Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziewczyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Napiszę to wszystko w wielkim skrócie,po prostu potrzebuje porady bo sam nie wiem co robić.Jestem z dziewczyną od 3.5 roku i bardzo jesteśmy do siebie przywiazani,ale psuje sie od dłuzszego czasu,ona nie ma przyjaciół jest sama,ja pół roku temu poznałem kogoś i na początku to była przyjaźń ale teraz czuje coś wiecej.Nie potrafie zrezygnować z tej nowej znajomości za dużo dostałem od niej wsparcia,i miłości.Z tą dziewczyną z którą jestem od 3.5 roku zerwaliśmy dzis ale ona płakała że nie ma po co życ,że siie zabije itd...Miała tylko mnie ja jestem bardzo wrażliwy,i powiedziałem jej że to wszystko jeszcze myśle dając jej złudne nadzieje.Bardzo sie boje bo wpakowałem sie w bagno,co mam zrobić.Chciałbym się z nią przyjaźnic po zerwaniu ona nie chce.Nie potrafie zrezygnować z nowej miłości dla starej.Jestem w jakiejś pieprzonej pułapce którą sam sobie zgotowałem.Co mogę dalej zrobić?Proszę o pomoc. 

Opublikowano

1. Na pewno nie będziecie się przyjaźnić po zerwaniu.

2. "nie ma po co życ,że siie zabije" - zwykły szantaż emocjonalny, zignoruj to, albo wiecznie będziesz się męczył. Jeśli nie potrafisz zrezygnować z "nowej dziewczyny" to jest oczywiste, że jej chcesz, więc musisz postawić przed tamtą sprawę jasno - koniec i tyle.

Pomocnik
Opublikowano
57 minut temu, Splinder231 napisał:

ona nie ma przyjaciół jest sama

To może pora, by i ona wyszła do ludzi? Jest tyle stron internetowych, które pozwalają na poznanie kogoś bez wychodzenia z domu. Ograniczanie się to niezbyt dobry pomysł, a zamykanie się w czterech ścianach jeszcze gorszy. Prawda jest taka, że jak zacznie się izolować, to wyjść z tego będzie jej jeszcze gorzej niż jak w to weszła.

59 minut temu, Splinder231 napisał:

Nie potrafie zrezygnować z tej nowej znajomości za dużo dostałem od niej wsparcia,i miłości.

Więc nie rezygnuj. ;)

59 minut temu, Splinder231 napisał:

Z tą dziewczyną z którą jestem od 3.5 roku zerwaliśmy dzis ale ona płakała że nie ma po co życ,że siie zabije itd...Miała tylko mnie ja jestem bardzo wrażliwy

Jeśli naprawdę Cię kocha i jej zależy, zrozumie, że na siłę niczego nie zdziała. Szantaż emocjonalny to nie jest dobra broń w tej sytuacji.

Jeśli martwisz się o nią, że może sobie coś zrobić - możesz spróbować skontaktować się z jej rodziną, kimś bliskim albo poprosić sąsiadów, by od czasu do czasu zajrzeli czy u niej wszystko w porządku. 

Przede wszystkim oceń, czy jest osobą zdolną do samookaleczenia się.

1 godzinę temu, Splinder231 napisał:

Nie potrafie zrezygnować z nowej miłości dla starej.Jestem w jakiejś pieprzonej pułapce którą sam sobie zgotowałem.

Najważniejsze jest to, abyś Ty był szczęśliwy. Nie daj sobie wmówić, że ma być inaczej.

Patrząc na to czy zranisz kogoś i pilnując się, aby tego nie zrobić - Ty będziesz najbardziej cierpiał.

Czasami są sprawy, których nie jesteś w stanie pogodzić i coś pójdzie nie tak - w efekcie ktoś zawsze będzie cierpiał.

nWHug0o.png

Opublikowano

A wytłumaczyłes jej dlaczego zerwales? Co ci nie pasowało itd, czy jednak postąpiłeś skurwysyńsko i powiedziałeś że masz kogoś innego i tyle?

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Tak naprawdę ona nie wie o kimś drugim.Olewałem ją ostatnio a ona próbowała się zbliżyć do mnie i wkońcu zerwała ze mną myśląc że jej powiem że wszystko bedzię dobrze.Tak to wyglądało.

Opublikowano

No to jesteś skurwysynem, sory ale nazywajmy rzeczy po imieniu, bo jakbyś ty się czuł gdyby ktoś za twoimi plecami coś robił? To raz, a dwa nawet odwagi nie masz żeby jej powiedzieć o tej drugiej dziewczynie.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Wyjebane w nią, taka kolej rzeczy, nikt nie powiedział że to ta jedyna a jeśli ona sama nie potrafi być szczęśliwa to nie jest warta nikogo

Opublikowano

ja chce znów mieć 18 lat, jak wy - byłoby o wiele prościej :27_sunglasses: (hihi)

Weź nowe, stare zostaw - tak to już jest. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A wiesz, że problemów w związku się nie rozwiązuje poprzez znajdowanie nowej kobiety? Powinieneś być lojalny nawet w tych gorszych chwilach, gdy jeszcze sytuacja jest do odratowania. A probowales z nią w ogole rozmawiać i jakoś naprawiać wasza relacje? Nie, zamiast tego rozwijales relacje z inną kobietą i teraz jak gdyby nigdy nic zostawiasz starą, wymieniasz ją na nowy model i nawet nie raczysz jej wytlumaczyć co sie odjaniepawlilo i dlaczego jej to robisz. Gratuluje szacunku do siebie i do niej.

Co możesz dalej zrobić? Kurwa, wykazać się chociaz odrobiną szacunku do twojej byłej kobiety, porozmawiać z nią, wytłumaczyć swoje uczucia, opisać jak do tego doszło, powiedzieć o nowej kobiecie, przeprosić za to, że się nią zabawiłeś. Robiąc jej złudne nadzieje jeszcze bardziej bawisz się jej uczuciami. Jak już podjąłeś decyzje i się zaangazowales to udźwignij jej konsekwencje, powiedz swojej byłej jak sprawa wygląda. Musisz zmierzyć się z rzeczywistością, do której doprowadziłeś. Nie ma ucieczki. Robienie złudnych nadziei związku czy  niepoinformowanie swojej byłej, że ją zdradziłeś - to niedojrzałe

@edit

zdaje sobie sprawe, ze temat pewnie jest nieaktualny, ale musialem sie podzielic moimi wypocinami po jego przeczytaniu, za bardzo kusiło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...