Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ Zmiana czcionki GM w szepcie | SOURCE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Nie widziałem na forum ,także wrzucę dla innych :P

1.Wchodzimy do swojej binki i przechodzimy do /Userinterface

Otwieramy PythonChat.cpp 

2.Szukamy tam :

CGraphicText* pkDefaultFont = (iType == CPythonChat::WHISPER_TYPE_GM) ? static_cast<CGraphicText*>(DefaultItalicFont_GetResource()) : static_cast<CGraphicText*>(DefaultFont_GetResource());

i zamieniamy na :

CGraphicText* pkDefaultFont = (iType == CPythonChat::WHISPER_TYPE_GM) ? static_cast<CGraphicText*>(DefaultFont_GetResource()) : static_cast<CGraphicText*>(DefaultFont_GetResource());

3.Kompilujemy binke i cieszymy się normalną czcionką GM (Kolor zostaje złoty jak chcecie to później mogę dodać jak zmienić kolor)

Jeśli było to do kosza, ja tu znaleźć nie mogłem więc poczytałem trochę poszperałem w kodzie i działa :)

Dla świeżych :10_wink:

Moje tematy:

Kliknij mnie !

Liczba postów: [1][5][10][15][20][30][40][50][100][150][200][250][300][350][400][450][500][1000][1500][2000][2500]

Pisząc do mnie,oznacz mnie w poście @FlashTech

• Aive zmienił(a) tytuł na C++ Zmiana czcionki GM w szepcie | SOURCE
Opublikowano

No na tym nie widziałeś to fakt, poszperałeś w kodzie mówisz.. ciekawe, że na moim forum jest tak samo jak tutaj u Ciebie.. z małym bonusikiem nawet.. ;)
Na kilku zagranicznych forach też to jest więc nie mogę zabronić Ci tutaj tego tematu, ale uprzedzam, nie kopiuj zmiany koloru bo to sam wykminiłem i nie sadzę, żeby było gdzieś na forum bądź na innym. 
Coś czuję, że wpadłeś na moje forum i zerżnąłeś temat i będziesz udawać głupiego jak poniektórzy. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
1 minutę temu, kamil2321 napisał:

No na tym nie widziałeś to fakt, poszperałeś w kodzie mówisz.. ciekawe, że na moim forum jest tak samo jak tutaj u Ciebie.. z małym bonusikiem nawet.. ;)
Na kilku zagranicznych forach też to jest więc nie mogę zabronić Ci tutaj tego tematu, ale uprzedzam, nie kopiuj zmiany koloru bo to sam wykminiłem i nie sadzę, żeby było gdzieś na forum bądź na innym. 
Coś czuję, że wpadłeś na moje forum i zerżnąłeś temat i będziesz udawać głupiego jak poniektórzy. 

Kamil ja nawet nie wiedziałem, że ty masz forum , na co miałbym kraść coś co nie jest moje i udostępniać jak swoje ? Co w tym było takiego trudnego do zrobienia , akurat myślałem jak to zrobić , a że u ciebie jest z jakimś bonusikiem, no to git :10_wink: A to akurat sam znalazłem w kodzie także nie widzę tu żadnego problem a że wygląda to jak twoje to nie znaczy że takie jest XD , także bez spiny bo nie po to tu jestem :18_kissing_heart: A jakbym miał zerznąć to od ciebie to już bym napisał "Kod od @kamil2321 "ch*jem nie jestem także Miłego wieczoru !

Moje tematy:

Kliknij mnie !

Liczba postów: [1][5][10][15][20][30][40][50][100][150][200][250][300][350][400][450][500][1000][1500][2000][2500]

Opublikowano

Luzik, piszę jak to wygląda bo jeśli wyszukasz sobie dokładnie cały ten kod to zobaczysz dokładniejsze źródła, więc pochwal się jak wpadłeś na to? Bo ja wpadłem tak, że znalazłem temat z innego forum i wiadome kod nie należy do mnie xd aż mnie ciekawi jakbyś rozpisał się na temat koloru. Specjalnie dałem w HEX i jeśli ktoś naprawdę by ogarniał to by użył kolorów bez HEX'a a ja obstawiam, że użyłbyś z HEX'em choć tak jak mówisz, nie warto się spinać, bo każdy by mógł to zrobić bez ogarniania nawet xd 
A i nie dałem tutaj na mpcforum bo nie opłaca się nic za darmo dawać, bo nawet szacunku brak na tym forum i za poświęcony czas masz wielkie nic. :D 
Spokojnie nie mam spiny xd

Opublikowano

Kamil , ale ja nie dałem jeszcze kolorów , nie patrzyłem w kod nawet ale może coś ogarnę albo jakbyś mógł mi wysłać link do twojego forum i za twoją zgodą wrzucę tu do tematu jak nie to nie :P najwyżej nie dostaną bo z tego co widzę to nawet żal im lajka wcisnąć XD

Moje tematy:

Kliknij mnie !

Opublikowano

Heh, moje forum znajdziesz dość szybko xd nawet napisałem, że jak znajdziesz dokładnie całą linijkę kodu, którego zmieniasz to będzie na 1 bądź na drugiej pozycji w google xd zadbałem oto. 
Inna opcja masz mój nick, dopisz .pl i będziesz wiedział gdzie jest xd 
Co do koloru czcionki, nie warto dawać. Nie będę rozpisywał się tutaj, bo znowu dostanę ostrzeżenie za to, że daję coś od siebie i nie pisze na temat, a to bywa denerwujące.

Opublikowano
1 godzinę temu, #Filip napisał:

Bo jakieś dwa noname kłócą się o linijkę publicznego kodu 

Twój post jest niepotrzebny i nic nie wnosi do tematu , @ref 

Moje tematy:

Kliknij mnie !

Opublikowano
11 godzin temu, FlashTech napisał:

Twój post jest niepotrzebny i nic nie wnosi do tematu , @ref 

I co? XD

A jak zrobić żeby tekst gm był pogrubiony? 

Opublikowano
1 godzinę temu, #Filip napisał:

I co? XD

A jak zrobić żeby tekst gm był pogrubiony? 

Gówno xd

Nie wiem nie pomogę nie znam się :/

Moje tematy:

Kliknij mnie !

Opublikowano

Wytłumaczcie mi jeszcze ten kod:

CGraphicText* pkDefaultFont = (iType == CPythonChat::WHISPER_TYPE_GM) ? static_cast<CGraphicText*>(DefaultFont_GetResource()) : static_cast<CGraphicText*>(DefaultFont_GetResource());

Nie znam się na tych c plus plusach. Co to robi?

Opublikowano
12 minut temu, #Filip napisał:

Wytłumaczcie mi jeszcze ten kod:

Nie znam się na tych c plus plusach. Co to robi?

Static_cast operator może służyć do operacji, takich jak konwertowanie wskaźnika do klasy bazowej na wskaźnik do klasy pochodnej. Takie konwersje nie zawsze są bezpieczne.

Ogólnie rzecz biorąc używasz static_cast niektóre typy danych, gdy chcesz przekonwertować typy danych numerycznych, takich jak typy wyliczeniowe na liczby całkowite lub liczby całkowite na wartości zmiennoprzecinkowe i są zaangażowane w konwersji. static_cast konwersje nie są tak bezpieczne, jak dynamic_cast konwersji, ponieważ static_cast sprawdza żadnych typów w czasie wykonywania, podczas gdy dynamic_cast wykonuje. A dynamic_cast do niejednoznacznego wskaźnika zakończy się niepowodzeniem, podczas gdy static_cast zwraca, jak gdyby nic się nie stało; może to być niebezpieczne.Mimo że dynamic_cast konwersje są bezpieczniejsze, dynamic_cast tylko works na wskaźników lub odwołań i wyboru typu run-time to obciążenie. 

Moje tematy:

Kliknij mnie !

Opublikowano
1 godzinę temu, FlashTech napisał:

Static_cast operator może służyć do operacji, takich jak konwertowanie wskaźnika do klasy bazowej na wskaźnik do klasy pochodnej. Takie konwersje nie zawsze są bezpieczne.

Ogólnie rzecz biorąc używasz static_cast niektóre typy danych, gdy chcesz przekonwertować typy danych numerycznych, takich jak typy wyliczeniowe na liczby całkowite lub liczby całkowite na wartości zmiennoprzecinkowe i są zaangażowane w konwersji. static_cast konwersje nie są tak bezpieczne, jak dynamic_cast konwersji, ponieważ static_cast sprawdza żadnych typów w czasie wykonywania, podczas gdy dynamic_cast wykonuje. A dynamic_cast do niejednoznacznego wskaźnika zakończy się niepowodzeniem, podczas gdy static_cast zwraca, jak gdyby nic się nie stało; może to być niebezpieczne.Mimo że dynamic_cast konwersje są bezpieczniejsze, dynamic_cast tylko works na wskaźników lub odwołań i wyboru typu run-time to obciążenie. 

Ty chory pojebie XDD

image.png

Filip nice bait 

Opublikowano

@NoName#2

pytał się , dostał odpowiedz , widać ze jego iq składa się z jednej cyfry 

Moje tematy:

Kliknij mnie !

Opublikowano

Hy, kilka dni mnie nie było i tu widzę spam, który nie odnosi się w żaden sposób do tematu, no bez jaj. Zlatujecie się jak muchy normalnie.. 
Nie macie kogo dręczyć czy jak? -.- Skończcie te pajacowanie.

@#Filip Ty tak nie szpanuj, nie jesteś wystarczająco mądry byś mógł szpanować pod tym tematem, każdy potrafi kopiuj wklej jebnąć więc odpuść sobie wymądrzanie i sarkazmy, ok? Mówisz jestem noname, to mnie gościu sprawdź zanim ocenisz bo nie znasz moich umiejętności, a oceniasz.

Proponuję byście wszyscy dali sobie siana i przestali spamować bezsensownymi postami, które nie wnoszą do tematu nic i zanim się obejrzymy to będą 3 karty/strony(jak zwał tak zwał) bezsensownych wypowiedzi -.- 

Opublikowano

Ostrzeżenia słowne w tym wątku właśnie w tym momencie się skończyły - każdy kolejny post, który nie odnosi się bezpośrednio do tematu lub tego, co użytkownik udostępnił, będzie wiązał się z punktami ostrzeżeń. Nie dyskutujemy tu u cudzych umiejętnościach (no chyba, że ktoś chce zwrócić uwagę na wady wstawki) oraz nie atakujemy się wzajemnie.

@FlashTech Niezmiernie mi przykro, ale jako moderator mam pełne prawo zwracać uwagę w tematach. Dalszej dyskusji na ten temat nie zamierzam prowadzić, ten temat nie służy do tego.

Opublikowano

@Aive twój post teraz tez jest bezsensu dałaś już ostrzeżenia wszystkim jak leci , i tak każdy w to ma wyj3bane. A te kolorki to żeby nie było ze zaraz bana wyrwę bo nie wiadomo co ci do głowy strzeli , i uświadom to sobie ze nie jesteś tu żadna boginią .

co do tematu łapcie kolorki od @kamil2321 

Szukamy w PythonChat.cpp

pChatLine->Instance.SetColor(D3DXCOLOR(1.0f, 0.632f, 0.0f, 1.0f));

Zmieniamy na 

pChatLine->Instance.SetColor(0xff33FFCC); // kolor czcionki GM'a

Moje tematy:

Kliknij mnie !

Opublikowano

Widzisz różnicę między tym

CGraphicText* pkDefaultFont = (iType == CPythonChat::WHISPER_TYPE_GM) ? static_cast<CGraphicText*>(DefaultItalicFont_GetResource()) : static_cast<CGraphicText*>(DefaultFont_GetResource());

a tym?

CGraphicText* pkDefaultFont = static_cast<CGraphicText*>(DefaultFont_GetResource());

C++ jest szybki i nie będzie różnicy w szybkości działania takiego projektu, ale uczmy się dobrych przyzwyczajeń. 

Opublikowano
2 godziny temu, #Filip napisał:

Widzisz różnicę między tym

a tym?

CGraphicText* pkDefaultFont = static_cast<CGraphicText*>(DefaultFont_GetResource());

C++ jest szybki i nie będzie różnicy w szybkości działania takiego projektu, ale uczmy się dobrych przyzwyczajeń. 

Widzę , a ty widzisz Że poradnik jest dla osób zaczynających ? 

Moje tematy:

Kliknij mnie !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra nie drapać się szmaciarze. Obaj jesteście po jednych pieniądzach KIEPY. Temat od 2015 na turk :

SRC= https://forum.turkmmo.com/konu/3322871-c-mini-release-italik-gm-yazi-tipini-kaldirmak/

Na twoim zajebistym forum, gdzie masz całe 12 tematow Kamilu jest od 2017 takim dziwnym trafem :P Sam to zajebales Kamil i tu bedziesz grał glupa. Tfu ! Jebani pseudo - developery.

Opublikowano
7 godzin temu, Jordans napisał:

Dobra nie drapać się szmaciarze. Obaj jesteście po jednych pieniądzach KIEPY. Temat od 2015 na turk :

SRC= https://forum.turkmmo.com/konu/3322871-c-mini-release-italik-gm-yazi-tipini-kaldirmak/

Na twoim zajebistym forum, gdzie masz całe 12 tematow Kamilu jest od 2017 takim dziwnym trafem :P Sam to zajebales Kamil i tu bedziesz grał glupa. Tfu ! Jebani pseudo - developery.

Ooooo przyszedł pan deweloper tak kurwa przez w jesteś w Polsce , wrzuciłem to tu bo nie każdy jak ty siedzi na śmierdzących forach , wiec zamknij ryj i wypierdalaj 

rozumiesz 2 proste komendy ? 

Moje tematy:

Kliknij mnie !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...