Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft nie wykozystuje w pełni komputera

krystianpolanow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wstępie pisze że nie wiedziałem dokładnie w jakim dziale umieścić mój problem, jeśli jest to zły dział to bardzo przepraszam i proszę moderatora o przeniesienie do odpowiedniego.\

Od razu zaznaczam iż zdaje sobie sprawę z tego że minecraft to gra mało zoptymalizowana pod względem kodu i że jak programiści zobaczyli po raz pierwszy kod to złapali się za głowę....

Mój problem polega na tym że na shaderach Sildrus Vibraant Shaders mam 30-40fps przy wykozystaniu procesora 8% i grafiki 50% jak na niżej załączonym obrazku.

irSohEZ.jpg

Próbowałem zmieniać priorytet na wysoki i czasu żeczywistego. Nie działa. Ustawienia nvidia na maksa wydajnosc. Tak samo proceosr. Brak oszczedzania energii.

W innych grach graj jeśli nie wyciska określonej liczy klatek to wszystko jest na 100% no przynajmniej grafika np w skyrim special edition mam 30-40 fps na 100% wykozystaniu karty jak zmniejsze ustawienia to wykozystanie karty się zmniejsza bo po prostu nie musi byc tak wysokie bo mam te 60 klatek. Tylko minecraft wykozystuje tak małą liczbe zasobow.

Mój sprzęt to lenovo y580

i7-3610qm 4x2.3 z turbo boostem do 3.3

gtx 660m

8gb ram

Wiem że laptop nie grzeszy wydajnością no ale przecierz wykozystanie nie jest na 100%

Moje pytanie brzmi...

Jak wycisnąć z kompa więcej?

Tutaj macie moje ustawienia:

c75KZPj.jpg

banner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...