Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Zapowiedź][1.7.10][Mody] Vaerrya Wars
Opublikowano (edytowane)

No i jest różnica pomiędzy publikacją w swojej paczce modów, a w zastosowaniu jej w funkcjonowaniu serwera :p

Przy okazji trochę się zmieniło i uzyskałem pozwolenie na dodanie tego od nich na to :p

Edytowane przez Demorsik
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niby prezentacja ładna, ale wygląda mi trochę kiepsko. Wygląda jakby była robiona w paincie. Pomysł na serwer owszem dobry, ale moim subiektywnym zdaniem jestem w stanie stwierdzić, że mało osób już gra na takowych serwerach.

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Yadomi napisał:

Niby prezentacja ładna, ale wygląda mi trochę kiepsko. Wygląda jakby była robiona w paincie. Pomysł na serwer owszem dobry, ale moim subiektywnym zdaniem jestem w stanie stwierdzić, że mało osób już gra na takowych serwerach.

Rozumiem Yadomi obawy. Szczególnie, że takich (mówiąc w ogromny uproszczeniu) serwerów na chwilę obecną nie ma, a poprzednie miały wiele niedociągnięć i błędów, których staramy się unikać.

Co do prezentacji to po starcie, gdy będzie więcej czasu postaramy się wrzucić jeszcze lepszą. (i nie, nie była w paincie robiona, chociaż rozumiem obawy :p)

W każdym wypadku zapraszam ciebie na start, abyś mógł sam ocenić :14_relaxed:

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

image.png

Edytowane przez Demorsik
Opublikowano

Prezentacja napisana dobrze, fajnie to wygląda. Świetny pomysł na serwer, lecz nie podobają mi się grafiki aktualizacji. Powodzenia w serwerze.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano (edytowane)

Demors czemu banujesz bez powodu ludzi na Discordzie? Strach obleciał że gracze uciekną na lepszy serwer? :P

BTW pytałem autora Mo'Creatures czy wydał pozwolenie aby używać jego moda na Twoim serwerze - mail od niego nie był dla mnie zaskoczeniem. W ogóle nie słyszał o takim serwerze ani nie udzielał Ci żadnych pozwoleń. Nieładnie, bardzo nieładnie. Nie dość, że kradniesz czyjąś pracę i wykorzystujesz mod wbrew życzeniu autora, to jeszcze kłamiesz.

Edytowane przez Galador256

images.jpg

Opublikowano

Jest i @Galador256 ....

A w temacie - gram na becie. Poziom wejścia dosyć wysoki, ale dzięki graczom mogłem spokojnie pobiegać i poogarniać podstawy. Mapa w okolicach spawnu całkiem nie w moim stylu, ale do przełknięcia. Będę oczekiwał oficjalnej wersji, a czas testów poświęcę na poznanie serwera.

Ogólnie polecam

Zalety:

-administracja

-społeczność

-dopracowanie

-wiki w opracowaniu

Wady:

-duża ilość modów

-próg wejścia

-brak poradników

Opublikowano

Problemy są rozwiązywane wciąż. 

Poradniki powstają i próg wejścia staramy się znizyc. 

Galador dostałeś bana za reklamowanie swojego serwera po zapraszaniu na disco osób tam spotkanych (mam ssy od różnych osób). Dodatkowo strachu żadnego nie ma bo bez powodu nie łapie się człowiek takich technik, jak ty. 

Opublikowano

1 minutę temu, Demorsik napisał: Galador dostałeś bana za reklamowanie swojego serwera po zapraszaniu na disco osób tam spotkanych (mam ssy od różnych osób). Dodatkowo strachu żadnego nie ma bo bez powodu nie łapie się człowiek takich technik, jak ty.    Pokaż screeny, to po pierwsze. A po drugie prywatne rozmowy z userami Discorda są niezależne od tego gdzie dana osoba na nim jest. 

1 minutę temu, Demorsik napisał: Galador dostałeś bana za reklamowanie swojego serwera po zapraszaniu na disco osób tam spotkanych (mam ssy od różnych osób). Dodatkowo strachu żadnego nie ma bo bez powodu nie łapie się człowiek takich technik, jak ty.    Pokaż screeny, to po pierwsze. A po drugie prywatne rozmowy z userami Discorda są niezależne od tego gdzie dana osoba na nim jest. 

Pokaż te screeny. Ja tez pokaże swoje. Porównany i znów okaże się że kłamiesz, ja z pozwoleniem od autora Mo'Creatures.   Kolejna rzecz to taka, że PW wiadomości na Discordzie nie są zzależne od kanałów na których sa userzy.  A publicznie nikt na twoim Discordzie niczego nie reklamował. 

Pokaż te screeny. Ja tez pokaże swoje. Porównany i znów okaże się że kłamiesz, ja z pozwoleniem od autora Mo'Creatures.   Kolejna rzecz to taka, że PW wiadomości na Discordzie nie są zzależne od kanałów na których sa userzy.  A publicznie nikt na twoim Discordzie niczego nie reklamował. 

images.jpg

Opublikowano (edytowane)

Galador pisanie bezpośrednie do kogoś "czy to ty", a następnie dodawane go do znajomych i zapraszanie do siebie na serwer może to sugerować i to uznaliśmy za źródło bo dłużej czekaliśmy na taki dowód. 

Dodatkowo jeżeli masz ochotę prześlę ci w pw na disco, aby nie zasmiecac tematu, co i tak zrobiłeś. 
Serwer.png
Odpowiadając do poniższego, aby nie kontynuować reklamy jakiej właściciel jeden z serwerów konkurencyjnych robi na tutejszej reklamie oraz wielu innych źródłach za co został wyrzucony z discorda. Widać to po stópkach, pisaniach do graczy, których znajduje na craftsite, próbuje przekupywać skrzyniami pełnymi złota i nie tylko grających by zostali oraz wiele wiele innych. Powyżej też dowody słów. Jako reklamowanie traktuje wszelkie powiązania, zaczepki na serwerze. Przy okazji sam twój sposób pisania obrażania i wiele innych pokazuje twoje prawdziwe cele. Nie zamierzam też wspominać o zabiegach jakie latami stosowałeś wobec konkurentów jakie, jak widać dalej praktykujesz.

Jak dla mnie takie zachowania to akt desperacji oraz agresywnej reklamy serwera, którego nie będę nawet komentować. 

image.png

Pone, ale tyle, ze ja startowałem z 1 serwerem i trwał pól roku po czym go zakończyłem z powodów matury. Ten projekt trwa od ponad roku i nad nim pracuje.
Miło też, że pokazałeś jednego gracza, którego zbanowałeś chwilę po tym zajściu oraz wycinek rozmowy.

Nie zamierzam się dowartościowywać twoją osobą, bo patrząc i słysząc o tym, co robisz to nie byłoby to, coś czego chciałbym podobnie jak z moim serwerem. 

To nie są też użalania i miła próba odwrócenia kota ogonem z twojej strony, bo chyba to ty tutaj prowadzisz cały ten wywód w oparciu o to, że dostałeś bana na discordzie, co sam pokazałeś w naszej krótkiej rozmowie na disco.

Edytowane przez Demorsik
Opublikowano

Pokaż te screeny. Ja tez pokaże swoje. Porównany i znów okaże się że kłamiesz, jak z pozwoleniem od autora Mo'Creatures.   Kolejna rzecz to taka, że PW wiadomości na Discordzie nie są zzależne od kanałów na których sa userzy.  A publicznie nikt na twoim Discordzie niczego nie reklamował. 

Ty tak serio czy sobie jaja robisz?  Te DWIE osoby do których napisałem z pytaniem czy grają u mnie zaczepione zostały na Discordzie należącym do Craftsite. Nie wiem jakim trzeba być młotem by uważać, że cała społeczność MC siedzi akurat u ciebie i nigdzie indziej  : )

Dobra, zrozumiałem już twój tok myślenia - pisanie prywatnych wiadomości związanych z moim serwerem do osób, które siedzą nie tylko na innym Discordzie ale też na twoim, traktujesz jako reklamowanie. Niezła paranoja. Powiedziałbym, że robisz w majty ze strachu żeby przypadkiem ktoś ze zwabionych do ciebie graczy po rozczarowaniu się tym twoim badziewiem nie zaczął grac u mnie xD

BTW dalej "reklamuję" swój serwer "twoim" graczom, bo mam ich w kontaktach i mogę do nich pisać PW. Frustrujące, nie? xD

332x7w5.jpg

Demors błagam, skończ bredzić o "serwerze konkurencyjnym". Ty nie jesteś dle mnie żadną konkurencją i nigdy nie byłes, przez te wszystkie lata przez które póbowałaś (bezskutecznie) postawić serwer, który przetrwa chociaż pare miesięcy. Niczego nie reklamowałem i nie zamierzam reklamować ani ty ani na twoim Discordzie. Niech to do ciebie wreszcie dotrze. Przestań dowartościowywać się moją osobą i tym, że raczyłem zwrócić uwagę na twoje debilne zachowanie.   I skończ się publicznie żalić.

images.jpg

Opublikowano

Jezu jak ja wam dziękuję, usychałem od braku tego typu dram przez ponad rok, wreszcie coś się dzieje.

A serwerek jest masny i jeden i drugi, czekam na fuzje, pozdro dobre mordy, elo.

Opublikowano
Dnia 15.12.2018 o 14:25, kl4ud1a napisał:

autor mo' creatures nie pozwala na publikacje jego modyfikacji w paczkach modów.

Dnia 30.01.2019 o 09:43, Galador256 napisał:

BTW pytałem autora Mo'Creatures czy wydał pozwolenie aby używać jego moda na Twoim serwerze - mail od niego nie był dla mnie zaskoczeniem. W ogóle nie słyszał o takim serwerze ani nie udzielał Ci żadnych pozwoleń. Nieładnie, bardzo nieładnie. Nie dość, że kradniesz czyjąś pracę i wykorzystujesz mod wbrew życzeniu autora, to jeszcze kłamiesz.

Otóż trochę się zmieniło. https://www.minecraftforum.net/forums/mapping-and-modding-java-edition/minecraft-mods/1272337-mo-creatures-v12-0-0-for-minecraft-1-12-1
Sam jestem tym zaskoczony, ale widocznie Zharkowi zmiękło serce po tych paru latach :P 

Poncjusz to pokaż tego maila od niego. Koniecznie z datą :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 30.01.2019 o 16:26, Galador256 napisał:

Boże kochany PONCJUSZ! Ty żyjesz?

kopa lat ;)

widze ze dalej bawisz sie w MC :)

dalej w swoim stylu :)

Jak miło widzieć całą paczkę z dawną energią do walki :)

pozdrawiam :)

Edytowane przez fungi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...