Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć bota do Tibii?

Kacapek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciał bym spróbować zrobić własnego bota do tibii. Nie za bardzo się na tym znam ale mam nadzieje ze z czasem zacznę ogarniać co i jak. Czy autoit będzie dobrym programem do tego? Mogli byście dać jakieś porady na początek? 

reklama

Opublikowano

Żeby zrobić bota do tibii w au3 nie trzeba jakichś sporych umiejętności, dobry język na początek. W internecie masz nawet tutoriale jak zacząć, pobrać adresy. 

Opublikowano

Zrobiłem targeting i healing na zasadzie $pos = pixelsearch (szuka określonego koloru w danym miejscu). Osobno działają ale jak włączę razem to tak jak by się gryzly i program się zawiesza. Macie pomysły jak to rozwiązać? Chciał bym jeszcze zrobić przycisk STOP. Jest jakaś funkcja żeby program zatrzymal wszystkie funkcje? Na razie działa tak ze po prostu się wyłącza. 

reklama

Opublikowano

Bez kodu nikt Ci nie pomoże ;d

9 godzin temu, Kacapek napisał:

Jest jakaś funkcja żeby program zatrzymal wszystkie funkcje?

Tak, ile ludzi, tyle sposobów, żeby to napisać.

Opublikowano
Dnia 19.11.2018 o 08:41, Kacapek napisał:

Zrobiłem targeting i healing na zasadzie $pos = pixelsearch (szuka określonego koloru w danym miejscu). Osobno działają ale jak włączę razem to tak jak by się gryzly i program się zawiesza. Macie pomysły jak to rozwiązać? Chciał bym jeszcze zrobić przycisk STOP. Jest jakaś funkcja żeby program zatrzymal wszystkie funkcje? Na razie działa tak ze po prostu się wyłącza. 

Zrób, że targeting działa tylko jeśli masz więcej hp niż podane w bocie. Wtedy będzie najbezpieczniej bo nie będzie szukał targetów na low hp tylko skupi się na leczeniu a gdy będzie już miał określoną ilość hp zacznie targetować.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko ładnie pięknie działa - healing,  targeting, looting. Nie mam za bardzo pomysłu jak zrobić cavebota. Wiadomo że będzie wyszukiwać punktów na mini mapie ale nie wiem jak zrobić żeby wyszukiwal punkty. Ktoś jakieś pomysły? 

reklama

• Makin zmienił(a) tytuł na Jak stworzyć bota do Tibii?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...