Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostanę programistą

Rekomendowane odpowiedzi

• Biter. zmienił(a) tytuł na Zostanę programistą
Opublikowano

Hmm...

1. Za słono się cenisz, niektórzy tacy to nawet kit potrafią wcisnąć i owalić ludzi, ja bym chociaż dał ssy lub nagrania że robisz te autorskie pluginy chociaż bez pobrania tak po prostu...
  2. W sumie to nawet bym ciebie nie brał bo nawet cię nie znam za dobrze, bo czasami się trafiają też tacy co chcą podpierdolić hosting z serwerem :) 

pozdrawiam cieplutko...

Opublikowano
Dnia 15.12.2018 o 20:47, RychuGaming napisał:

Zakres możliwości? 

Wszystko, od anticheatów po minigame.

Dnia 15.12.2018 o 22:48, yuukon napisał:

Hmm...

1. Za słono się cenisz, niektórzy tacy to nawet kit potrafią wcisnąć i owalić ludzi, ja bym chociaż dał ssy lub nagrania że robisz te autorskie pluginy chociaż bez pobrania tak po prostu...
  2. W sumie to nawet bym ciebie nie brał bo nawet cię nie znam za dobrze, bo czasami się trafiają też tacy co chcą podpierdolić hosting z serwerem :) 

pozdrawiam cieplutko...

tak chciałbym zapytać, co mnie to interesuję? @Synek

Opublikowano
Dnia 15.12.2018 o 22:48, yuukon napisał:

Hmm...

pozdrawiam cieplutko...

Opublikowano
2 godziny temu, jucy napisał:

Chce abyś mi wytłumaczył kilka rzeczy:

- Po co rozszerzasz klasę PlayerData do Object ?

-Czemu używasz BukkitRunnable zamiast Runnable?

-Po co ci boolean canlogout? Według mnie nie jest to potrzebne skoro z pola logoutTime możesz to prosto wywnioskować (Field > 0)

-Po jaką cholerę trzymasz w tym obiekcie pole Player skoro nawet z tego nie korzystasz ?

-ChatColor.RED.toString() WTF?

-Nie lepiej zrobić osobna klasę i tam trzymać listę wszystkich userow? 

-Nie lepiej tez użyć HashMapy i po prostu pobierać po kluczu(uuid) niż zapętlać i sprawdzać cała listę ?

Opublikowano

@Zbuckijak sie przypierdalasz to  konkretnie i z dupnięciem i o ile jest powód .

Cytat

- Po co rozszerzasz klasę PlayerData do Object ?

na bank dla pewnosci :P hehe , tego jeszcze nigdzie nie widzialem dlatego szacun

Cytat

???

Cytat

??? WTF czego tu nie rozumiesz ?

hihi

ja bym sie tam bam zlecic mu pisanie minigejmsow  a tym bardziej antychejta :>

@yuukon ? ile sie cenil ? tak z ciekawosci pytam.

nastepnym razem wstaw kod nawet na pastebin :l bo tego to nawet ogladac mi sie nie chce

Opublikowano
16 godzin temu, damianq20 napisał:

ja bym sie tam bam zlecic mu pisanie minigejmsow  a tym bardziej antychejta :>

na szczescie nie umiem pisac antycheatow ;(

17 godzin temu, Zbucki napisał:

Chce abyś mi wytłumaczył kilka rzeczy:

1. A co w tym zlego? Praktycznie nie ma roznicy.

2. Moze dlatego, ze nie mozna uzyc znaku "+" z dwoma ChatColorami?

3. A co w tym zlego? Praktycznie nie ma roznicy.

przypierdalanie sie na sile, typowo polskie zachowanie XD

Opublikowano

kodu sie czepiac nie bede bo nie mam zamiaru ogladac filmiku i wyszukiwac co jest glupie :/ , a nie ok ,  obejrzałem ...
czepilem sie tego co wypisal zbucki czy jak on tam ma
bo sie czepil byle by sie czepic (kolejny programajster od siedmiu boleści)

np o to "toString()" , oraz interfejs Runnable a klasa Bukkitcos, i tutaj czepil sie by sie czepic dla zasady aby tepic konkurencje

ale to ze rozszerzasz swoja klase o Object , to moze nie jest jakis tam wielki blad , choc nie jest to blad bo juz pierwszy poradnik pierwsza lekcja z poradnika (czy to ksiazki) masz wytlumaczone czym jest klasa w java i ze KAZDA klasa jest rozszerzeniem Object , wiec gdy rozszerzasz klase o object podajesz jak na tacy swoja wiedze z java, a konkretniej jej brak.

Cytat

ta tu masz racje dlatego o te pytanie czepilem sie tego zbyckiego o co mu chodzi.
a co do ciebie , nie wiem czy dobrze rozumiem ;l chcesz wykonac +/- na Obiekcie ? to nie C# tutaj tak sie nie da , tylko string (z obiektow) ale to tez nie do konca prawda.

gdy dodajesz jakikolwiek obiekt do stringa wywala metode toString() ktora posiada KAZDY obiekt;

Cytat

tak kolejny raz  masz racje :l i to kolejny pokaz tego ze czepia sie by czepic.
mozna by bylo pokusić sie o jakas LinkedList (bo i tak iterujesz za kazdym razem)  albo jakas inna kolekcje czy tez zrobic wlasna, ale do tego czy warto (linked list raczej warto) i mialo by jakies kolosalne przelozenie na cpu to watpie, ale moge sie mylic.

co do antichejta i tej  wypowiedzi

Cytat

mam jedno pytanie ,

-czy zrobiles to na pakietach ??

jak nie to taki """AntiCheat""" to raptem 10 linijek kodu (pewnie mniej) i raczej nie nazwal bym tego anticheat bo to za wiele jkak na tak maly plugin... nooo chyba ze uwzgledniasz ostatnia pozycje graczy wyslanych pakietem interpoluesz pozycje i dopiero wtedy robisz magie swojego anticheat < ale w to watpie bo to za wiele czarow i przerost formy nad trescia.

Opublikowano
3 godziny temu, jucy napisał:

1. A co w tym zlego? Praktycznie nie ma roznicy.

przypierdalanie sie na sile, typowo polskie zachowanie XD

1.Różnicy nie ma, ale według mnie nie jest to potrzebne.

2.To już nie lepiej zrobić jakąś metodę z ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', message) zamiast bawić się w śmieszne i brzydko wyglądające ChatColor.RED.toString()?

2 godziny temu, damianq20 napisał:

a co do ciebie , nie wiem czy dobrze rozumiem ;l chcesz wykonac +/- na Obiekcie ? to nie C# tutaj tak sie nie da , tylko string (z obiektow) ale to tez nie do konca prawda.

gdy dodajesz jakikolwiek obiekt do stringa wywala metode toString() ktora posiada KAZDY obiekt;

Że co? wiesz co piszeszesz wgl?

Opublikowano

:l eE ze co ? enum to wlasnie taka dziwna klasa ktora sama w sobie ma inne klasy ( a sama w sobie klasa nie jest a jednak jest)  (najprostsze porownanie to Obiekty tego samego typu (statyczne) umieszczone w jakiejs klasie ... i masz TYLKO i wylacznie jedna kopie pod jedno pole !! i to jest najistotniejsze)

Cytat

1.Różnicy nie ma, ale według mnie nie jest to potrzebne.

skoro nie ma roznicy to czego sie czepiasz ?

jesli dla ciebie ChatColor.XYZ.toString() wyglada dziwnie :l o matko boje sie zapytac , masz ty jakiekolwiek pojecie o java ?

hehe ladnie wyglada to mloda d^ bez majtek ,., to ma dzialac i byc mozliwie jak najwydajniejsze jak najmniejszym nakladem pracy , nie ma to jednak praktycznie żadnego znaczenia , wiec czepianie sie jest nie na miejscu...

troche teoriii

Żadna klasa (a jak juz napisalem enum nia jest) nie moze zostac 'dodana'** do innej klasy za pomoca operatora "+" , java to nie c# z jego dziwnymi przeciazeniami ... String nie jest zadnym wyjatkiem ... dzieje sie tam magia , taka ze kompilator ci przyjmie String + String albo String + Object <- object boo tak to wyglada dla jvm > String + Object.toString() ... awiec znowu masz 2 stringi , i to jest tez powod dlaczego nie powiino sie laczyc stringow w petlach , (glownie w petlach ale przykladw mozna by bylo namonozyc setki) , a co gdy mamy Object + Object ?? a no kompiler/srodowisko sypnie informacjami ze durnoty piszesz bo taka operacja w java nie istnieje , ale mozna to obejsc albo dodajac pustego stringa albo jeden obiekt zestringowac ...

zawsze mozna pisac \u00A + znak hexadecymalny :/. albo § + znak <- chyba by dzialalo na bank unicodowy zapis a ten no powinien ale kto go tam wie , to powinno dzialac przy zwyklych wiadomosciach

Opublikowano
39 minut temu, damianq20 napisał:

:l eE ze co ? enum to wlasnie taka dziwna klasa ktora sama w sobie ma inne klasy ( a sama w sobie klasa nie jest a jednak jest)  (najprostsze porownanie to Obiekty tego samego typu (statyczne) umieszczone w jakiejs klasie ... i masz TYLKO i wylacznie jedna kopie pod jedno pole !! i to jest najistotniejsze)

skoro nie ma roznicy to czego sie czepiasz ?

jesli dla ciebie ChatColor.XYZ.toString() wyglada dziwnie :l o matko boje sie zapytac , masz ty jakiekolwiek pojecie o java ?

hehe ladnie wyglada to mloda d^ bez majtek ,., to ma dzialac i byc mozliwie jak najwydajniejsze jak najmniejszym nakladem pracy , nie ma to jednak praktycznie żadnego znaczenia , wiec czepianie sie jest nie na miejscu...

troche teoriii

Żadna klasa (a jak juz napisalem enum nia jest) nie moze zostac 'dodana'** do innej klasy za pomoca operatora "+" , java to nie c# z jego dziwnymi przeciazeniami ... String nie jest zadnym wyjatkiem ... dzieje sie tam magia , taka ze kompilator ci przyjmie String + String albo String + Object <- object boo tak to wyglada dla jvm > String + Object.toString() ... awiec znowu masz 2 stringi , i to jest tez powod dlaczego nie powiino sie laczyc stringow w petlach , (glownie w petlach ale przykladw mozna by bylo namonozyc setki) , a co gdy mamy Object + Object ?? a no kompiler/srodowisko sypnie informacjami ze durnoty piszesz bo taka operacja w java nie istnieje , ale mozna to obejsc albo dodajac pustego stringa albo jeden obiekt zestringowac ...

zawsze mozna pisac \u00A + znak hexadecymalny :/. albo § + znak <- chyba by dzialalo na bank unicodowy zapis a ten no powinien ale kto go tam wie , to powinno dzialac przy zwyklych wiadomosciach

Nie chce mi się tego czytać wiec łap lajka.

@

Dodasz coś większego na githuba?

@edit 

Jednak coś przeczytałem. To jest forum, chciałem znać jego zdanie a nie twoje, nie musiałeś się dla mnie wysilać :) 

W jaki ty sposób chciałbyś dodawać do siebie dwa obiekty xddddd

Jezeli ktoś(twórca tematu) udostępnia to w sieci to nie musi to tylko działać i być wydajne, to musi także wyglądać...

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...