Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Wchodząc w ten temat zapewne zastanawiasz się dlaczego ktoś chciałby pisać plugin lub inną rzecz nie mając z tego żadnej korzyści materialnej i o co w ogóle się tutaj rozchodzi.

Już spieszę z odpowiedzią na to pytanie i już tłumaczę.

Przygodę z programowaniem zacząłem jakiś czas temu i poprzez ten temat chciałbym zdobyć praktyczne doświadczenie i wiedzę od bardziej doświadczonych kolegów z forum, którzy mają za sobą już owe doświadczenie.

Zatem jak to ma działać?

Zachęcam do podawania propozycji pluginów jakie mogę napisać. Każdy pomysł i każdy plugin, który wybiorę będzie pojawiał się na moim githubie ( co dodatkowo pomoże mi w budowie mojego portfolio ). W trakcie pisania liczę na propozycje i sugestie co do kodu jak i samych rozwiązań. Na bieżąco będę się z wami dzielił moimi postępami itp. w tym wątku na forum.

Kontakt i github:

- GitHub https://github.com/VeXterX

- Discord: Vexter__#4844

Pozdrawiam! I Liczę na aktywność w tym wątku, mam nadzieję, że praca, którą wykonam przyczyni się do rozwoju innych serwerów oraz, że zdobędę dzięki temu dodatkowe doświadczenie :10_wink:

Znalezione obrazy dla zapytania jack norris approved

• Biter. zmienił(a) tytuł na Napiszę plugin za darmo
Opublikowano
5 godzin temu, Ziomek64 napisał:

BattlePass? :D

Możesz opisać jak to ma działać i co rozumiesz pod tą nazwą?

Opublikowano

W jakim czasie wykonujesz takie pluginy? Jak coś jestem również zainteresowany, możemy dogadać się tutaj lub na priv.

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Opublikowano
Przed chwilą, Yadomi napisał:

W jakim czasie wykonujesz takie pluginy? Jak coś jestem również zainteresowany :D

W tym roku chcę bardzo docisnąć sprawy związane z programowaniem, dlatego myślę, że nie jest to bardzo długi okres czasu... Myślę nawet, że niektóre pluginy mogę napisać w przeciągu 1 dnia. :10_wink:

Opublikowano

Bardzo mnie to cieszy, że jesteś taki dyspozycyjny. A teraz przejdźmy do szczegółów, byłbyś w stanie wykonać wszechstronny plugin? Mówiąc wszechstronny chodzi mi o plugin z wieloma funkcjami.

Opublikowano
1 minutę temu, Yadomi napisał:

Bardzo mnie to cieszy, że jesteś taki dyspozycyjny. A teraz przejdźmy do szczegółów, byłbyś w stanie wykonać wszechstronny plugin? Mówiąc wszechstronny chodzi mi o plugin z wieloma funkcjami.

Przedstaw co masz na myśli i co ten plugin ma obsługiwać. Myślę, że spróbuję się podjąć każdego ciekawego projektu.

Opublikowano

Plugin miałby mieć głównie podobne funkcje do pluginu Essentials, WorldEdit i WorldGuard. Plugin powinien obsługiwać silnik Bukkit na wersji 1.12.2.

Opublikowano
13 minut temu, Yadomi napisał:

Plugin miałby mieć głównie podobne funkcje do pluginu Essentials, WorldEdit i WorldGuard. Plugin powinien obsługiwać silnik Bukkit na wersji 1.12.2.

Na początku warto podkreślić, że pluginy we i wg są już tak kultowe i dobrze zrobione, że nie spotkałem się jeszcze z sensowną opcją ich zmieniania. Co do pluginu podobnego co do funkcjonalność essentials zapewne chodzi Ci tu o jakiegoś typu core pod serwer?

Opublikowano

takie kore jest bez sensu  we to samo ... pomysly z d" wziete , to troche jak odnajdywanie motyki na nowo .

jakie masz umiejetnosci w pisaniu w java ? , bo mam taki pluginek niedokonczony na kamere (nie ma nigdzie nic podobnego) gdzie gracz w trybie spectate podpiety jest pod entity ktore lata po wyznaczonej trasie , realtime camera in minecraft na serwery, zastosowanie : gdy wchodzisz na serwer musisz wpisac haslo , a w czasie nim je wpiszesz "latasz" po mapie albo spawnie...

wszystko opiera sie na splajnie i wezlach , zrobilem wezel pod beziera^3 (mozna dodac wlasne np linie prosta , okrąg czy cokolwiek) , z tym ze jest jeszcze sporo do zrobienia w tym edytor (troche zaczelem) oraz sam mechanizm kamery... pytanie czy podołasz ? i czy chcesz ?

Opublikowano
24 minuty temu, damianq20 napisał:

takie kore jest bez sensu  we to samo ... pomysly z d" wziete , to troche jak odnajdywanie motyki na nowo .

jakie masz umiejetnosci w pisaniu w java ? , bo mam taki pluginek niedokonczony na kamere (nie ma nigdzie nic podobnego) gdzie gracz w trybie spectate podpiety jest pod entity ktore lata po wyznaczonej trasie , realtime camera in minecraft na serwery, zastosowanie : gdy wchodzisz na serwer musisz wpisac haslo , a w czasie nim je wpiszesz "latasz" po mapie albo spawnie...

wszystko opiera sie na splajnie i wezlach , zrobilem wezel pod beziera^3 (mozna dodac wlasne np linie prosta , okrąg czy cokolwiek) , z tym ze jest jeszcze sporo do zrobienia w tym edytor (troche zaczelem) oraz sam mechanizm kamery... pytanie czy podołasz ? i czy chcesz ?

Oczywiście, zgadzam się z Toba, że takie odgrzewanie przysłowiowego kotleta jest bez sensu... Co do Javy nie uważam się za super speca, ale się uczę zresztą w tym celu też stworzyłem tego posta żeby zdobyć nową wiedzę - tak jak jest to napisane w temacie. Wracając do pluginu chętnie na niego zerknę i dowiem się czegoś więcej o nim - metody kontaktu masz podane o wszystkim można porozmawiać :12_slight_smile:

Opublikowano

Hej czy mógłbyś zrobić/zmienić plugin na gildie? jakby co mam go ale jest po angielsku i trzeba pisać /f lub /faction a ja chce /g lub /gildia no i jeszcze żeby był cały po polsku .. Raczej wiesz o co chodzi :)

Opublikowano
4 minuty temu, Jkod napisał:

Hej czy mógłbyś zrobić/zmienić plugin na gildie? jakby co mam go ale jest po angielsku i trzeba pisać /f lub /faction a ja chce /g lub /gildia no i jeszcze żeby był cały po polsku .. Raczej wiesz o co chodzi :)

Zapraszam do kontaktu! Zobaczymy co da się zrobić :16_relieved:

Opublikowano
8 minut temu, JaKrzychu napisał:

Zapraszam do kontaktu! Zobaczymy co da się zrobić :16_relieved:

Dobra tylko narazie nie mam dostepu do mojego kompa wiec nie moge podac hasla itp  do filezilli ani bycia na serwerze pózniej będe

Opublikowano
13 godzin temu, Iwantbebetter napisał:

Polecam autora tematu. 

100% - uczciwości 

100% - bezpieczeństwa 

65% - czas wykonania 

Generalnie godny współpracy i pomocy. 

Dzięki za polecenie!

Co do czasu wykonania ... w tym roku to poprawiam :6_smile:

Opublikowano
Dnia 3.01.2019 o 12:24, JaKrzychu napisał:

Na początku warto podkreślić, że pluginy we i wg są już tak kultowe i dobrze zrobione, że nie spotkałem się jeszcze z sensowną opcją ich zmieniania. Co do pluginu podobnego co do funkcjonalność essentials zapewne chodzi Ci tu o jakiegoś typu core pod serwer?

Ostatnie zdanie/pytanie trochę tak tu nie pasuje, bo jako programista powinieneś myśleć a czytając to sądzę, że nie za dobrze z tym u Ciebie.

Trochę Cie nie rozumiem. Widać, że coś tam już napisałeś (tak sądzę po postach) a Twój github ciągle pusty,  przecież piszesz za darmo.  Wypadało by pokazać cokolwiek a nie zwodzić ludzi. Nie jeden tak sie oferował a gówno robił.

Opublikowano
5 minut temu, TheMajster napisał:

Ostatnie zdanie/pytanie trochę tak tu nie pasuje, bo jako programista powinieneś myśleć a czytając to sądzę, że nie za dobrze z tym u Ciebie.

Trochę Cie nie rozumiem. Widać, że coś tam już napisałeś (tak sądzę po postach) a Twój github ciągle pusty,  przecież piszesz za darmo.  Wypadało by pokazać cokolwiek a nie zwodzić ludzi. Nie jeden tak sie oferował a gówno robił.

Nie jestem tu jak Ty to napisałeś od "gówno robienia". Gdybym nie traktował tematu poważnie to... i pomyśl tu logicznie nie odpisywałbym na każdą wiadomość z zaangażowaniem i próbą wyjaśnienia i opisania czegoś w bardziej przystępny i czytelny sposób... ba, nie zakładałbym nawet tego tematu :) I co do githuba. Chcę żeby to co się tam pokaże było dla mnie zadowalające... zresztą tak jak napisałeś niejeden chciał tak robić i wypuszczał pierwszą lepszą rzecz a potem spotykał się z falą opinii na ten temat, że powinien bardziej się postarać :D

Aczkolwiek dzięki za opinie i aktywność w temacie! Mam nadzieję, że dalej będziesz brał czynny udział w tym wątku.

Opublikowano
Dnia 5.01.2019 o 12:43, TheMajster napisał:

To dobrze że ty kretynie w życiu nic z kguildsow nie ukradłes a twój github świeci i zachęca dobrymi projektami. Ktoś cię jeszcze traktuje poważnie? 

Opublikowano
Dnia 8.01.2019 o 03:46, iwannadead napisał:

To dobrze że ty kretynie w życiu nic z kguildsow nie ukradłes a twój github świeci i zachęca dobrymi projektami. Ktoś cię jeszcze traktuje poważnie? 

hmm to widzę, że ty lepiej wiesz co ja robiłem, kod kiedys podpierdalałem ale tych połączonych myhardów nie ruszałem.

Twój 2 argument jest zbędny ? Czy ja sie reklamuje albo podaje swojego githuba?? Nie więc pomysł x razy zanim coś napiszesz i napisz ile to  x wynosi.

A co do pytania zapytaj rodziców. 

Ps. Co do tego wyżej uważam że na żałosne pytanie będzie żałosna odpowiedz. Aaa i podstawowe pytanie, ty mnie znasz a ja ciebie nie wiec przypierdalać sie możesz o wszystko a ja do takiej niedorajdy życiowej już nie ;)

I na koniec dam ci rade, nie tylko jak piszesz to sie zastanawiaj ale też przy czytaniu, bo żaden argument nie odnosi sie w żadnym stopniu do mojego.

Nie pozdrawiam.

• 5 tygodni później...
  • Amove zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...