Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do 12k

GrabsonPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

szukam zestawu, który nada się zarówno do gier, jak i do pracy. 

Chciałbym, aby w cenie były:

- 2 lub 3 monitory

- podkładka i myszka

- klawiatura

Interesuje mnie sprzęt, na którym pogram komfortowo w nowe tytuły. Dodatkowo będę na nim pracował (programował). Znalazłem jakieś propozycje na allegro, ale wszyscy odradzają, dlatego pytam tutaj.

Opublikowano

Masz jakieś wymagania dotyczące wyglądu całego zestawu lub pojedynczego elementu? Masz jakieś preferencje co do klawiatury i myszki oraz monitora? Najlepiej podaj jaki masz chwyt pod myszkę. 

#1  MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H CPU: Intel CORE i5-4460 GPU:  Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming RAM: G.Skill DDR3 8GB RipjawsX 1600MHz CL7  

PSU: Thermaltake Smart SE 630W HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: ADATA Premier Pro SP920 CASE: Raijintek Arcadia Monitory: Iiyama E2481HS

#2  MOBO: Gigabyte B450 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 5 2600 GPU: Gigabyte GeForce RTX 2060 OC RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3200MHz  CL16  

PSU: SilentiumPC Vero M2 600W  SSD: SSD Silicon Power Ace A55 512GB CASE: SilentiumPC Regnum RG4T  Monitory: Acer Nitro VG240YUbmiipx

Opublikowano

Jestem otwarty na wszystko, obecnie używam laptopa, myszki rival 100 (nie wygodna bardzo) i jakiejś taniej podkładki. Chciałbym, aby moje stanowisko nie męczyło tak, jak moje obecnie, czyli

- dobrej jakości monitor, który nie męczy zbytnio oczu

- fotel (o tym nie wspomniałem w temacie)

- klawiatura przede wszystkim wygodna i być może jakaś poduszka pod nadgarstki (na klawiaturach się nie znam)

- myszka która jest wygodna co najmniej jak rival 300

- jeśli w tej cenie można kupić sprzęt, który się ładnie będzie prezentował wizualnie (otwarta ściana obudowy, świecące komponenty) to jak najbardziej proszę podsyłać

Opublikowano

Jeżeli chodzi o samego PCta, to taki powinien wystarczyć:

http://www.morele.net/inventory/info/6a1f1caa/

Niestety ceny kart graficznych są teraz mocno zawyżone, przy normalnych cenach można by było pewnie włożyć 1080Ti. Co do reszty, zestawu nie jestem aż tak w temacie, może ktoś inny Ci coś poleci.

#1  MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H CPU: Intel CORE i5-4460 GPU:  Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming RAM: G.Skill DDR3 8GB RipjawsX 1600MHz CL7  

PSU: Thermaltake Smart SE 630W HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: ADATA Premier Pro SP920 CASE: Raijintek Arcadia Monitory: Iiyama E2481HS

#2  MOBO: Gigabyte B450 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 5 2600 GPU: Gigabyte GeForce RTX 2060 OC RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3200MHz  CL16  

PSU: SilentiumPC Vero M2 600W  SSD: SSD Silicon Power Ace A55 512GB CASE: SilentiumPC Regnum RG4T  Monitory: Acer Nitro VG240YUbmiipx

Opublikowano

Na początek zaproponuję coś takiego

http://www.morele.net/inventory/info/1d17fb47/

Generalnie zestaw podobny do podanego wyżej, ale jeśli chodzi o samą skrzynkę to będzie tańszy chociażby ze względu na ponad 100 złotych niższą cenę za kartę graficzną i praktycznie takie same lub minimalnie niższe ceny na pozostałe podzespoły. Monitor dałem 144Hz, zakrzywiony na matrycy VA. Za całość masz 10600 z groszami, także kwestia drugiego monitora to już bardziej zależna czy chcesz mieć wszystkie takie same czy jakiś główny i inne dodatkowe?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...