-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
MIKEKING
MIKEKING
Siemanko. Mam pytanie w jaki sposób mogę napisać skrypt który będzie wyświetlał komunikat jaką ilość złota otrzymaliśmy, a po 2 sekundach znikał. Po czym pokazana ilość złota ląduje w naszych zasobach.
Oczywiście próbowałem napisać jako taki skrypt który na początku pokazuje jaką ilość złota dostaniemy, ale jest problem. Może najpierw zobaczcie kod.
W pierwszym skrypcie który służy do ustalenia czy przeciwnik żyje czy nie jest to :
Drugi zaś skrypt pokazuje wartość (coinValue) czyli tą wartość wyświetlamy za każdym razem gdy zabijemy stworka.
Tak! To działa, oczywiście w skrypcie pierwszym mam już funkcję która chowa pokazany Text, ale wciąż potrzebuję dodanie pokazanego złota do zasobów. Kolejne pytanie. Czy może lepiej będzie stworzyć skrypt o przykładowej nazwie zasobyManager.cs i to właśnie w nim sumować nasze ciężko zebrane złoto czy coś. Próbowałem różnych sposobów które okazały się totalną klęską.
Próbowałem zerować coins po dodaniu złota do zasobów, ale to kompletnie nie działało w funkcji Update.
No, cóż rozpisałem się, ale chciałem przedstawić mój problem w najbardziej zrozumiałej formie.
Rzucam punkty reputacji za pomoc !
Practice Makes Perfect: Julie James
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.