-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz

Pytanie
SilkLazer
SilkLazer
Witam, w ts3admin.class.php znajduje się:
/** * channelCreate * * Creates a new channel using the given properties and displays its ID. Note that this command accepts multiple properties which means that you're able to specifiy all settings of the new channel at once. * * <b style="color:red">Hint:</b> don't forget to set channel_flag_semi_permanent = 1 or channel_flag_permanent = 1 * * <b style="color:red">Hint:</b> you'll get an error if you want to create a channel without channel_name * * <b style="color:red">Hint:</b> to set the parent channel you've to use cpid instead of pid * * <b>Input-Array like this:</b> * <pre> * $data = array(); * * $data['setting'] = 'value'; * $data['setting'] = 'value'; * </pre> * * <b>Output:</b> * <pre> * Array * { * [cid] => 257 * } * </pre> * * <b>Possible properties:</b> CHANNEL_NAME, CHANNEL_TOPIC, CHANNEL_DESCRIPTION, CHANNEL_PASSWORD, CHANNEL_CODEC, CHANNEL_CODEC_QUALITY, CHANNEL_MAXCLIENTS, CHANNEL_MAXFAMILYCLIENTS, CHANNEL_ORDER, CHANNEL_FLAG_PERMANENT, CHANNEL_FLAG_SEMI_PERMANENT, CHANNEL_FLAG_TEMPORARY, CHANNEL_FLAG_DEFAULT, CHANNEL_FLAG_MAXCLIENTS_UNLIMITED, CHANNEL_FLAG_MAXFAMILYCLIENTS_UNLIMITED, CHANNEL_FLAG_MAXFAMILYCLIENTS_INHERITED, CHANNEL_NEEDED_TALK_POWER, CHANNEL_NAME_PHONETIC, CHANNEL_ICON_ID, CHANNEL_CODEC_IS_UNENCRYPTED, CPID * * @author Stefan Zehnpfennig * @param array $data properties * @return array channelInfo */Mam pytanie. Jak użyć channel_id z output? Chodzi mi o to, żeby program po stworzeniu kanału zapisywał ten output. Przykład:
Jako wartość tego output wstawiłem $cidoutput. Oczywiście pominąłem niektóre niezbędne fragmenty kodu.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.