Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki gry - jak zacząć?

qintoofar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć piszę do Was z zapytaniem jako nowy gracz, tak dokładniej to świeżak, bo nigdy nie miałem do czynienia z metinem. Nie wiem, jak zacząć, gdzie zacząć i czy w ogóle jest sens utworzenia postaci, gdzie nie wiem co i jak. Proszę o pomoc, oczywiście dziękuje. i pozdrawiam :)

Opublikowano

moim zdaniem nie ma sensu, jeżeli nie chcesz inwestować siana (PLN)  szkoda nerwów, jak już jest jakiś event :O  to na początku nie masz szans bo jak np zuo to metki na mniejsze lvl są obstawiane przez większe lvl'e .
Grając bez wydawania kasy osiągniesz coś, ale o wiele wiele ciężej. 
Polecam znaleźć jakąś inną gierkę :D

• Aive zmienił(a) tytuł na Początki gry - jak zacząć?
Opublikowano

metek już jest na rynku kilkanaście lat, nie za bardzo starają się o niego admini, bo mają już swoich stałych nabywców.  Polceam co inneg :D chyba,że bardzo chcesz. 

Opublikowano

Jak sama nazwa działu wskazuje, jest to miejsce na pytania związane z grą Metin2 - autorze, jeśli chcesz poszukiwać gry, to zapraszam do innego, odpowiedniego działu.

Wracając do tematu - jeśli nigdy wcześniej nie grałeś w tę grę to raczej nie polecam. Jest teraz masa innych, ciekawszych tytułów, przy których metin wypada słabiutko, ta gra lata świetności ma już za sobą.

Opublikowano

Metin ma lata świetności za sobą ale nie uważam, że jest to przestarzały tytuł. GF poszło w złą stronę z IS'em oraz bezsensownymi aktualizacjami. Żadne inne mmorpg nie przyciągnęło mnie na dłużej. IMO Metin > inne mmorpg. Jeżeli nie szkoda Ci hajsu to polecam zaczął na globalu. Daje Ci to pewności, zę za 2 tygodnie nikt się z interesem nie zawinie. Jeżeli chcesz zacząć na privach nie polecam inwestować.

Opublikowano
36 minut temu, VeltaR napisał:

Metin ma lata świetności za sobą ale nie uważam, że jest to przestarzały tytuł. GF poszło w złą stronę z IS'em oraz bezsensownymi aktualizacjami. Żadne inne mmorpg nie przyciągnęło mnie na dłużej. IMO Metin > inne mmorpg. Jeżeli nie szkoda Ci hajsu to polecam zaczął na globalu. Daje Ci to pewności, zę za 2 tygodnie nikt się z interesem nie zawinie. Jeżeli chcesz zacząć na privach nie polecam inwestować.

Czy ja wiem czy takie te privy wszystkie?,nie mówię o starych serwerach typu Balmora czy Virtual bo to bez sens grać wiadomo,ale jest kilka NIE polskich serwerów godnych polecenia dajmy na to WoM2 np.

Nikt się  nie zawinie za 2tygodnie,rozgrywka fajna i ogólnie same + prócz [GA]Akitasa :D.

W sumie jeśli chodzi o PLa,ja zawsze byłem przeciw graniu na globalu od tej pory kiedy GF takie cuda wymyślać zaczął ale teraz jak już poważnie nie mam gdzie grać(WoM mi się wypalił już,choć konta mam jakieś jeszcze :D) to sam zacząłem,dzisiaj PL to nie PL 2011-teraz zacząć to banał,można zarobić w sumie na wszystkim(mowa na Samosie),wbijasz 30 kopiesz rude,nawet możesz sie nie ruszać  z m1 i tylko sklep stawiać bo odłamki energii wystawiasz...koszt 200sztuk  to 1.9kk a sellasz po 2,7kk nawet-za co?latasz od handlarza do alchemika i na tym się kończy :D.

Gość 67d64b62d9
Opublikowano
29 minut temu, xBishop napisał:

Czy ja wiem czy takie te privy wszystkie?,nie mówię o starych serwerach typu Balmora czy Virtual bo to bez sens grać wiadomo,ale jest kilka NIE polskich serwerów godnych polecenia dajmy na to WoM2 np.

Nikt się  nie zawinie za 2tygodnie,rozgrywka fajna i ogólnie same + prócz [GA]Akitasa :D.

W sumie jeśli chodzi o PLa,ja zawsze byłem przeciw graniu na globalu od tej pory kiedy GF takie cuda wymyślać zaczął ale teraz jak już poważnie nie mam gdzie grać(WoM mi się wypalił już,choć konta mam jakieś jeszcze :D) to sam zacząłem,dzisiaj PL to nie PL 2011-teraz zacząć to banał,można zarobić w sumie na wszystkim(mowa na Samosie),wbijasz 30 kopiesz rude,nawet możesz sie nie ruszać  z m1 i tylko sklep stawiać bo odłamki energii wystawiasz...koszt 200sztuk  to 1.9kk a sellasz po 2,7kk nawet-za co?latasz od handlarza do alchemika i na tym się kończy :D.

z tym wom2 to prawda ale pod warunkiem, że nie przeszkadza ci stałe 400 online w porywach

Opublikowano

jak chcesz zaczynac to z kims kto juz ma dooobry bagaz doswiadczen w tej grze :}

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano
18 godzin temu, xBishop napisał:

Co do zagranicznych serwerów to nie wiem jak tam sprawa wygląda. W polszy stoi dajmy na to taka Samia jest już na rynku spory kawał czasu, gra na niej sporo osób ale nikt nie ma pewności, że za miesiąc będzie serwer będzie nadal stał. 

Jeżeli chodzi o globala to napisałem, że GF poszedł w złą stronę, też mi się wiele rzeczy na PL nie podoba ale masz gwarancję, że nikt się z twoim hajsem nie zawinie ;].

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Korzystając z tematu... Jaki polecacie teraz serwer cenowo? Chcę zacząć od nowa, na start będę miał jakieś 500kk, gdzie za tyle nakupię najwięcej wszystkiego co mi się przyda? :P

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano
5 godzin temu, ruku napisał:

Korzystając z tematu... Jaki polecacie teraz serwer cenowo? Chcę zacząć od nowa, na start będę miał jakieś 500kk, gdzie za tyle nakupię najwięcej wszystkiego co mi się przyda? :P

Nikt nigdy nie poleca Diumara, więc ja będę pierwsza. Powiem tak: sklepów jest od cholery, metka zawsze znajdziesz dla siebie, ceny są okej, spota idzie dorwać, botów jest stosunkowo mało. Teraz tylko przeludnienie lekkie w m2, ale to przez event ;p i to pewnie nie tylko na Diumarze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...