Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest dobre przeciw wojownikowi?

Szrama1133

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ludziska. Mam zamiar dziś zacząć grę na nowe Samii, a widziałem, że masa osób oczywiście gra wojem body/mental.

I teraz moje pytanie, jaką postacią dobrze skontruję wojownika mentala/bodego? Co mi polecicie? :> 

Opublikowano

W zasadzie każda postać dobrze skontruje wojownika, o ile umiesz wykorzystać jej mocne strony i nauczyć się radzić z tymi słabszymi, ale przejdę do konkretów.

Jeśli chodzi o bodego, to zasada jest prosta - to postać głównie hitująca, więc może Cię złapać "na smycz" - zatem potrzebujesz czegoś, co albo może z niej wyjść, albo złapać jego. Sura WP na pewno się sprawdzi, bo po pierwsze możesz mu zdjąć aurę, a po drugie możesz go jako pierwszy złapać. Jeśli on Cię przewróci, to jako WP też masz szansę wyjść. Szaman smok, zrobiony pod hity, też ma szansę się sprawdzić - masz błogosławieństwo i pomoc smoka, do tego skowyt i strzelający, którym możesz go przewrócić. Oczywiście o ile smok nie jest mocno znerfiony na tym serwerze, bo nie gram już spory czas i nie wiem, jak to tam wygląda. BM też ma szansę, ale tą postacią trzeba nauczyć się dobrze grać. Nie polecam natomiast archera - jeśli Cię złapie pod miecz to w sumie koniec, bo nie masz czym go przewrócić.

Mental jest trochę inny - jeżeli na tym serwerze bardziej opłaca się bić mieczem, to masz sytuację analogiczną jak wyżej, jeśli natomiast mental będzie używał głównie skilli - warto rozważyć postacie, które mogą ich łatwo unikać. Sprawdzą się tu przede wszystkim wszelkie postacie dystansowe, ale też każda inna, którą będziesz dobrze unikał skilli. 

Opublikowano

Metin2 to nie jest niewiadomojaka gra, że masz kontry. Owszem są, ale mało istotne. Gdyby na Samii prędkość ruchu miała znaczenie (bo nawet mental z silnym na P będzie miał full MS) to mental by był kontrowany przez Archera, szamana (głównie healera) i BM-a (zasięg ataków). A Body to nw, Sura WP i Szaman Smok (absorbcja obrażeń fizycznych).

Opublikowano

No właśnie zrobiłem wstępnie szamana smoka i zobaczymy jak pójdzie, choć wstępnie ciężko stwierdzić. A co sądzicie o ninji dagger? Dałby radę? 

Opublikowano

Są o wiele lepsze wybory - body ma aurę, więc przydałby się jakiś dobry skill pasywny przeciwko niemu, a dagger takiego nie posiada, to samo jeśli chodzi o unikanie skilli - tą klasą na pewno nie jest to najprzyjemniejsze, niemniej jednak jeśli dobrze opanujesz postać, to pewnie masz jakieś szanse. Nadal wychodzę z założenia, że każdą klasą jesteś w stanie coś ugrać, o ile umiesz nią naprawdę dobrze zagrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...