Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik - Jak zainstalować mapę do Minecraft?

Yadomi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! To dzisiaj mój drugi poradnik, w którym chciałbym Wam pokazać jak zainstalować mapę w Minecrafta z konkretnie rozpisanymi punktami dotyczącymi instalacji. 

Wprowadzenie
Jak pewnie wiecie do Minecrafta jest możliwość instalacji map tworzonych przez graczy. W tym poradniku dowiecie się wszystko o ich instalacji.

Krok 1.
Szukacie sobie mapy do pobrania. Ja zazwyczaj instaluję mapy ze strony https://www.planetminecraft.com/.
Jeśli jesteście już na tej to wybieracie dział: Projects
d95b6c.png
Krok 2.
Szukacie Waszej mapy, która się Wam spodoba. Ja wybiorę sobie mapę z zamkiem. 
e861c7.png
Krok 3.
Więc teraz przechodzimy do instalacji Waszej mapy. Zjeżdżamy na dół strony i naklikacie przycisk: Download Minecraft World
dbfe76.png
Krok 4.
Gdy naklikniecie ten przycisk przenosi Was do MediaFire gdzie będziecie mogli pobrać Waszą mapę.   
307a2e.png
Krok 5.
Naklikacie przycisk: Download gdzie pobierze się Wasza mapa.

Krok 6.
Gdy pobierze się Wasza mapa, szukacie folderu .minecraft , mapę wypakowujecie i wrzucacie ją do folderu saves

Krok 7.
I już wszystko gotowe uruchamiacie Minecrafta i macie Waszą mapę!

Jeśli poradnik Wam się spodobał to napiszcie ocenę!

Pozdrawiam
Yadomi

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Teoretycznie poradnik, przejrzysty i króciutko na temat, ale nie uważasz, że z łatwością można znaleźć taki poradnik w google w przeciągu kilkunastu sekund ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Można znaleźć, ale forum służy pomocy użytkownikom i mogą z niego korzystać zamiast z przeglądarki ;)

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Gość Szifterka
Opublikowano

Mógł być bardziej estetyczny, ale jednak poradnik ma pomagać, a ten spełnia swe zadanie bo jest pokazane co i jak zrobić. Ode mnie również +

• 1 rok później...
Opublikowano

@Yadomi mam pytanie! Co mam zrobić gdy na pasku pobrań wyświetla mi się znaczek "Internet explorer".

A gdy klikam w to wyświetla mi się nazwa_zapisz_otwórz [niestety nie mogę załączyć zdjęć]

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...