Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze sporym spadkiem fps

whenovski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka. Napotkałem ostatnio bardzo dziwny problem w csie.

Zawsze jak grałem miałem po 200-300 fpsów, nic a nic się nie zacinało. Mogłem nawet odpalić nagrywanie, i zostawało ze 150fpsów, no po prostu wszystko było płynnie, niezaleznie na jakiej mapie.

Zrobilem sobie dwumiesieczną przerwę, wchodzę wczoraj do gierki, odpalam deathmatcha i zdziwienie - stałe 50/60fpsów. Zacząłęm kombinować, zmieniłem ustawienia na najniższe, wyłączyłem synchronizacje pionowa, próbowalem komend typu "-high" "-cl_forcepreload 1" "-threads" i nic. Re-instalowałem gre, sprawdzalem zawartość plików gry. No próbowalem już wszystkiego, cały czas 50/60fpsów. Dodam tylko, że w innych grach problem nie występuję, działają nadal płynnie. Żeby było smieszniej, na botach 5v5 mam nadal 250-300fpsów. Nie mam pojęcia co robić, proszę pomóżcie. Dodam może jeszcze, że nie mam za dużo miejsca na dysku. na C nic nie ma praktycznie, a na D zostało ze 100gb.

Moje podzespoły:
Intel i5 4460

Radeon r9 380 4gb

8gb ram dd3 

zasilacz 500w, silentumpc

płyta asrock z97 anniversary

dysk 1tb WD

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem ze sporym spadkiem fps
Opublikowano

Partycja systemowa powinna mieć zawsze wolne miejsce, jaki system posiadasz? Komenda -high może powodować zwiększenia input laga (efekt pływania myszy, opóźnione działanie klawiatury) i kompletnie nie jest zalecane, -threads nie działa, cl_forcepreload 1 powinno posiadać + przed komendą a nie -, ponieważ jest to komenda konsoli gry a nie samego systemu. Próbowałeś na czystym configu oraz bez komend startowych? 

Opublikowano

Włącz net_graph 1 i daj ss

Może masz blokade fps na mm, chociaż na botach też byś miał, ale spróbuj fps_max 300

Usuń zbędne pliki, bo to tez ma ogromne znaczenie.

Ex Lider Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...