Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :)
Mam problem polegajacy na tym, ze nie moge normalnie dolaczyc na serwer kolegi.

Gdy klikam na serwer, aby sie polaczyl to wyswietla mi sie "Ładowanie terenu" przez bardzo długi czas.

Moge to pominac klikajac Esc lecz widze tylko slonce i ksiezyc po przeciwnych stronach, nie laduja mi sie bloki chyba ze minie jakies kilkanascie sekund to na ulamek sekundy widze normalnie spawn i te napisy powitalne typu "zaloguj się..." "vipa kupisz na..." itd.

tez nie moge kucać, chodzic, skakac itd.

Jezeli serwer bedzie uruchomiony to zrobie screena jak to wyglada, narazie musicie sie domyslic z opisu ;).

Opublikowano

Jeśli możesz dołączyć na inne serwery, a na ten nie, to wina leży po stronie kolegi. Host może mieć za mały upload (słaby internet) przez co bardzo długo łączysz się z serwerem o ile w ogóle się połączysz. Jeszcze jak serwer jest na hamachi, kolega ma za mały upload i jest dużo wgranych pluginów na serwerze no to cóż, internet nie wyrabia.

Opublikowano

Moim zdaniem wina stoi po stronie Minecrafta lub hosta, na którym jest serwer.

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

• Biter. zmienił(a) tytuł na Problem z dołączeniem na serwer multiplayer
  • 3 lata później...
Opublikowano

Ej, ja mam podobnie, bo mam że dodaje IP i wszystko dobrze pinknie bo kiedyś grałem na crafted.pl i nagle z dupy od kilku miesięcy jak dodaje nowy serwer, nie ważne jaki to tak czy siak mam "This serwer is offline" i to na każdym praktycznie nowo dodanym serwerze, a inni normalnie grają