Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem Patryk, mam 20 lat i kończę IV Technikum na dziale Technik Informatyk.

Szukam osób chętnych stworzyć coś unikalnego. Tak wiem… ciągle się tak mówi w świecie serwerów Mc. Grając w tę grę 6-7 lat widziałem wiele serwerów/graczy/adminów/sponsorów, a nawet sam miałem sieć własnych serwerów.  Jestem przekonany, że wiem, w jaki sposób to wszystko powinno działać. Co nie znaczy też, że pozjadałem wszystkie rozumy. Mam zamiar postawić serwer, bazując na wszystkich pomysłach, które chodzą mi po głowie od bardzo długiego czasu, jednak brakuje mi trochę szerszego spojrzenia na serwery ostatnich lat. Dlatego szukam informacji od graczy, którzy bardzo dużo grali i wiedzą jakie "podstawowe" rzeczy powinny znaleźć się na serwerze gildyjnym.

Pod tym linkiem znajdziecie post dotyczący zbierania ludzi do tego projektu itd: <odnośnik>.

Chcemy zachować to, co jest dobrze znane graczom i aktualnie nie chcą się z tym rozstać (np. cobblex), a do tego dodać to, czego jeszcze nie widzieli.
Jesteśmy zdeterminowani, aby rozgrywka opierająca się na PVP oraz "nowoczesnych" frakcjach/gildiach z dodatkowymi całkowicie nowymi systemami "magii/piekła/nieba" była wyrównana. 

Dlatego zwracamy się do Was:
Jeśli chcecie aby Wasze pomysły dotyczące rozgrywki trafiły na serwer, wystarczy napisać dokładnie o tym w tym temacie a na 100% rozpatrzymy każdy z nich. Absolutnie każde pomysły są mile widziane.
Osoby, które przysłużą się serwerowi mogą liczyć na sentymentalne upominki w postaci kubków/koszulek i innych tego typu rzeczy, nie wliczając rangi "przyjaciel serwera". 

Jakie mamy pytania do Was?:

1. Zastanawiamy się czy chcielibyście "resources pack" polegający tylko i wyłącznie na dodaniu kilku małych "smaczków" na serwer.
    Chodzi nam o dodanie kilku wyrazów powiedzianych przez lektora, które wpasują się w klimat całej rozgrywki. Dzięki możliwościom udostępnionym przez Twórców Minecraft'a,
    będzie to możliwe przy praktycznie zerowej ingerencji w Wasze "resources pack'i".
    Zapraszamy do głosowania na ten temat:  <głosowanie> .
  2. Serwer oczywiście będzie na najnowszej wersji gry dlatego mamy kolejne pytanie do Was. Chcecie aby system walki z poprzednich wersji gry funkcjonował
    (tz brak paska ładowania ataku)?
    Może wolicie skończyć już zabawę ze starymi wersjami i nie zmieniać niczego na wersji 1.12.2 w kwestii walki? 
    Zapraszamy do głosowania na ten temat:  <głosowanie> .

Alternatywny kontakt:
1. Pw na tym forum.
2. E-mail na, który często zaglądam: [email protected]
3. Ts3: Ts-big.pl (praktycznie cały czas tam siedzę pod nickiem Rage w dziale Da-wae)

Pozdrawiam Patryk.

Battlefield 3 Mod

bf3.player-MPCforum.pl:27061
CODMOD: II WŚ

cod.player-MPCforum.pl:27055

• Biter. zmienił(a) tytuł na Pomysły od graczy na serwer
Opublikowano

POMYSŁY PVP:

1. Wgranie Antycheata, chociaż trochę uniemożliwi to wgrywanie cheatów i najlepiej, żeby serwer był na blazingpacku.

2. Dodanie takiego skryptu na logout, takie ogłoszenia u siebie na chacie w związku z tym skryptem.

3. Zrobienie biomów na PvP.

POMYSŁY FRAKCJE:

1. Polecam Wam wgrać plugin FunnyGuilds.

2. Edycja na zamki, konkursy, eventy itp.

Mam nadzieję, że to na tyle co mógłbym dodać, jeśli coś mi się przypomni to dodam.

Pozdrawiam, Yadomi.

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Opublikowano
22 godziny temu, Yadomi napisał:

POMYSŁY PVP:

1. Wgranie Antycheata, chociaż trochę uniemożliwi to wgrywanie cheatów i najlepiej, żeby serwer był na blazingpacku.

2. Dodanie takiego skryptu na logout, takie ogłoszenia u siebie na chacie w związku z tym skryptem.

3. Zrobienie biomów na PvP.

POMYSŁY FRAKCJE:

1. Polecam Wam wgrać plugin FunnyGuilds.

2. Edycja na zamki, konkursy, eventy itp.

Mam nadzieję, że to na tyle co mógłbym dodać, jeśli coś mi się przypomni to dodam.

Pozdrawiam, Yadomi.

Witam.

Niestety ale Twoje pomysły nie odbiegają od standardowych istniejących rzeczy na innych serwerach. Potrzebujemy innowacyjnych pomysłów. 
Dzięki za poświęcony czas ;).

Pozdrawiam Patryk.

Battlefield 3 Mod

Opublikowano

resource PACK TAK TAK TAK

Chodzi nam o dodanie kilku wyrazów powiedzianych przez lektora, które wpasują się w klimat całej rozgrywki.

mozna to zrobic tak ze te dźwięki sa zapisane w google drive :( szkoda to pchac do resourcepacka (z uwagi na miejsce)

a resourcepack to tak dlatego ze, dzieki nim jesteś w stanie dosłownie zrobić wszystko, od pierdułek pokroju ozdob do pojazdów animacji z wykorzystanie armorstandow, ba mozna dodawać nowe bloki ( chwała za blok bariery) (tak do 5'000+ przedmiotow)

pvp. jak dla mnie jest w super lepsze (poza faket ze ten cooldown jest o kant dupy rozbic, bo (np siekierka ma 2s stalego cooldwon co jest upierdliwe mozna by zrobic system pvp opart na skille tzn jesli trafisz gracza to czas odnawiania jest skrocony i masz okienko czasowe i jesli trafisz w tym okienku czasowym ponownie zadasz dodatkowe dmg czy cokolwiek. cos takiego jak w gothicu I-II z walka mieczem

Opublikowano
59 minut temu, damianq20 napisał:

resource PACK TAK TAK TAK

Chodzi nam o dodanie kilku wyrazów powiedzianych przez lektora, które wpasują się w klimat całej rozgrywki.

mozna to zrobic tak ze te dźwięki sa zapisane w google drive :( szkoda to pchac do resourcepacka (z uwagi na miejsce)

a resourcepack to tak dlatego ze, dzieki nim jesteś w stanie dosłownie zrobić wszystko, od pierdułek pokroju ozdob do pojazdów animacji z wykorzystanie armorstandow, ba mozna dodawać nowe bloki ( chwała za blok bariery) (tak do 5'000+ przedmiotow)

pvp. jak dla mnie jest w super lepsze (poza faket ze ten cooldown jest o kant dupy rozbic, bo (np siekierka ma 2s stalego cooldwon co jest upierdliwe mozna by zrobic system pvp opart na skille tzn jesli trafisz gracza to czas odnawiania jest skrocony i masz okienko czasowe i jesli trafisz w tym okienku czasowym ponownie zadasz dodatkowe dmg czy cokolwiek. cos takiego jak w gothicu I-II z walka mieczem

Witam.

Mógłbyś trochę jaśniej i z większą ilością szczegółów opisać jakie masz pomysły? ;)

Pozdrawiam Patryk.

Battlefield 3 Mod

Opublikowano

tak ze mozesz dodac ~5000 nowych przedmiotow np nowe miecze , nowe zbroje , ale jesli jestes bardziej pomyslowy to mozesz dodac nowe moby (wraz z animacjami) czy animowane obiekty jak kola w aucie. reasumując mozesz dodac cokolwiek.

w gothicu bylo cos takiego ze jesli wciskales w odpowiednim momencie przycisk ataku wyprowadzales kombosy, i zamiast zwyklego minecraftowego cooladown dodac podobne kombosy

Opublikowano
1 godzinę temu, damianq20 napisał:

tak ze mozesz dodac ~5000 nowych przedmiotow np nowe miecze , nowe zbroje , ale jesli jestes bardziej pomyslowy to mozesz dodac nowe moby (wraz z animacjami) czy animowane obiekty jak kola w aucie. reasumując mozesz dodac cokolwiek.

w gothicu bylo cos takiego ze jesli wciskales w odpowiednim momencie przycisk ataku wyprowadzales kombosy, i zamiast zwyklego minecraftowego cooladown dodac podobne kombosy

Chcemy stworzyć coś co nie będzie wykorzystywać nowych bloków do wersji 1.13 poprzez resources pack. To wszystko będzie "wpisane" w krótkim czasie (jeśli negocjacje wypalą) w nowo planowanym RPG/RP. W/w opisany projekt ma na celu wykorzystanie tego, co jest spotykane ogólnie w najnowszej wersji Mc. + z tego co sie orientuję, bo nie jestem programistą, nie da sie dodać własnych mobów bez modyfikacji itd.

Podsumowując: potrzebujemy pomysłów w zakresie np starych "factions". Co byście chcieli zobaczyć na serwerze itd.. np rzeczy, które mogą być dodane w każdym serwerze, niezależnie od typu.

Pozdrawiam Patryk.

Battlefield 3 Mod

Opublikowano

nie da sie dodac nowych mobow fakt ale nikt nie mowi o dodani "nowych" lecz o pewnym chaczyku jakim sa resourcepacki + armorstandy , mozna zrobic animacje moba za pomoca armorstandow i resourcepacka po czym jedynie podpiac pod Entity z bukkita takim oto sposobem dodajemy nowego moba bez prawdziwego dodawania ow potwora

Opublikowano
2 godziny temu, damianq20 napisał:

nie da sie dodac nowych mobow fakt ale nikt nie mowi o dodani "nowych" lecz o pewnym chaczyku jakim sa resourcepacki + armorstandy , mozna zrobic animacje moba za pomoca armorstandow i resourcepacka po czym jedynie podpiac pod Entity z bukkita takim oto sposobem dodajemy nowego moba bez prawdziwego dodawania ow potwora

Ciekawy pomysł, jednak tak jak mówiłem to już niestety jest przeznaczony innym typom serwerów. Niestety mało ludzi lubi az tak rozbudowane serwery. 

Dzięki za to i czekam na więcej! :D

Pozdrawiam Patryk.

Battlefield 3 Mod

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...