Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko opiszę wam to w jednym szybkim w wielkim skrócie jakiś czas temu trafiłem do kościoła protestanckiego oczywiście oklamujac rodziców.Moja rodzina jest bardzo konserwatywna każą mi pod przymusem co  niedzielę chodzić do kościoła. Mieszkamy z dziadkami a dziadek jest najbardziej konserwatywny z nich wszystkich, ksiądz to właściwie przyjaciel rodziny od mniej więcej dwóch miesięcy unikam kościoła w niedzielę ale skończyły mi się wymówk.i Jak mam im powiedzieć że chcę chodzić do innego kościoła skoro to może skutkować tym że zostanę wyrzucony z domu? Co ja mam robić w tej sytuacji mam 18 lat więc mogą mnie z domu wyrzucić a ja nie będę miał z czego żyć albo co gorsza zawołają do domu księdza który będzie mnie przekonywał do zostania w kościele katolickim co ja mam w tej sytuacji zrobić? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli rodzice wyrzucą cię z domu, to zgodnie z artykułem 133 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego masz prawo do alimentów od rodziców:

Cytat

Art. 133. § 1. Rodzice obowiązani są do świadczeń alimentacyjnych względem dziecka, które nie jest jeszcze w stanie utrzymać się samodzielnie, chyba że dochody z majątku dziecka wystarczają na pokrycie kosztów jego utrzymania i wychowania.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Protestantyzm to też chrześcijaństwo, przecież to wiara w tego samego Boga. W kościołach protestanckich także odbywają się nabożeństwa niedzielne, możesz więc po prostu na nie chodzić, a jeśli się boisz reakcji rodziców (z niewiadomych mi powodów, ale to Twoje życie, więc rozumiem), to mów im, że poszedłeś do kościoła katolickiego. Jak to nie jest wieś z jednym kościołem, to znajomy ksiądz nie będzie mógł udowodnić, że nie chodzisz na msze.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...