Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zintegrowana karta dźwiękowa, czy karta usb?

Barmox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam płytę główną Asus Sabertooth P67 z zintegrowaną kartą dźwiękową. Czy opłaca się dokupywać kartę dźwiękowa na usb do max 50zł czy w tej cenie nic lepszego nie dostanę i lepiej jechać na integrze?

W AIDA64 pisze iż posiadam Realtek ALC892 

Na oku mam kartę od Iteca

• Aive zmienił(a) tytuł na Zintegrowana karta dźwiękowa, czy karta usb?
Opublikowano

Czyli jesteś zainteresowany downgarde karty dziadkowej ?  Tylko po cholerę skoro ta na płycie będzie lepsza od większości gniotów co kupisz do 50 zł. 

Zainwestuj w kartę przynajmniej z chipsetami  ALC 1150 czy ALC 1220 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
13 minut temu, Ktosiu napisał:

Czyli jesteś zainteresowany downgarde karty dziadkowej ?  Tylko po cholerę skoro ta na płycie będzie lepsza od większości gniotów co kupisz do 50 zł. 

Nie chce żadnego downgrade'a karty. Po prostu wyczytałem, że karta jest średnia i już lepiej jest mieć coś na usb. Przeglądałem na necie testy ITEC I-TEC USB Audio Adapter i nie brzmiało to źle. 

Opublikowano

Naucz się czytać ze zrozumieniem.

Skoro wszystkie karty którymi jesteś zainteresowany mają chipsety niższej klasy niż masz na płycie to jak Ty sobie wyobrażasz kupić lepsza kartę z gorszym chipsetem w tej cenie ? Zainwestuj ze 150-300 zł w Xonara czy Creative to dopiero będziesz miał lepszą kartę niż masz na płycie.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...