Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wysokim pingiem na serwerach Miecraft

PolskiWisnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam internet światłowodowy 600Mbps od Orange. Jakąkolwiek grę bym nie odpalił mam ping w okolicach 30-40, czasem 50, ale nigdy nie przekroczy 60ms. W Minecrafcie też na wszystkich serwerach, nawet tych z modami mogę cieszyć się zadowalającym poziomem rozgrywki, i w kwestii FPS, jak i kwestii pingu. Niestety kiedy zacząłem grać na jednym serwerze, to na nim mam potworne lagi. Inni gracze nie zgłaszają problemów z pingiem, za to ja nie mam nawet jak się zalogować z powodu opóźnienia. Do Minecrafta mam przydzielone 4GB RAMu, a serwer (jak się dowiedziałem od właściciela) stoi na 4 rdzeniach Xeona sprzed 2 lat, ma przydzielone 5GB RAM i działa na dysku SSD. Podłączyłem internet od telefonu żeby zobaczyć czy to kwestia mojego połączenia i na połączeniu LTE lagów nie uświadczyłem. Tutaj pojawia się pytanie, czy jest jakaś możliwość żebym mógł "naprawić" ten światłowód, żeby nie czerpać z danych komórkowych (mam tylko 10GB na miesiąc, a przy moim użytkowaniu potrafię nawet do 10. dnia miesiąca mieć już 80% limitu)? Zależy mi na tym, aby nie musieć zmieniać połączenia na inne, gdyż takiej możliwości nie mam. Liczę na szybką pomoc ;)
EDIT: Zapomniałem wspomnieć, że serwer jest na modach, Forge 1614, wersja Minecraft 1.7.10.

• Marosking zmienił(a) tytuł na Problem z wysokim pingiem na serwerach Miecraft
Opublikowano

Moim zdaniem jest to zależne od tego w jakiej odległości od ciebie leżą te serwery. Zrób Speedtest i wstaw tu SS :)

pseudol to koks

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tu chodzi o twoją pozycję i pozycje serwera, jeżeli serwer jest położony gdzieś we Francji to jasne jest że będziesz miał wzrost pingu. Pogadaj z właścicielem aby zaplanował zmienić lokalizację serwera, lub porozmawiaj o tym z twoim dostawcą internetu.

Jestem programistą, zaufaj mi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...