Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca zdalna

Jenqy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem obecnie uczniem technikum, 3-cia klasa, technik informatyk. Staram się znaleźć jakąś fajną pracę, która odpowiada moim zainteresowaniom. Chcę sobie trochę dorobić, ale nie widzi mi się po prostu robienie w gastro. Myślałem o pracy w jakimś sklepie, np. x-kom, komputronik, rtv euro agd, ale tam albo musisz być po maturze, albo nie szukają nikogo na weekendy.

Dlatego szukam coś w stylu:

• Redaktor (Zdalnie)
  • Front - End Dev (Zdalnie)
  • Obsługa sklepu internetowego / aukcji na allegro (Zdalnie)

Może ktoś będzie wiedział i mi pomoże, gdzie mogę szukać tych ofert? Wiem, że są portale typu useme, freelanceria, fleenacerzy itp, ale na nich jest duża konkurencja i znalezienie jakiejkolwiek pracy jest dość trudne, bo wiadome, że ktoś wybierze kogoś kto ma 100 wykonanych zleceń i ocenę 4.7, a nie kogoś kto w ogóle nie ma projektów. 

Proszę o polecenie innych miejsc, gdzie mogę znaleźć pracę na stanowiskach opisanych wyżej.

Pozdrawiam

Opublikowano
29 minut temu, Jenqy napisał:

Może ktoś będzie wiedział i mi pomoże, gdzie mogę szukać tych ofert? Wiem, że są portale typu useme, freelanceria, fleenacerzy itp, ale na nich jest duża konkurencja i znalezienie jakiejkolwiek pracy jest dość trudne, bo wiadome, że ktoś wybierze kogoś kto ma 100 wykonanych zleceń i ocenę 4.7, a nie kogoś kto w ogóle nie ma projektów. 

Tak i nie. Jeżeli nie masz portfolio to wiadomo, jest o wiele trudniej, ale jeżeli przyłożysz się i napiszesz porządną propozycję i dasz sensowną cenę to jest duża szansa, że uda Ci się pozyskać kontakt telefoniczny, a wtedy jeżeli umiesz prowadzić rozmowę bez problemu dostaniesz zlecenie. 

Ja zaczynałem w wieku 16 lat od zera, właśnie na takich portalach i jakoś się udawało, wiadomo że trwało to np. miesiąc albo i dwa, a teraz w tydzień dostaję kilka ofert, ale nie oczekuj, że bez żadnego doświadczenia, żadnej wiedzy i żadnego portfolio pracodawcy będą walili drzwiami i oknami żeby tylko Cie zatrudnić.

Opublikowano

Czyli mam robić projekty nawet takie, które będą tylko dla mnie, a nie na zamówienie? Ważne żeby było co wkleić do portfolio?

Opublikowano

Tak, ALE - lepiej jest mieć 3 naprawdę dobrze zrobione strony, które nie będą przerobionymi szablonami z internetu niż 14, z których każda będzie bazować na tej samej templatce. 

Opublikowano

Ewentualnie możesz jeszcze spojrzeć na aplikację Kiwi Jobs - są to głownie oferty pracy typu: barista, sprzedawca, kierowca, jednak zaletą aplikacji jest to, że z góry znasz stawkę, a dodatkowo gwarantują Ci, że pracodawca odpowie na Twoją ofertę. 

Opublikowano

Z tego co wiem, to jakiś czas temu Morele w Krakowie szukało ludzi do pracy zdalnej. Skontaktuj się z nimi i podpytaj o etat i warunki zatrudnienia, chwila rozmowy na pewno nie zaszkodzi. 

Qui est le prochain?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...