Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot Hero Zero

Seremo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzucone.

Dodałem dodatkowo automatyczną aktualizacje aplikacji więc nie musicie za kazdym razem pobierac nowej wersji.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano
Dnia 5.11.2018 o 23:43, Seremo napisał:

Jak już pisałem robiłem tego bota kiedy nie miałem jeszcze takich umiejętności jak teraz. Kod jest słabo napisany do rozwijania dalej. Jesli znajde czas to wezmę sie za napisanie tego od nowa ale to juz raczej będzie płatny bot :)

Idź w tym kierunku :) Za dobrego bota jestem skłonny zapłacić.

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano
Dnia 8.11.2018 o 10:10, chaterchater napisał:

Idź w tym kierunku :) Za dobrego bota jestem skłonny zapłacić.

Ja również :)

70489962284954469327.png

Opublikowano

Okej w takim razie dokończę jeszcze jeden projekt związany z shakes&fidget który jest juz w końcowej fazie i wezmę się za napisanie bota od nowa z obsługą kilku kont oraz dodatkowymi funkcjami tylko musze posiadać do tego pare chętnych osób.

Regulamin sygnatur

• Makin odblokował(a) ten temat
Opublikowano

@Seremo Wirusy raczej "wykrywa" przez to że aplikacja jest zaciemniona, a nie przez wysyłanie requestów, w takim wypadku nawet i przeglądarka Chome czy Firefox byłaby uważana za potencjalnie szkodliwą.

Opublikowano
22 minuty temu, Reveres napisał:

@Seremo Wirusy raczej "wykrywa" przez to że aplikacja jest zaciemniona, a nie przez wysyłanie requestów, w takim wypadku nawet i przeglądarka Chome czy Firefox byłaby uważana za potencjalnie szkodliwą.

W sumie racja, nowa wersja i tak będzie głównie po stronie serwera więc nie będę używał już żadnych zaciemniaczy.

Co do twojego przykładu to raczej nie. Bo mają odpowiednie podpisy cyfrowe i certyfikaty :P 

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@Seremo Czyli domyślam się, że wszystkie wprowadzane przez użytkowników konta (wraz z ich czystymi hasłami, bo takie trzeba w POST podać do serwera HZ), będziesz przetrzymywał na serwerze. No nie wiem czy to dobry pomysł.

Opublikowano

Samo logowanie mogę przecież zrobić w normalny sposób, a jak komuś nie będzie to odpowiadało to już nie moja sprawa. Nie mam zamiaru tworzyć czegoś i sprzedawać gdzie tydzień później będzie wrzucony crack. A jeśli większą część bota będzie zawarta po stronie serwera to nie ma takiej mozliwosci, równie dobrze mogę powiedzieć że mogles przetrzymywac dane użytkownikow ze swojego serwera bo przecież wprowadzane dane muszą być w czystej postaci( chyba że ktoś ma pewną wiedzę o as3 i potrafi edytować SWF ;) )

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@Seremo

1. Pliki serwera są udostępnione na github, hasła od razu były solone i hashowane sha1.

2. Dlaczego tak od razu się oburzasz ;) Czyżbym trafił z podejrzeniami :D Sugerowałem tylko opcje gdyby taka baza wyciekła z twojego serwera.

3. Jeżeli będzie wykonywał to serwer to szansa na ban konta rośnie do 99%, logowanie występuje z klienta po czym reszte requestów obsługuje serwer (czyli inne ip od tego z któego się logował).

4. Można użyć VPN/Proxy, ale jeżeli Playata dostanie w ręce tego bota, bo faktycznie nie wiesz kto go kupi, otrzyma adres IP maszyny która wykonuje te req, więc droga otwarta do hostingu, a co za tym idzie ściągnięcie serwera. Oczywiście pamiętam jak ktoś tutaj na forum już robił takiego bota "przeglądarkowego" i został ściągnięty, bądź autor sam go ściągnął, oczywiście sugeruje opcje 1, bo dlaczego miałby rezygnować z zarobków.

5. Dlaczego "crack", wiesz że istnieje coś takiego jak licencja oprogramowania, wystarczy dobrać dobrą licencje do twojego oprogramowania, opublikować projekt na Github i już jesteś chroniony, bo taką osobę która złamie regulamin chyba możesz pozwać do sądu (trzeba by było poczytać jak to z tym faktycznie jest), oczywiście jeszcze musiałbyś mieć prawnika ?

Ale dobrze, już nie wtrącam się, to twój bot twoja decyzja XD

Opublikowano
1 godzinę temu, Reveres napisał:

@Seremo

1. Pliki serwera są udostępnione na github, hasła od razu były solone i hashowane sha1.

2. Dlaczego tak od razu się oburzasz ;) Czyżbym trafił z podejrzeniami :D Sugerowałem tylko opcje gdyby taka baza wyciekła z twojego serwera.

3. Jeżeli będzie wykonywał to serwer to szansa na ban konta rośnie do 99%, logowanie występuje z klienta po czym reszte requestów obsługuje serwer (czyli inne ip od tego z któego się logował).

4. Można użyć VPN/Proxy, ale jeżeli Playata dostanie w ręce tego bota, bo faktycznie nie wiesz kto go kupi, otrzyma adres IP maszyny która wykonuje te req, więc droga otwarta do hostingu, a co za tym idzie ściągnięcie serwera. Oczywiście pamiętam jak ktoś tutaj na forum już robił takiego bota "przeglądarkowego" i został ściągnięty, bądź autor sam go ściągnął, oczywiście sugeruje opcje 1, bo dlaczego miałby rezygnować z zarobków.

5. Dlaczego "crack", wiesz że istnieje coś takiego jak licencja oprogramowania, wystarczy dobrać dobrą licencje do twojego oprogramowania, opublikować projekt na Github i już jesteś chroniony, bo taką osobę która złamie regulamin chyba możesz pozwać do sądu (trzeba by było poczytać jak to z tym faktycznie jest), oczywiście jeszcze musiałbyś mieć prawnika ?

Ale dobrze, już nie wtrącam się, to twój bot twoja decyzja XD

Spokojnie, nie oburzam się. Odpowiadam tylko jak to wygląda dla mnie. Podaje jedynie przykład :D Co do rozwiązań po stronie serwera znam SWF na tyle że wiem co dokładnie zrobić aby wyglądało w 100% jak requesty z clienta. Btw przed dodaniem kont z pliku czy coś będzie jeszcze logowanie z "licencja" 

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Zacząłem prace nad nową wersją bota, póki nie ukończę to będzie free.

Będę potrzebował kilka osób do testowania.

https://discord.gg/KdWTGRU

Link do 10 osób, jak ktoś chętny to niech wbija będę tam tez zamieszczał informacje z postępem prac.

Regulamin sygnatur

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
11 minut temu, hypno4123 napisał:

Podpinam się. Działa jeszcze ? Nie mogę nawet pobrać bo od razu wykrywa wirusa 

Tak, przeczytaj post #36 od autora bota @Seremo

Nowa wersja bota jest w trakcie tworzenia, na bieżąco są dodawane nowe funkcje jak i naprawiane błędy.

52126142219396245817.jpeg

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...