Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z prądem na serwerze Tekkit Classic

Damian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.
Ostatnio gram sobie na zagranicznym serwerze Tekkit Classic (wersja 1.2.5) i mam pewien problem z prądem.
Żadne instalacje pokroju paneli słonecznych, wiatraków nie chcą generować prądu - niezależnie od nasłonecznienia/wysokości na którym znajdują się wiatraki. Owszem są miejsca, gdzie takowe podłączenia działają jednak szukanie ich po całej mapie to marnowanie czasu. Czy istnieją jakieś przeciwwskazania do działania tych urządzeń? Może robię coś źle?
Wszystkie panele/wiatraki podłączam do BatBoxa miedzianymi kablami (początkowa faza gry) i żaden prąd nie przepływa pomimo tego, że np. wiatraki reagują dźwiękowo, a na panelach słonecznych jest zaświecony znak słońca. P

Opublikowano

Nie znam się za bardzo na Tekkicie, choć chwilę w niego pykałem. Czy problem występuje na singlu/innych serwerach? Być może to wina właśnie serwera, na którym grasz.

Opublikowano

A powiedz mi z czego są panele i wiatraki? Jeżeli podłączasz je kablami z Industrial Crafta do batboxa to mam rozumieć że panele i wiatrak też są z IC2? (Z tego co pamiętam nie ma chyba wiatraku w IC2)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...