Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Inwestycja i sposoby zarobku na pl

robercik9922

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

po 2 czy 3 letniej przerwie chcę powrócić na PL serwer Diumar. Posiadam postać wojownik body 75lv skille aura i wirek m5/6 berek g1, militar, biolog na pamiątkach. Mam dość słabego buffa 42lv i zero ekwipunku na postaci. Do wydania na eq mam 1kkk. Na co wydać te yangi, by móc efektywnie zarabiać tą postacią i jakie sposoby zarobku na pl obecnie polecacie przy moim budżecie.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Jeśli podoba Ci się moja praca daj +                   

Opublikowano

Tą postacią będzie ciężko.

Najlepiej stwórz sobie dropa i przeznacz tą kasę na jakiegoś fajnego fmsa i eq z bonami, później standardowo - dropić ulepszacze, ku, kd, biologa(?) do 50 któregoś poziomu, aż w końcu dorobisz się yang na wysokopoziomowe eq. Słaby buff nada się akurat na niskie poziomy, a przy okazji na dropku wpadną Ci na niego jakieś KU. W razie czego z sprzedażą eq z dropa również nie będzie problemu. 

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
19 godzin temu, Ups... napisał:

Najlepiej stwórz sobie dropa i przeznacz tą kasę na jakiegoś fajnego fmsa i eq z bonami, później standardowo - dropić ulepszacze, ku, kd, biologa(?) do 50 któregoś poziomu, aż w końcu dorobisz się yang na wysokopoziomowe eq. Słaby buff nada się akurat na niskie poziomy, a przy okazji na dropku wpadną Ci na niego jakieś KU. W razie czego z sprzedażą eq z dropa również nie będzie problemu. 

A mógłbyś mi opisać w jakie odpały mógłbym się zaopatrzyć aby jak najbardziej zwiększyć dmg na takim dropku?

Mam na myśli dodatki, których nie było powiedzmy te 2-3 lata temu.

Opublikowano
47 minut temu, robercik9922 napisał:

A mógłbyś mi opisać w jakie odpały mógłbym się zaopatrzyć aby jak najbardziej zwiększyć dmg na takim dropku?

Mam na myśli dodatki, których nie było powiedzmy te 2-3 lata temu.

Poza IS nic się aż tak bardzo nie zmieniło.

Wierzchowiec (z IS) jest koniecznym do jakiegoś sensownego bicia metinów, bossów, szybkiego poruszania się po mapach. Rękawica złodzieja zarówno ta z IS i gry.

Poza tym co jakiś czas dropią odłamki medalu, które wymieniasz na czasowy medal bohatera, który daje też jakieś tam bonusy, które na niskich levelach się przydają.

Poza tym standardowe wspomagacze, które były w metinie od bardzo dawna. 

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Jeśli zamierzasz wrócić w tym momencie, to polecam zaopatrzyć się w białego królika z IS - fajny wierzchowiec, dodatkowo czas leci tylko wtedy, gdy na nim jeździsz - w przeciwieństwie do mega wierzchowców, których czas upływa nieustannie. :) Mógłbyś też kupić wielkanocnego peta, bo ogólnie ułatwia dropienie, ale nie jest niezbędny - to zależy, czy chcesz inwestować, a jeśli tak, to jak dużo. 

Opublikowano
20 godzin temu, Ups... napisał:

Ty chyba kolego na globalnym serwerze to od roku nie grałeś.

Na obecnym lvlu masz sporo możliwość, 1kkk też nie zły budżet jak na start.

Ciut w IS'a warto jakbyś zainwestował na rękawiczkę, to po pierwsze.

Teraz tak masz kilka opcji zarobku:

1. Możesz ogarnąć sobie troszkę eq na nieumarłe (nie będzie drogie, na przykład maskę strachu z samym bonem na nieumarłe - to grosze), troszkę defa by się przydało, więc skoro masz militara to byś wydropił sobie wierzcha i wziął tego z obroną. I lecisz do katakumb gdzie dropisz sobie odłamki, tutaj w twoim przypadku pojawia się problem bo nie masz buffki i nie będziesz miał gdzie owych odłamków przekładać (wyexp buffke czy jakąś inną postać do 75?). Na koncie wyexpisz sobie pozostałe postacie do 30 lvl i będziesz na nich codziennie robił alchemie.

2. Możesz przyinewstować w eq na błyski (tutaj pewnie bez kostiumu się nie obejcie) i ew. troszkę na diałby i lecieć do groty poziom drugi i tam dropić bronie na 70 lvl.

No i później to do 90-95 lecieć bo się nowe mapki odblokowują, czyli możliwośc zbijania innych metków, bossów no ale to pierw musisz sobie trochę dozbierać kasy, zrobić alchemię i aure podbić :) 

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano
10 minut temu, peter1234 napisał:

Ty chyba kolego na globalnym serwerze to od roku nie grałeś.

Na obecnym lvlu masz sporo możliwość, 1kkk też nie zły budżet jak na start.

Ciut w IS'a warto jakbyś zainwestował na rękawiczkę, to po pierwsze.

Teraz tak masz kilka opcji zarobku:

1. Możesz ogarnąć sobie troszkę eq na nieumarłe (nie będzie drogie, na przykład maskę strachu z samym bonem na nieumarłe - to grosze), troszkę defa by się przydało, więc skoro masz militara to byś wydropił sobie wierzcha i wziął tego z obroną. I lecisz do katakumb gdzie dropisz sobie odłamki, tutaj w twoim przypadku pojawia się problem bo nie masz buffki i nie będziesz miał gdzie owych odłamków przekładać (wyexp buffke czy jakąś inną postać do 75?). Na koncie wyexpisz sobie pozostałe postacie do 30 lvl i będziesz na nich codziennie robił alchemie.

2. Możesz przyinewstować w eq na błyski (tutaj pewnie bez kostiumu się nie obejcie) i ew. troszkę na diałby i lecieć do groty poziom drugi i tam dropić bronie na 70 lvl.

No i później to do 90-95 lecieć bo się nowe mapki odblokowują, czyli możliwośc zbijania innych metków, bossów no ale to pierw musisz sobie trochę dozbierać kasy, zrobić alchemię i aure podbić :) 

Właśnie ktoś w grze mi mówił o tym sposobie zarobku na katakumbach. Jest szansa, że skołowałbym buffa 75 skille G, tylko pytanie czy z takim eq wartym 1kkk ogarniałbym tam?

Opublikowano
19 godzin temu, robercik9922 napisał:

Właśnie ktoś w grze mi mówił o tym sposobie zarobku na katakumbach. Jest szansa, że skołowałbym buffa 75 skille G, tylko pytanie czy z takim eq wartym 1kkk ogarniałbym tam?

Pewnie, słuchaj ogarnij sobie tak najlepiej:

Tarcze na 61 lvl +9, tylko nie pamietam czy nno jest potrzebne, jeśli nie to możesz się pokusić o taką 20 nieumarłe bez nno.

Jakąś trutkę +6/7 z około 30-35 śr (będzie tanio)

Co do butów i naszyjniku to 1.5k-2k HP chociaż i fajnie by tu było wyłapać bonus na podwójny drop yang ewentualnie coś na omdlenie/kryt

Ebo+9  tutaj kup narazie czyste albo jakieś z nieumarłymi

Jeśli buffke załatwisz to będzie miodzio.

I tak jak mówiłem wierzchowiec pod deffa sporo daje. 

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano
2 godziny temu, peter1234 napisał:

Pewnie, słuchaj ogarnij sobie tak najlepiej:

Tarcze na 61 lvl +9, tylko nie pamietam czy nno jest potrzebne, jeśli nie to możesz się pokusić o taką 20 nieumarłe bez nno.

Jakąś trutkę +6/7 z około 30-35 śr (będzie tanio)

Co do butów i naszyjniku to 1.5k-2k HP chociaż i fajnie by tu było wyłapać bonus na podwójny drop yang ewentualnie coś na omdlenie/kryt

Ebo+9  tutaj kup narazie czyste albo jakieś z nieumarłymi

Jeśli buffke załatwisz to będzie miodzio.

I tak jak mówiłem wierzchowiec pod deffa sporo daje. 

Dzięki wielkie za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...