Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Teamspeak3 Wywala Serwer po 24h

niikes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Jestem nowy w stawianiu serwerów na vps bo wcześniej miałem teamspeak3 gotowego na multigaming. Teraz postawiłem serwer na vps co nieco ogarniam to co potrafiłem porbiłem sam firewalle itp itd ale mam problem. Serwer działa prawie normalnie problem polega na tym ze w nocy nie potrafię stwierdzić która to godzina ale serwer traci połączenie nie tyle co traci tylko nie można się do niego połączyć dopiero po restarcie maszyny wszystko działa normalnie ale druga sprawa jest taka ze jeśli jest się połączonym z serwerem to nie wywala cie  tylko jesteś cały czas na serwerze. Wszystko działa bot, sinus normalnie jest na serwerze ale jak ktoś chce dołączyć już nie może zauważyłem ze dzieje sie to w nocy bo kiedy ostatni raz wchodziłem na serwer była jakaś 2;00 i normalnie się zalogowałem ale kiedy chciałem rano koło 7 już nie mogłem. A jak zostawiłem kompa włączonego an noc i to byłem na serwerze cały czas tylko jak chciałem dołączyć na telefonie czy na drugim koncie to już nie mogłem nie wiem czy to może być problem z moim hostingiem czy z jakimiś ustawieniami na serwerze.

Hosting VPS w nazwa.pl

Domena w home.pl

Wiem że to nie najlepsze hostingi do tego typu serwerów ale akurat mam wszystko na rok. 

(edit)

Serwer wywala równo po 24h

Opublikowano
27 minut temu, `.Łukasz. napisał:

Hosting nazwa.pl nie jet idealnym hostingiem pod serwery TeamSpeak. Proponuje zmienić hosting i wszystko powinno wrócić do normy.

Wiem że nie jest ale to chyba problem z licencja nie ja stawiałem serwer tylko osoba której to zleciłem i zapewniał mnie że licencja jest legit itp ale nie wiem jak to sprawdzić wiadomo a wyczytałem w innym temacie że może to powodować licencja sprawdzałem w logach coś o licencji jest ale czy to jest jakiś błąd czy nie to nie wiem bo nie potrafię tego rozszyfrować 

Opublikowano
5 minut temu, niikes napisał:

Wiem że nie jest ale to chyba problem z licencja nie ja stawiałem serwer tylko osoba której to zleciłem i zapewniał mnie że licencja jest legit itp ale nie wiem jak to sprawdzić wiadomo a wyczytałem w innym temacie że może to powodować licencja sprawdzałem w logach coś o licencji jest ale czy to jest jakiś błąd czy nie to nie wiem bo nie potrafię tego rozszyfrować 

Mógłbym prosić o podesłanie logów?

Opublikowano
37 minut temu, `.Łukasz. napisał:

Crack licencja. 

to zaje****** dzieki za informaję i to raczej jest powód tego zę muszę co 24 uruchamiać na nowo ?

Opublikowano

Czyżby to crack do 3.1.1 ? ;d dziwna ta licka jakaś, niby data, a w sumie może się nie znam. Ale raczej jeżeli byłoby coś z licencją to serwer crashował by się co 2 godziny a nie co 24h no chyba że zmienili sprawdzanie licencji bo dawniej co 2h było sprawdzanie licencji i wtedy ewentualnie wyrzucało serwer jeżeli był crack

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
3 godziny temu, muchomor321 napisał:

Czyżby to crack do 3.1.1 ? ;d dziwna ta licka jakaś, niby data, a w sumie może się nie znam. Ale raczej jeżeli byłoby coś z licencją to serwer crashował by się co 2 godziny a nie co 24h no chyba że zmienili sprawdzanie licencji bo dawniej co 2h było sprawdzanie licencji i wtedy ewentualnie wyrzucało serwer jeżeli był crack

Głównie, zaniepokoiła mnie data ważności tej licencji i myśle, ze to crack. Najprościej jest sprawdzenie pliku licencyjnego. 

Opublikowano
11 godzin temu, `.Łukasz. napisał:

Głównie, zaniepokoiła mnie data ważności tej licencji i myśle, ze to crack. Najprościej jest sprawdzenie pliku licencyjnego. 

W jaki sposób mam go sprawdzić

Opublikowano
1 godzinę temu, niikes napisał:

A bez licencji wywala?

Skoro Ci wywala co 24h to zrób sobie skrypt, który restartuje serwer co 23h. :D Użytkownicy straca polaczenie najwyzej na 2-5 sekund.

Swoja drogą - nie polecam nazwy. Ich DC pozostawia wiele do życzenia. Rozumiem, ze kupiles tam bo dali promocję? :) Już za 4 zł w arubacloud postawisz ts3 i 10 sinusbotów i będzie bez lagów :D

Opublikowano
6 minut temu, Krzysiekn napisał:

A bez licencji wywala?

Skoro Ci wywala co 24h to zrób sobie skrypt, który restartuje serwer co 23h. :D Użytkownicy straca polaczenie najwyzej na 2-5 sekund.

Swoja drogą - nie polecam nazwy. Ich DC pozostawia wiele do życzenia. Rozumiem, ze kupiles tam bo dali promocję? :) Już za 4 zł w arubacloud postawisz ts3 i 10 sinusbotów i będzie bez lagów :D

Arubacloud pod serwery TS3 nie jest też dobrym rozwiązaniem, dlaczego wybieracie te najsłabsze hostingi na rynku? Nie lepiej już dać te kilka PLN więcej i kupić coś konkretnego i nie męczyć się i martwić, że nasze serwery są off-line? 

1 godzinę temu, niikes napisał:

W folderze z ts3 masz plik o nazwie "licensekey.dat" Otwórz za pomocą notepad++ lub notepad i wyślij mi na pw co tam jest w tym pliku. 

Opublikowano
3 godziny temu, `.Łukasz. napisał:

Arubacloud pod serwery TS3 nie jest też dobrym rozwiązaniem, dlaczego wybieracie te najsłabsze hostingi na rynku? Nie lepiej już dać te kilka PLN więcej i kupić coś konkretnego i nie męczyć się i martwić, że nasze serwery są off-line? 

W folderze z ts3 masz plik o nazwie "licensekey.dat" Otwórz za pomocą notepad++ lub notepad i wyślij mi na pw co tam jest w tym pliku. 

Mam jeden serwer na arubacloud, kupilem bo zobaczylem, ze jest za 4 zł, od razu tam załadowałem portfel, że na kilka lat powinno starczyć i... jest 10 instancji sinusbot, zużycie cpu - 50%, dźwięk czysty. Nie hostuję tam TS3 ze względu na to, że DC OVH ma kilka ms mniej.

Ale ja de facto o czymś innym. Chcesz mu licencje podpie*dolić czy co?

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysiekn napisał:

Mam jeden serwer na arubacloud, kupilem bo zobaczylem, ze jest za 4 zł, od razu tam załadowałem portfel, że na kilka lat powinno starczyć i... jest 10 instancji sinusbot, zużycie cpu - 50%, dźwięk czysty. Nie hostuję tam TS3 ze względu na to, że DC OVH ma kilka ms mniej.

Ale ja de facto o czymś innym. Chcesz mu licencje podpie*dolić czy co?

Nie jestem złodziejem. Ponadto, sam posiadam kilka licencji i nie potrzebuje jego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...