Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Worldsy 2018

Sneakysu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sobota: G2 vs Invictus Gaming (10:00)
Niedziela: Cloud9 vs Fnatic (09:00)

Kto wg. Was dostanie się do finałów i kto ostatecznie zwycięży w tegorocznych mistrzostwach? Osobiście jestem strasznie podjarany, gdyż w tym roku jest wielka szansa dla drużyn z LCS'ów wygrania w końcu Worldsów(nie licząc pierwszego sezonu Fnatic), gdzie przez ostatnie lata rozgrywki te były dominowane przez drużyny z Korei. 
Dla przypomnienia wyniki quaterfinalsów: 

• iG 3:2 kT
  • G2 3:2 RNG
  • C9 3:0 AFS
  • FNC 3:1 EDG

Osobiście jestem całym serduchem za Cloud9! Zapraszam do dyskusji.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano
3 godziny temu, Sneakysu napisał:

Sobota: G2 vs Invictus Gaming (10:00)
Niedziela: Cloud9 vs Fnatic (09:00)

Kto wg. Was dostanie się do finałów i kto ostatecznie zwycięży w tegorocznych mistrzostwach? Osobiście jestem strasznie podjarany, gdyż w tym roku jest wielka szansa dla drużyn z LCS'ów wygrania w końcu Worldsów(nie licząc pierwszego sezonu Fnatic), gdzie przez ostatnie lata rozgrywki te były dominowane przez drużyny z Korei. 
Dla przypomnienia wyniki quaterfinalsów: 

• iG 3:2 kT
  • G2 3:2 RNG
  • C9 3:0 AFS
  • FNC 3:1 EDG

Osobiście jestem całym serduchem za Cloud9! Zapraszam do dyskusji.

Chciałbym zobaczyć europejski finał. Jednak uwzględniając formę poszczególnych drużyn to obstawiam, że finał rozstrzygnie się miedzy IG, a FNC. Obstawiam, że w pierwszym półfinale FNC pokona C9 wynikiem 3-1, a w drugim półfinale G2 przegra z IG 3-2.

1.gif

Opublikowano

W sumie ciężko wytypować, bo sam przekreślałem G2 w quatersach a tymczasem wygrali 3-2 na RNG, które było hype'owane przez wszystkich jako najlepszy team i faworyt do wygrania Worldsów. Jednakże myślę, że iG powinno mimo wszystko sobie z nimi poradzić, a z drugiej strony FNC-C9 ciężko do wytypowania. Fnatic pokonało 3-1 EDG gdzie w pierwszej gierce zostali praktycznie zestompowani przez EDG a reszta serii już po stronie Fnatic ale nie wyglądali aż tak dominująco jak C9 na Afreece gdzie tylko ostatnia gierka praktycznie była wyrównana. Głównie wszystko zależy od tego jak pójdzie gra jungle+mid (Caps i Broxah vs Jensen i Sven). Bot lane raczej będzie standardowo farmienie ze względu na pasywną grę Rekklesa i Sneakiego którzy dopiero błyszczą w team fightach i zastanawia mnie też jak będzie wyglądać top bo Licorice ładnie na tym topie ora, zgarnia dużo solo killów ale tak samo jak Bwipo(tylko że ten bez solo killów ale za to dobre wbity w TF'ach ma). Dobry meczyk się zapowiada tak czy owak.

Opublikowano

Aktualne worldsy są po prostu przekomicznie i nie powiem, bardzo zaskakujące. O ile obstawiłem G2>IG i po cichu wierzę że G2 wygra worldsy (chciałbym zobaczyć serie ich skinów i playsy perkza i Wundera) tak bardziej prawdopodobne wydawało się to, że FNC zdobędzie mistrza świata. Korea rozpływa się przeciwko Europie i nie wiem czy to to, że poziom Europy wzrósł, czy to, że poziom Korei osłabł. 

Tym razem logicznie do tego nie podejdziesz. Good Luck

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Korea po prostu jest "poukładana". Oni lubią spokojne granie opierające się na macro i rotacji po mapie a tymczasem Westernowskie teamy zaczęły non stop walczyć i robić jakąś presję na mapie przez co potrafili łatwo zdominować ten region i gdyby grali tak jak teraz wcześniej(czyt. mieli jaja grać agresywnie na Koreę) to byśmy może już wcześniej poznali Mistrza Worldsów z LCS'owskich teamów.

Opublikowano

Dwie gierki stompik, na trzecią w miarę się ogarnęli, wygrywali nawet trochę early ale potem Aatrox sam team fighta wyccarował w mid gamie i reszta gry już należała do iG. Już nie mogę się doczekać jutrzejszego meczu, C9 plz! つ ◕_◕ ༽つ C9 TAKE MY ENERGY ༼ つ ◕_◕ ༽つ
Wyobraźcie sobie tylko jakby C9 wygrało worldsy, byłaby to chyba najlepsza organizacja ever. Wygrany Major w CS'ie, wygrana OWL i do tego jeszcze Worldsy :v 

Opublikowano

Odświeżam trochę temacik. G2 szybkie 3-0 od IG tak samo jak C9 szybkie 3-0 od Fnatic. No cóż, trochę szkoda, że te bo5 semifinals takie jednostronne były. Drużyny które wywalczyły sobie miejsce w rozgrywkach na tym etapie powinny być jednak zbliżone poziomem, no ale cóż widocznie IG i FNC odstają od reszty. 
Finał w sobotę pomiędzy FNC a IG, kogo typujecie? 

Opublikowano

W sumie teraz to już nie ważne która drużyna wygra, bo moje prefy odpadły już dawno. Ale trzymam kciuki za fnatic i myślę że będzie to zażarta walka, dlatego daje 3:2 FNC. Trzymam za nich kciuki!

//

RITO powiedziało, że to miałobyć najlepsze rozpoczęcie Mistrzostw w tym roku, ale to było najśmieszniejsze rozpoczęcie xD

KD/a to tragedia, nie muszę chyba mówić, a typ z Rise tragicznie fałszował, animacje tych postaci które spiewały na scenie to robione w paincie i w ogóle szytwne animacje,

natomiast sam cinematic całkiem przyjemny.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

No opening ceremony strasznie średni, ten za czasów Imagine Dragons już był lepszy. Co do samej serii to nie spodziewałem się aż takiego pogromu ze strony iG, ale w końcu Fnatic zagrało bez jaj nie próbując robić żadnych akcji w early mimo, że Broxah na swoim sławnym Lee był. Mimo wszystko fajnie, że Fnatic zaszło do finałów bo to teraz pewnie niezły kopniak dla całej Europy/Ameryki że jednak można tego dokonać i może w końcu nadrobią poziomem do innych regionów(mimo, że KR słabo w tym roku, to obstawiam że w następnym sezonie zaczną orać). 

Opublikowano

Według mnie Europa dostanie teraz mocnego kopa, ponieważ według tych Worlds'ów jest najlepszym regionem w grze. Co do finału wynik był do przewidzenia, droga Fnatic do finału była zbyt prosta i według mnie G2 zagrało lepszy turniej niż Fnatic. IG od początku grało dobry turniej i pokazało, że zdecydowanie nie ma drużyny, która jest w stanie ich teraz pokonać. Za rok przewiduje bardzo wyrównany pojedynek regionów: Europa, Korea, Chiny.

1.gif

Opublikowano
2 godziny temu, Blaidd. napisał:

Według mnie Europa dostanie teraz mocnego kopa, ponieważ według tych Worlds'ów jest najlepszym regionem w grze. Co do finału wynik był do przewidzenia, droga Fnatic do finału była zbyt prosta i według mnie G2 zagrało lepszy turniej niż Fnatic. IG od początku grało dobry turniej i pokazało, że zdecydowanie nie ma drużyny, która jest w stanie ich teraz pokonać. Za rok przewiduje bardzo wyrównany pojedynek regionów: Europa, Korea, Chiny.

A ja nie przewidywałbym, ale trzymałbym kciuki żeby tak się stało. G2 pokazało, że może zrobić dużo, myślę, że gdyby nie trafili na IG w pólfinale, daliby rade dostać się do finałów, a tam może inaczej potoczyłaby się walka BO5. Tak czy siak, FNC zagrało tragicznie tą końcówkę, Caps był mielony, TheShy pokazał, że jest najlepszym toplanerem i to udowodnił.

Teraz czekać na skiny dla IG.

Ktoś jakieś obstawia? Ja myślę, że na pewno siądzie Lucian, może Aatrox, LeBlank?

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
10 minut temu, xOstateczny napisał:

A ja nie przewidywałbym, ale trzymałbym kciuki żeby tak się stało. G2 pokazało, że może zrobić dużo, myślę, że gdyby nie trafili na IG w pólfinale, daliby rade dostać się do finałów, a tam może inaczej potoczyłaby się walka BO5. Tak czy siak, FNC zagrało tragicznie tą końcówkę, Caps był mielony, TheSky pokazał, że jest najlepszym toplanerem i to udowodnił.

Teraz czekać na skiny dla IG.

Ktoś jakieś obstawia? Ja myślę, że na pewno siądzie Lucian, może Aatrox, LeBlank?

TheShy a nie Sky xD A sam on mówił w wywiadzie że chciałby swojego skina dla Riven, a dla Rookiego obstawiam LB, JackieLove to może KaiSa bo nią najczęściej grał na worldsach

Opublikowano
9 minut temu, Sneakysu napisał:

TheShy a nie Sky xD A sam on mówił w wywiadzie że chciałby swojego skina dla Riven, a dla Rookiego obstawiam LB, JackieLove to może KaiSa bo nią najczęściej grał na worldsach

Ale śmiesznie walnęło mi się, znam kogoś kto ma nick TheSky i się popierniczyło.

Co do "częstego grania" jak widzisz, Shy mówi o champie który nie był pickowany, więc JL może też weźmie coś innego.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
8 minut temu, sensus12 napisał:

Żeby wybrać skina dla postaci to trzeba nią zagrać chociaż 1 raz na worldsach

Możliwe, bo właśnie coś mówił w wywiadzie, że chciałby pierw nią zagrać. Z drugiej strony skin do Irelii też byłby spoko, a gościu na Irelce jest clean af 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...