Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metinek upadł i głupi ryj rozwalił?

Sav

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Czyli co metin umiera? Pytam bo jestem ciekaw czy powstaje jeszcze jakiś interesujący projekt? Co jak co ale kiedyś musi to nastąpić.

giphy.gif

Opublikowano

Według mnie serwery które mają dużo nowości nie pasują wcale, co wejdę na taki serwer to jest tak oczojebny niczym ogolony fiut.

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Specjalista
Opublikowano

Widziałem już każdy rodzaj serwerów metina, nic mnie raczej nie zaskoczy. Szarf nie lubię, tęsknią mi się te easy z 2k12/13/14, ale kto wie może to tylko nostalgia. Nie wiem jaki projekt bym chciał zobaczyć, pewny jestem że easy.

giphy.gif

Opublikowano

Metin kuleje juz od 2k14, odkąd developerzy dorwali kod:24_stuck_out_tongue: niektórzy mieli pomysł jak go wykorzystać, no ale większość serwerów, które wyszły na src to pobugowane, przepełnione "systemami" szity. 

Druga sprawa - ta gra ma juz 10lat+, średni wiek community nie przekracza pełnoletności więc stała się dobrą maszynką do trzepania hajsu. Po co trzymać serwer pół roku, skoro liczba online spadła o połowe? Lepiej wystartować jeszcze raz, pod inną nazwą z "serwerem roku" i liczyć przelewy od tych samych ludzi xD Nie ma i nie będzie serwera, który ktoś stworzył z pasji, nie licząc tych 4fun'ów na vps'ach stawianych dla zabawy. Wolę na takim popykać niż tracić godziny na granie w koło macieja :) 

DvTwT7Q.png 
USŁGI IPS
Opublikowano

Lubie ogladac metina od czasu do czasu, jakies dramki czy pvp lecz nie rozumiem dlaczego ludzie w to graja, szczegolnie na pl'u gdzie granie bez bota czy wydania w is'a kompletnie sie nie oplaca grac. Na takim pl'u nie ma co robic, graczy nie ma za duzo a siedzenie na spocie czy bicie tysiace tych samych mobow przez 5h zeby wbic ten 1lvl to naprawde trzeba nie miec zycia. Za doladowanie 200zl w is'a kupisz sobie gowno.

Specjalista
Opublikowano
4 godziny temu, DarwoR napisał:

to samo 5 lat temu ludzie pisali, że metin umiera

metin non stop umiera i odradza sie na nowo

5 lat temu? Chyba nie było Cię przy scenie 5 lat temu. Jak na moje to wtedy metin na privach był w kwiecie wieku.

giphy.gif

Opublikowano

Wiele osób chcialo by zobaczyc PLa z 2007r. z masą osób i profesjonalnymi adminami prowadzącymi to , zeby szukalo sie lura i expilo w pt w 5+ albo robilo misje na boja w kilku. Ci co grali w tamtym okresie wiedza o co mi chodzi. prawda jest taka ze kazdy wie juz jak grać i klimat by byl nieco inny niz kiedys oraz ludzie grający na starym metinie  są starsi juz o jakieś 10 lat i nie mają beztroskiego życia i zamiast 5-10h gry dziennie mają 1-3h . przez co oni nawet po 2 latach by nie mogli zaistniec na takim serwerze a prędzej moglby paść :D  dlatego jedyne co ja bym chcial to ułatwiony oldschool. chodzi o to zeby byl max 99 lvl , stary maksymalny set itp itp ale lekko ułatwiony czyli - sklepy offline, szkaty serwerowe, czytanie medali co np 6h (misja na boja,militara zostaje) ,  ku czytać co 12h i lepszy drop z metków,bossów np szansa na egzo,rade oraz lekko wieksza szansa na ulepszenie. ciężko komuś ruszyć głowa i cos takiego zrobic? :D tamidia jest juz bardzo blisko ale najwiekszym problemem tam jest IS ktory robi z tego ,,hard 99max,, jakiegos hard/mediuma .   Jesli ktos sledzil projekt o nazwie Escoria.eu to wie ze oni zrobili bardzo dobra robote, wbilem tam 35 lvl a serwer byl prawie identyczny jak metin2 z 2007r. 3x trudniejszy niz obecny PL :D serwer stal 3 tygodnie . na starcie 200 graczy a potem spadlo do 30. problem to byl brak reklamy oprócz fanpage i zaden youtuber nie chcial zareklamować  ich bo nie potrafią grac na porzadnym hardzie. co prawda escoria miala troche problemy z zbalansowaniem dropu z mobów w m1/m2 i kilka mniejszych z misjami ale ci admini bardzo dobrze mysleli, mam nadzieje ze ktos kiedy wykorzysta ten pomysl i zrobi cos naprawde kozackiego. gdyby ta escoria byla bardziej dopracowana i miala z 5k ludzi na starcie to uwierzcie mi ale 3/4 privów by bylo nagle pustych taki tam klimacik byl

Opublikowano
6 godzin temu, bizo97 napisał:

5 lat temu? Chyba nie było Cię przy scenie 5 lat temu. Jak na moje to wtedy metin na privach był w kwiecie wieku.

XD, ciebie chyba nie było na forum 5 lat temu kiedy były na ten temat dyskusje nie staraj się być głupio-mądry

Metin nie był w kwiecie wieku bo na serwerach były pustki dlatego wtedy miała miejsce fuzja serwerów, dlaczego nagle z serwerów które były grywalne i miały po 1k osób zrobiło się ich 5?

Specjalista
Opublikowano
4 minuty temu, DarwoR napisał:

XD, ciebie chyba nie było na forum 5 lat temu kiedy były na ten temat dyskusje nie staraj się być głupio-mądry

Metin nie był w kwiecie wieku bo na serwerach były pustki dlatego wtedy miała miejsce fuzja serwerów, dlaczego nagle z serwerów które były grywalne i miały po 1k osób zrobiło się ich 5?

No nie wiem inaczej to pamiętam, nie staram się być jak to zabawnie powiedziałeś głupio-mądry. Po prostu się nie udzielam aż tak często. Psst te wycieczki personalne sobie daruj, bo nie chce z tobą dyskutować z wiadomych przyczyn ( ͡° ͜ʖ ͡°).

giphy.gif

Opublikowano
11 godzin temu, DarwoR napisał:

to samo 5 lat temu ludzie pisali, że metin umiera

metin non stop umiera i odradza sie na nowo

Tylko że jakiś rok temu za privy wziął się gf i zaczał banowac youtuberow jako jedną z głównych reklam a teraz dołączył do niech webzen i blokuje fanpage na facebooku jak np to miało miejsce w przypadku sami

Opublikowano

Zbanowal 1 fanpage i tyle z tego... Tak samo bylo z yt'berami. Starali sie przez 1 tydzien i potem sobie odpuscili.

Opublikowano

A skąd jesteś np pewny że webzen nie pracuje już np nad pozwaniem hooltrasa? Bo to oni są pełnoprawnymi właścicielami gry. Fakt gf nie moze nic wiecej zrobić niż zbanować yt ale webzen może już wszystko

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 8.09.2018 o 17:47, <KizioRCK> napisał:

A skąd jesteś np pewny że webzen nie pracuje już np nad pozwaniem hooltrasa? Bo to oni są pełnoprawnymi właścicielami gry. Fakt gf nie moze nic wiecej zrobić niż zbanować yt ale webzen może już wszystko

Bedzie ACTA2 nie bedzie privow, takie ameby jak paradise, perserga, surek, sensual, shaggy itp, itd pojda zarabiac pod latarnie, bo bez wyksztalcenia ch*ja zrobia, a jezeli beda probowaly "zarabiac" jak do tej pory, trafia przed sad. Metin upada od 9 lat, ludzie i tak graja (chodzi mi o globala, kopie stoja tydzien jak lanerisy, MPCforumy, no i miesieczny antaris (czyt. nowa jakosc))

Opublikowano
3 minuty temu, VIBROMAX napisał:

Bedzie ACTA2 nie bedzie privow, takie ameby jak paradise, perserga, surek, sensual, shaggy itp, itd pojda zarabiac pod latarnie, bo bez wyksztalcenia ch*ja zrobia, a jezeli beda probowaly "zarabiac" jak do tej pory, trafia przed sad. Metin upada od 9 lat, ludzie i tak graja (chodzi mi o globala, kopie stoja tydzien jak lanerisy, MPCforumy, no i miesieczny antaris (czyt. nowa jakosc))

Nawet jeśli to acta wejdzie to będzie obowiązywać na terenie europy. A serwer zawsze można sobie kupić w jakimś azjatyckim kraju np

Opublikowano
21 godzin temu, <KizioRCK> napisał:

Nawet jeśli to acta wejdzie to będzie obowiązywać na terenie europy. A serwer zawsze można sobie kupić w jakimś azjatyckim kraju np

Mozna, tylko ze kto bedzie sie pchal z serwerem do azji ?

Jest inna opcja: Wyjscie PL z UE.

Opublikowano
8 minut temu, VIBROMAX napisał:

Mozna, tylko ze kto bedzie sie pchal z serwerem do azji ?

Jest inna opcja: Wyjscie PL z UE.

Nikt nie bedzie stawial serwera w azjatyckich językach miałem na myśli zakup maszyny w którymś z azjatyckich krajów

Opublikowano
12 minut temu, <KizioRCK> napisał:

Nikt nie bedzie stawial serwera w azjatyckich językach miałem na myśli zakup maszyny w którymś z azjatyckich krajów

Już dziś masz na takie zachowania przykłady czytaj ****.Biz *****.Cf itd.itd ;] do tego czasu aż w tej gierce będą naiwne dzieciaczki które zasilają Portfele "Surkuf" itp do wtedy będą istnieć serwerki no sorry taki mamy klimat ;[

Opublikowano
Dnia 8.09.2018 o 12:09, malinek2001 napisał:

Wiele osób chcialo by zobaczyc PLa z 2007r. z masą osób i profesjonalnymi adminami prowadzącymi to , zeby szukalo sie lura i expilo w pt w 5+ albo robilo misje na boja w kilku. Ci co grali w tamtym okresie wiedza o co mi chodzi. prawda jest taka ze kazdy wie juz jak grać i klimat by byl nieco inny niz kiedys oraz ludzie grający na starym metinie  są starsi juz o jakieś 10 lat i nie mają beztroskiego życia i zamiast 5-10h gry dziennie mają 1-3h . przez co oni nawet po 2 latach by nie mogli zaistniec na takim serwerze a prędzej moglby paść :D  dlatego jedyne co ja bym chcial to ułatwiony oldschool. chodzi o to zeby byl max 99 lvl , stary maksymalny set itp itp ale lekko ułatwiony czyli - sklepy offline, szkaty serwerowe, czytanie medali co np 6h (misja na boja,militara zostaje) ,  ku czytać co 12h i lepszy drop z metków,bossów np szansa na egzo,rade oraz lekko wieksza szansa na ulepszenie. ciężko komuś ruszyć głowa i cos takiego zrobic? :D tamidia jest juz bardzo blisko ale najwiekszym problemem tam jest IS ktory robi z tego ,,hard 99max,, jakiegos hard/mediuma .   Jesli ktos sledzil projekt o nazwie Escoria.eu to wie ze oni zrobili bardzo dobra robote, wbilem tam 35 lvl a serwer byl prawie identyczny jak metin2 z 2007r. 3x trudniejszy niz obecny PL :D serwer stal 3 tygodnie . na starcie 200 graczy a potem spadlo do 30. problem to byl brak reklamy oprócz fanpage i zaden youtuber nie chcial zareklamować  ich bo nie potrafią grac na porzadnym hardzie. co prawda escoria miala troche problemy z zbalansowaniem dropu z mobów w m1/m2 i kilka mniejszych z misjami ale ci admini bardzo dobrze mysleli, mam nadzieje ze ktos kiedy wykorzysta ten pomysl i zrobi cos naprawde kozackiego. gdyby ta escoria byla bardziej dopracowana i miala z 5k ludzi na starcie to uwierzcie mi ale 3/4 privów by bylo nagle pustych taki tam klimacik byl

nastia2

pomoglemu.png
Opublikowano

Ja czekam na antaris reaktywacja.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Wątpię żeby upadł, skoro na samym Vesterisie gra ok. 5k. Metin to gra która nigdy nie upadnie XD. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 3.11.2018 o 09:54, Yaesthy napisał:

"MPCforumy" - Co masz na myśli? 

Metin wiadomo jest już starą grą, ale żeby miał upaść to się na razie na to nie zapowiada :) Jedynym minusem jest to że zaczynają zamykać privy na których się fajnie grało/gra.

Wlasnie to jest plusem, privy sa NIELEGALNE. Ciekawe czy bylbys zadowolony, jakby ktos zarabial na Twojej pracy grube miliony (samia, vesteris, classici - gowno team etc)

W maju takie gowna jak perserga (dziecko, bez mutacji) i inne beda odpowiadac za swoje czyny ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...