Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaczynanie gry od zera

DasNiko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Planuję wrócić po przerwie do gry i nie wiem, jak zacząć ;v
Widzę, że pojawił się kolejny serwer (Jawa)
Na którym serwerze warto zacząć grę od nowa? No i jaką postacią?
Nie chcę inwestować za bardzo w ISa ;/

Jakieś propozycje?

Pomogłem Ci?

Ty też możesz mi pomóc!

Daj Dzięki i też mi pomóż!

Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jawa i tasmania to jedyny dobry wybór na rozpoczęcie gry od początku.
Co do postaci to zdecydowanie WP ewentualnie mental z uwagi na to że nie trzeba wkładać w eq tyle hajsu co w bodziaka albo inne postacie

Opublikowano
9 godzin temu, Kh4pen napisał:

[...] to zdecydowanie WP [...] z uwagi na to że nie trzeba wkładać w eq tyle hajsu co w bodziaka albo inne postacie

A do WP nie trzeba mieć eq z intem, itd.? FMS +9, sr. 30+ 8 int z kd +4 chyba tani nie jest ;v

Pomogłem Ci?

Ty też możesz mi pomóc!

Opublikowano
44 minuty temu, DasNiko napisał:

A do WP nie trzeba mieć eq z intem, itd.? FMS +9, sr. 30+ 8 int z kd +4 chyba tani nie jest ;v

Żaden sensowny FMS nie jest tani, chyba że trafisz na super okazję. Niemniej jednak kupiony raz starczy Ci tak naprawdę do zatrutego, o ile nie zaniedbasz reszty eq.

A, i tak - int jest przydatny na WP, siła z resztą też. Każda postać potrzebuje odpowiedniego eq.

Opublikowano

Dobra, to zagram sobie WPkiem. 

Czy build do expa 2 int:1 wit, oraz ostrze>zbroja>wir>palec>strach będzie dobry?

Pomogłem Ci?

Ty też możesz mi pomóc!

Opublikowano

Może być, ale nie zapominaj też o sile, bo to robi sporą różnicę na WP.

Jeśli mówimy o buildzie pod exp, to nie możesz zostawiać strachu na sam koniec - ze zbroją uzupełnia się on idealnie i exp/drop są o wiele bardziej przyjemne.

Opublikowano
14 godzin temu, DasNiko napisał:

Dobra, to zagram sobie WPkiem. 

Czy build do expa 2 int:1 wit, oraz ostrze>zbroja>wir>palec>strach będzie dobry?

Ostrze, strach, zbroja jak nie masz dobrego eq, rozpro, wir, palec a jak masz eq dobre to bez zbroi od razu rozpro wir i palec.

Opublikowano
Dnia 1.09.2018 o 01:45, Aive napisał:

[...]ale nie zapominaj też o sile[...]

A co powiesz na build 1 int: 1 wit: 1 siła? Siłę do 25 bym wbił i potem leciał 2 int : 1 wit?

Pomogłem Ci?

Ty też możesz mi pomóc!

Opublikowano
7 minut temu, DasNiko napisał:

A co powiesz na build 1 int: 1 wit: 1 siła? Siłę do 25 bym wbił i potem leciał 2 int : 1 wit?

Fatalny pomysł, już lepiej rezygnować z wita niż inta na WP.

Opublikowano
5 minut temu, Aive napisał:

Fatalny pomysł, już lepiej rezygnować z wita niż inta na WP.

To co proponujesz?

Pomogłem Ci?

Ty też możesz mi pomóc!

Opublikowano
3 minuty temu, DasNiko napisał:

To co proponujesz?

Nic. Nie wiem jakie będziesz miał realnie eq, nie wiem jak będziesz stał ze skillami, ciężko jest doradzać kombinowanie ze statystykami w tej sytuacji. Doradzę Ci 2-1 int-siła, Ty będziesz miał eq bez HP i nie ustoisz na żadnym sensownym spocie.

Najlepiej zacznij standardowo, idąc w int i wit, a jak już uznasz, że masz wystarczająco HP, to idź w siłę. Ewentualnie jeśli masz możliwość, to zaopatrz się w dobre eq z HP i od razu próbuj int-siła.

Opublikowano

Ja proponuję zacząć od mentala dla zarobienia chociaż na podstawowe eq dla WP o którym mowa. Dorobić się chociaż na zbrojkę 18+9, jakiś fms bądź też go dropić i ulepszać samemu zarabiając przy okazji. Dlaczego mentala? Bo od 0 masz więcej obrony niż taki bodziak z Aurą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...