771ee13dd40b4ef950613f1bc2d74

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...