Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Stary dysk HDD a nowy pc

MarcelYapegi

Pytanie

Opublikowano

Witam mam pewien problem a mianowicie mam nowy komputer na ktorym jest jeden dysk ssd 240gb i na tym dysku mam wgranego windowsa 10 i chce sobie podlaczyc dysk ze starego pc hdd 1tb 

na ktorym jest win 7 nic sie nie stanie jesli podlacze i odpale pc ?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Albo wykryje oba systemy i da Ci możliwość wyboru, zależy jak się w boot priority ustawią dyski, albo odpali jeden z dwóch systemów. Ale i tak będziesz musiał sformtować tego HDD

Opublikowano

Jak podłączysz dysk to sprawdź w BIOSie w jakiej kolejności są urządzenia w boot orderze. Włączy się bootloader z tego dysku, który będzie wyżej na liście. 

Opublikowano
2 godziny temu, el capo napisał:

Albo wykryje oba systemy i da Ci możliwość wyboru, zależy jak się w boot priority ustawią dyski, albo odpali jeden z dwóch systemów. Ale i tak będziesz musiał sformtować tego HDD

a da sie dysk przed wlozeniem do nowego pc sformatowac ?

Opublikowano

Nie. Ale jeśli go podłączysz i właczy się win10 to spokojnie go w managerze dysków sformatować. Nic się z dyskami nie stanie, jeśli o to chodzi :)

Opublikowano
9 minut temu, el capo napisał:

Nie. Ale jeśli go podłączysz i właczy się win10 to spokojnie go w managerze dysków sformatować. Nic się z dyskami nie stanie, jeśli o to chodzi :)

wielkie dzięki uważam temat za zamknięty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...