Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Heroku ExpressJS

Bóbr.

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Czy Heroku jest w pełni darmowe?

Po co mam tam podawać dane w takim razie do karty kredytowej?

Czy postawienie api na heroku to dobry sposób na produkcyjne api?

Szukam grafika, który zobi mi sygnaturkę ;)

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hostuje apkę w Railsach na heroku bez karty i jedyne ograniczenia jakie posiadam to brak możliwości dodania własnej domeny / dodatków + jest usypiany serwer ale podobno da się to jakoś obejść. Ponadto odradzam korzystanie z heroku jeżeli chcesz pracować ze zdjęciami bo po chwili wygasają - no chyba że podepniesz chmurę cloudinary.

Opublikowano

Masz ograniczony czas działania aplikacji i tak - może sypać timeout'ami. Dodatkowo brak stałej pamięci może spowodować stratę plików (np.: fotek). Dlatego tutaj już musisz jakieś S3 użyć, bo baza w Heroku jest jako addon.

@Mroczeks ֎֎֎֎֎֎֎ da się obejść - wystarczy obecność użytkowników na stronie, ale wtedy czas leci, a czas mamy chyba 650h miesięcznie bez karty (jakieś 27 dni), zaś wersja z kartą darmowa ofc - 1000h chyba. Ja mam od roku tam aplikację, podpiętą kartę - nic mi nie pobrali, a aplikacja jest ruchliwa (aczkolwiek baza i treści statyczne są na zewnętrznym serwerze).

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Heroku w darmowej opcji 'usypia' serwer po 30 minutach - następnie trzeba go włączyć, czego jedynym widocznym skutkiem jest dłuższy (około 5-10 sekund) czas ładowania strony.

Po pełną rozpiskę zapraszam tutaj:

https://www.heroku.com/pricing

Dane do karty kredytowej to podstawowe zabezpieczenie sprawdzające twoją tożsamość i ułatwiające rozszerzenie pakietu, podobnie robi np. Netflix.

Non omnis moriar.

Opublikowano
1 godzinę temu, maxaz napisał:

Heroku w darmowej opcji 'usypia' serwer po 30 minutach - następnie trzeba go włączyć, czego jedynym widocznym skutkiem jest dłuższy (około 5-10 sekund) czas ładowania strony.

Po pełną rozpiskę zapraszam tutaj:

https://www.heroku.com/pricing

Dane do karty kredytowej to podstawowe zabezpieczenie sprawdzające twoją tożsamość i ułatwiające rozszerzenie pakietu, podobnie robi np. Netflix.

Czyli idąc tym tropem jeśli piszę prostego cms'a dla klienta, który jest oparty właśnie na api (uprzedzając pytania i głupie komentarze, nie lubię wordpressa dlatego tworze swoje rozwiązanie) To podczas gdy klient nie wchodził na cms'a czyli nie robił nic z tym api to po prostu owy cms będzie się ładował 10 sekund i nic poza tym? Bo słyszałem opinie, że może sypać timeoutami. 

Szukam grafika, który zobi mi sygnaturkę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...