Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rangi Kanałowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem z odpowiednim dopasowaniem powera co do rożnych rang. Teamspeak prywatny dla ekipy 20 osobowej, w głównej mierze chodzi o rangi kanałowe. Mają istnieć dwie rangi Właściciel oraz Zezwolenie:

Właściciel - ma mieć dostęp do:

nadania rangi zezwolenie

przenoszenia użytkowników z pod kanału nawet najwyższej rangi

Zezwolenie - ma mieć dostęp do:

Wchodzenia na kanał z hasłem 

problem polega na tym że jak nadam odpowiedni power to właściciel może albo nadawać sobie wyższe rangi serverowe nie tylko kanałowe lub nie ma wystarczająch mocy aby przenosić rangi z wyższym powerem. 

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano
42 minuty temu, makocik napisał:

Witam. Mam pewien problem z odpowiednim dopasowaniem powera co do rożnych rang. Teamspeak prywatny dla ekipy 20 osobowej, w głównej mierze chodzi o rangi kanałowe. Mają istnieć dwie rangi Właściciel oraz Zezwolenie:

Właściciel - ma mieć dostęp do:

nadania rangi zezwolenie

przenoszenia użytkowników z pod kanału nawet najwyższej rangi

Zezwolenie - ma mieć dostęp do:

Wchodzenia na kanał z hasłem 

problem polega na tym że jak nadam odpowiedni power to właściciel może albo nadawać sobie wyższe rangi serverowe nie tylko kanałowe lub nie ma wystarczająch mocy aby przenosić rangi z wyższym powerem. 

Z góry dziękuje za pomoc.

Ustaw na range wlasciciel:

i_group_member_add_power 55

i_group_member_remove_power 55

i_client_move_power 55

i_client_needed_move_power 50 - to ustaw na rangi ktore moze on przenosic

I daj na zezwolenie:

i_group_needed_member_add_power 50

i_group_needed_member_remove_power 50

b_channel_join_ignore_password - bez hasla

b_channel_join_ignore_maxclients - dostep na kanaly limitowane

owner.png

Opublikowano

zakres powera jest od 20 do 70 dla rang serverowych mianowicie w obecnej chwili wlasciciel kanalu bedzie mogl nadac rangi z powerem od 20 do 50 oraz nie bedzie mogl nadac rangi zezwolenie osobie ktora ma wyzsza range serverowa od niego bo jest np need 60

Opublikowano
14 godzin temu, makocik napisał:

zakres powera jest od 20 do 70 dla rang serverowych mianowicie w obecnej chwili wlasciciel kanalu bedzie mogl nadac rangi z powerem od 20 do 50 oraz nie bedzie mogl nadac rangi zezwolenie osobie ktora ma wyzsza range serverowa od niego bo jest np need 60

Wyślij mi adres serwera w prywatnej wiadomości. Wejdę i wspólnie rozwiążemy problem. 

Opublikowano

Moze powinienem to troche lepiej wytlumaczyc obecnie rangi ekipy sa zrobione na zasadzie hierarchicznym im wyzsza ranga tym lepsze permisje np 1 ranga ma dostep do nadawania rang gier ranga 2 do 4fun itp problem pojega na tym ze chcialbym nadac randze wlasciciel kanalu  mozliwosc nadania rangi zezwolenie ale w taki sposob zeby ranga wlasciciel mogla byc nadana tylko przeze mnie a ranga zezwolenie tylko przez wlasciciela kanalu oraz zeby wlasciciel kanalu nie mogl nadac rang 4fun itp
mecze sie z tym od dluzszego czasu nie mam pojecia czy jest to w ogole mozliwe
dodatkowo ranga wlasciciel powinna miec mozliwosc przenoszenia rang wyzysz nawet zalozyciela ale tylko z pod kanalow
nie potrafie tego ze soba zgrac bo albo wlasciciel moze przenosic kazdego z ich kanalow lub nadawac sobie rangi 4 fun

Pasjonat
Opublikowano
55 minut temu, makocik napisał:

Moze powinienem to troche lepiej wytlumaczyc obecnie rangi ekipy sa zrobione na zasadzie hierarchicznym im wyzsza ranga tym lepsze permisje np 1 ranga ma dostep do nadawania rang gier ranga 2 do 4fun itp problem pojega na tym ze chcialbym nadac randze wlasciciel kanalu  mozliwosc nadania rangi zezwolenie ale w taki sposob zeby ranga wlasciciel mogla byc nadana tylko przeze mnie a ranga zezwolenie tylko przez wlasciciela kanalu oraz zeby wlasciciel kanalu nie mogl nadac rang 4fun itp
mecze sie z tym od dluzszego czasu nie mam pojecia czy jest to w ogole mozliwe
dodatkowo ranga wlasciciel powinna miec mozliwosc przenoszenia rang wyzysz nawet zalozyciela ale tylko z pod kanalow
nie potrafie tego ze soba zgrac bo albo wlasciciel moze przenosic kazdego z ich kanalow lub nadawac sobie rangi 4 fun

Napisz mi IP na pw to ci pomogę.

Opublikowano
23 minuty temu, makocik napisał:

W dalszym ciągu potrzebuje pomocy jeśli ktoś jeszcze chce spróbować swoich sił to podeśle ip na pw 

Pisałem Ci wyżej, żebyś wysłał IP.

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...