Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xxx

Urek00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powodzenia we wróżeniu z fusów ....

Caused by: java.lang.NullPointerException

coś ci mowi ? czy zajebaleś kod od kogoś i jest teraz twoj. bo przecierz go przekopiowałeś a to prawie to samo co napisać ?

linijka 80

if (pu.inGroup("ADMIN")) {

linijka 126

}

Opublikowano

przecierz malo mnie to interesuje, jesli chcesz pomocy, to sam musisz pomóc , np podajac linijki kodu ktore wywalaja ... zreszta blad to wspanialy npe , 5 min z debugiem powinno zalatwic sprawe baaa , majac podana linike bledu powinienes byc w stanie odszukac blad bez debugu (a więc o to cie prosil przedmowca )  ... jesli nie masz podstawowej wiedzy o java raczej niewiele naprawisz :l a wyglada na to ze jej nie posiadasz,

Opublikowano
15 minut temu, Urek00 napisał:

@damianq20 Jest to publiczne src jakiegoś core, pobugowane dlatego publiczne.. Staram się je naprawić . 

++

pisze się "przecież" :)

starasz sie je naprawic bez jakichkolwiek umiejetnosci? rzuca ci prosty wyjątek, podaje ci linijke, klase - skoro chcesz cos naprawiac to powinienes wiedziec jak, jak twoje "naprawianie" ma wygladac tak, że ze wszystkim bedziesz przychodzic tutaj no to chyba slabo :D

do tego core nie jest publiczne = ( castujesz pakiet do pakietu, co ty chcesz naprawiac, skoro robisz takie proste bledy?

Cytat

if (pu.inGroup("ADMIN")) {

rzuca nulla, wiec pewnie "group" "ADMIN" jest nullem, bo jakby bylo 'pu' to pewnie wczesniej by rzucilo nulla

- w skrócie - taka grupa nie istnieje? (nie wiem bo nie moge nigdzie znalezc dokumentacji, a pewnie jest wyjasnione)

• Marosking zmienił(a) tytuł na Problem z tworzeniem autorskiego pluginu - błąd w kodzie
  • Urek00 zmienił(a) tytuł na Problem z edytowaniem pluginu - błąd w kodzie
Opublikowano

@Urek00

To moje "TagAPI", nie ladnie podpierdalac kod :)

(Wstyd sie przyznawac w 2k18)

Przerob sobie te tagi na protocolliba, albo popraw ten kod, bo az mnie razi w oczy to w jaki sposob chcesz to wykorzystac.

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano

@Urek00

99% kodu tych osob ktore wymieniles to sklejka mojego kodu, szkoda ze sklejka, gdyby kopiowali 1;1 bylby lepszy : |

Obczaj se github.com/otekplay <-- Tutaj masz cale source, bez dekompilacji.

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano
Dnia 12.07.2018 o 23:44, Urek00 napisał:

Nadal potrzebuje pomocy. ;v 

kto ma ci pomagac skoro kradniesz kod, zamiast normalnie napisac to ejszcze 'wybuchasz', a otek ci jeszcze powiedzial jak mozesz tego lepiej uzyc = )

pierw naucz sie javy, masz wywalony wyjatek, wszystko dobrze napisane, jeszcze brakuje ty tylko umiejetnosci kodzenia, poducz sie, a dopiero potem uzywaj nieswojego kodu

• Urek00 zmienił(a) tytuł na xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...