Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi przy redstone timerach, etc.

TheParkourPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam problem z modem Blue Power tak jak i ze standardowymi zegarkami z redstone. Timer w Blue Power wysyła sygnał co jakiś określony i za każdym razem jak ten sygnał jest wysyłany następuje mikro ścina, przy prędkości 0.5s strasznie utrudnia to grę. Myślałem że problem jest tylko z modem ale po zrobieniu standardowego zegarka z 2 repeaterami to samo, lag za każdym przełączeniem proszku. Lagometr pokazuje że to coś z chunkami. Czerwona linia wtedy jest wyżej niż zwykle. Nie wiem co z tym zrobić. Jakieś rady?

2a0c2mq.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Masz multiverse? Może masz parę światów które działają jednocześnie przez co ucieka ci ram? Spadają tps i serwer laguję?

335414.gif

Opublikowano
18 godzin temu, pp3623 napisał:

Masz multiverse? Może masz parę światów które działają jednocześnie przez co ucieka ci ram? Spadają tps i serwer laguję?

Czy użytkownik wspomniał że jest to serwer? Multiverse to plugin także jeżeli posiadały serwer musiałby używać silniku sponge forge żeby móc używać pluginy i mody, co mogłoby powodować lagi. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...