Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xenobot zaawansowany config?

panxor93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Czy ktoś z was jest w stanie pomóc/pokierować jak zrobić indywidualny config pod dana postać? Coś jak oficjalne skrypty xenobota, niby ten sam, ale dla kazdej postaci generuje sie indywidualny config.

@Marchwj może wiesz jak udało im się to zrobić? jakiś wariant dofile()?

dzieki 

Opublikowano
7 godzin temu, Marchwj napisał:

Nie wiem, w sumie nigdy nad tym nie myślałem. Poza tym, po co Ci takie coś, przecież to nawet nie jest wygodne xD

Chodzi o to, że mam kilka postaci.

Niektore expy sa na tyle duze ze moge z nich korzystac dwiema postaciami jednoczesnie i podczas robieniu skryptow ustawiam dwa rozne kierunki biegania po respie np. zgodnie ze wskazowkami zegara i przeciwnie do ich ruchu. Wtedy dodaje zmienna Clockwise - w zaleznosci czy true/false obiera taki kierunek na spawnie.

I teraz... zeby moc z tego korzystac dwiema postaciami jednoczesnie tak czy siak musze to rozbic na dwa osobne skrypty co jest mega niewygodne.

Wydawalo mi sie, ze taki indywidualny config to najprostsze rozwiazanie (niekoniecznie najwygodniejsze).

Chyba wygodniejszym byloby cos w stylu stworzenia custom channel, ktory by pytal w jakim kierunku chcemy zeby postac biegala po respie ale tego to juz na bank nie dam rady ogarnac - Jestem dosc swiezy jezeli chodzi i o lua, i o xenobota. :( 

Jak uwazacie? Moze jest jakis prosty i latwiejszy sposob na ogarniecie tego? Mozecie mi pomoc i doradzic?

wielkie dzieki 

EDIT:

opcja z czatem, jakby komus udalo sie to ogarnac bylaby mega, moglbym sobie w ten sposob tez kontrolowac bota - jak we wbudowanych skryptach, /refill, /logout itd. 

hiper wdzieczny, delikatnie mowiac, bym byl :) 

Opublikowano
-----------------------
------by Marchwj-------
-----------------------

function onSpeak(chann, msg)
    chann:SendYellowMessage(Self.Name(), msg)
    if (msg == "/refill") then
        gotoLabel("refill")
        chann:SendOrangeMessage("labelSelect", "Walker: zmieniono na label=refill")
    elseif (msg == "/logout") then
         chann:SendOrangeMessage("labelSelect", "Wylogowywanie...")
         wait(2000)
         Self.Logout()
         --tutaj dodajesz wiecej polecen/labeli
    else
        chann:SendOrangeMessage("labelSelect", "Nieznane polecenie!")
    end
end

function onClose() 
end
local chann = Channel("labelSelect", onSpeak, onClose)
chann:SendOrangeMessage("labelSelect", "Wpisz nazwe labela poprzedzajac go / aby do niego przejsc.")

x62OQHt.gif

4 godziny temu, panxor93 napisał:

hiper wdzieczny, delikatnie mowiac, bym byl :) 

Stawiasz mi piwo :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...