Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dużym obciążeniem serwera na hostingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio wykupiłem hosting na Titan.axe pakiet 1GB RAM i czasami w panelu mi się pokazuje że przy 3-4 osobach mam obciążenie ramu bliskie maks. a przy pustym serwerze mam średnio 600-800mb zużycia, raz nie wiem jak ale było maks przy pustym. Dodam że serwer jest na silniku spigot ze 2 pluginami. W tym rzecz czy to normalne, czy może zmienić strone a jak tak to na jaką? Na oku mam lvlup i pukawke. 

Dzięki za każdą odpowiedz i pozdrawiam.

Opublikowano

Wydaje mi się, że jest to przez hosting, bo nie powinno ci przy 3-4 osobach obciążać tak RAMU. Może na tym hostingu jest tyle serwerów, że maszyna jest obciążona. Spróbuj może napisać jeszcze do supportu TitanAxe. Jeśli chcesz zmienić hosting to pukawka może być dobrym wyborem. Przenieś ktoś to do działu Minecraft - Zarządzanie serwerem.

Pozdrawiam, Yadomi.

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Opublikowano
4 godziny temu, Yadomi napisał:

Przenieś ktoś to do działu Minecraft - Zarządzanie serwerem.

Na forum jest coś takiego jak opcja zgłaszania posta (tam wpisujesz powód np. zły dział).

@topic

Nie, to nie jest wina hostingu. Po pierwsze to tylko 1gb pamięci ram, a weż pod uwagę że serwer musi obsługiwać te choćby nawet 2 pluginy + rendering świata, uszkodzone/puste chunki itp. Więc to normalne że czasami pokazuje Ci takie wyniki, bo serwer jest po prostu wtedy obciążony. ;)

Opublikowano

@MAROSKiNG Tylko że jak ktoś w dany dzien wejdzie na serwer to puzniej nawet na pustym utrzymuje 800mb zużycia.

Bo z drugiej strony też może jednak dobrym pomysłem jest spróbowanie pakietu 1,5GB i wtedy zobaczyć jak działa.

Opublikowano
3 minuty temu, _Mikolaj_ napisał:

@MAROSKiNG Tylko że jak ktoś w dany dzien wejdzie na serwer to puzniej nawet na pustym utrzymuje 800mb zużycia.

Bo z drugiej strony też może jednak dobrym pomysłem jest spróbowanie pakietu 1,5GB i wtedy zobaczyć jak działa.

Tylko na pustym serwerze nic się nie dzieje, więc utrzymuje wtedy tylko sam świat typu moby, przedmioty leżące na ziemi itp. Przy 1,5gb nie będzie aż tak dużej różnicy, przy 2 i powyżej gb będzie to już odczuwalne. ;)

Opublikowano

Jeżeli chce Pan sprawdzić/przetestować jak Pana serwer będzie funkcjonował na innym hostingu to zapraszam na testy do nas (Wystarczy napisać na support). Zainstalujemy Panu serwer na 2 dni testów.

Pozdrawiam zespół MineHost.pl

Opublikowano

@MAROSKiNG2gb to niestety troche za drogo przy lokalizacji PL.

To ostatecznie co polecacie zrobić, zostać przy Titan.exe i zmienić z 1gb na 1,5gb czy wziąć całkiem inną strone. A jeśli chodzi o pukawke to o co chodzi z tym wielkim skokiem ceny pomiędzi 1550mb a 1705mb.

• Marosking zmienił(a) tytuł na Problem z dużym obciążeniem serwera na hostingu
Opublikowano
7 minut temu, _Mikolaj_ napisał:

Słucham cię? Co do zmiany hostingu, czy ja wiem czy to coś da? Titanaxe to narazie faworyt wsród hostingów, ale możesz zawsze napisać do supportu innych hostingów i poprosić o jakiś pakiet testowy (np. Lvlup.pro). Wtedy po testach sprawdzisz, który hosting możesz wybrać. Co do tego skoku ceny to nie powiem Ci nic na ten temat, bo nie jestem w tym temacie na bieżąco. ;)

Opublikowano

Zmiana hostingu nic ci nie da. 1gb dla Minecrafta to bieda.odpal sobie singla , zobacz ile ci zabiera ramu.potem dodaj że to serwer na którym gra 4 osoby. Podane statystyki są w normie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...