Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nortes.pl [Medium/Hard] [Dedyk]

Laffi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Yoshimitsuu napisał:

To mowicie ze dzis to ruszy o 22? 

Serwer ruszył, dalej są małe problemy ale wszystkie poprawimy.

Opublikowano
22 minuty temu, malec11 napisał:

Ile online? Oplaca sie grac? Sa jakies powazniejsze bugi?

160, ja bym poczekał. Bugi są, ale je naprawiają.

Opublikowano
Dnia 9.02.2018 o 21:04, Laffi napisał:

- Dodaliśmy buffowanie całej grupy za jednym razem.

nie działa tak jak dużo rzeczy na serwerze min. dungeony zbugowane misje słaby drop skrzynek zmianek bodzi itp na serwerze nie ma nic ciekawego 0 nowoscci nawet nie dodali zwierzakow "domowych"

jedynie item shop jest wypełniony po brzegi a co mnie bardziej wkur***** to to że jest w nim masa itemów pvp co dla mnie przekreśla ten serwer

You cannot keep out your own fear

Opublikowano

Ogólnie to odkąd była włączona rejestracja, to były włączone też i płatności w is, mimo że serwer miał startować za parę godzin/dni. W pierwszym dniu porażka. Na drugi dzień znowu.. Znikający is, bugujące się i powtarzające questy. Słabo słabo. Reklamy tez nie ma. Ale czego sie spodziewac po Kamilu.. Coz powodzenia.

Ps. Kamil nie jest tam od pomocy technicznej. Jest tam od samego początku istnienia projektu.

obraz.png

Opublikowano
Dnia 12.02.2018 o 09:20, Emmanuels napisał:

Ogólnie to odkąd była włączona rejestracja, to były włączone też i płatności w is, mimo że serwer miał startować za parę godzin/dni. W pierwszym dniu porażka. Na drugi dzień znowu.. Znikający is, bugujące się i powtarzające questy. Słabo słabo. Reklamy tez nie ma. Ale czego sie spodziewac po Kamilu.. Coz powodzenia.

Ps. Kamil nie jest tam od pomocy technicznej. Jest tam od samego początku istnienia projektu.

Przecież człowieku po pierwsze mnie nie znasz a po drugie nie jestem od samego początku istnienia projektu ;)
P.S. Dla Twojej niewiedzy ja go nie stworzyłem. Jakieś jeszcze wątpliwości? Skąd w ogóle taka teza to ja nie wiem -.- 

Dnia 12.02.2018 o 19:16, equalxxx napisał:

Co tu dużo mówić, 50% serwera jest w ten deseń:D
f54Kj1T.png

No nie zaszalałeś ;) 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Serwer jest ciągle aktualizowany i pomimo małej liczby graczy nie odpuszczamy, a gdy wszystko już poprawimy to startujemy z reklamą. Ci co grają teraz będą po prostu do przodu;)

Opublikowano

Bump. 

Cały czas aktualizujemy serwer i pozbywamy się pozostałości błędów i niedogodności. Co do reklamy to ruszymy gdy już wszystko się ustabilizuje.

Opublikowano

Opłacalna gra i marnowanie czasu czy lepiej znaleźć bardziej wartościowy serwer ? 

Ps : prezentacja mi się podoba ale komentarze nie podnoszą na duchu... 

Agres 

gladormt2 s2 - ON

Opublikowano

zależy czy naprawili bugi ale raczej nie... troche nie ogarniają 

Opublikowano

Praktycznie wszystkie problematyczne błędy zostały naprawione. Graczy nie jest za wiele, bo pomimo małej ilości graczy nie pozwalam na bugowanie czy cheatowanie. Każdy z nieuczciwych graczy dostaje perma na każde konto. Gracze przyjdą z czasem, my serwera nie zamykamy. No i czekam na opinię gildii 1st, bo przecież oni nic złego nie robili ;)

Opublikowano
5 godzin temu, Laffi napisał:

Praktycznie wszystkie problematyczne błędy zostały naprawione. Graczy nie jest za wiele, bo pomimo małej ilości graczy nie pozwalam na bugowanie czy cheatowanie. Każdy z nieuczciwych graczy dostaje perma na każde konto. Gracze przyjdą z czasem, my serwera nie zamykamy. No i czekam na opinię gildii 1st, bo przecież oni nic złego nie robili ;)

Nie chce być obiektywny ale czy to nie zbyt późno na taką reakcje ? Nie warto było sprawdzić wszystkiego przed startem (beta serwer) wyłapało by się wszystkie błędy (większość) i możliwe że Ty byłbyś zadowolony (finansowo) a my gracze serwerem i to dobrym, wydaje mi się że dobrym rozwiązaniem byłoby stworzenie tzw s2 wszystko od nowa bez bugów itd, reklama u większych yt i twoja skarbonka by była zadowolona... :)

ps : to jest moja opinia nie gram i nwm jak to na prawdę wygląda ale jestem ciekaw tego serwera. 

Pozdrawiam !

Agres 

gladormt2 s2 - ON

Opublikowano
10 godzin temu, Laffi napisał:

a dodaliście chociaż dungeony,które są w przentacji mogę się założyć ze nie będą dodane bo poprostu nie umiecie tego zrobić dla was aktualizajca 1.5 to naprawa kiku bugów... kto robi taki przeskok nic nie dodając a wasza wersja gry to racze, 0.5

Opublikowano
10 godzin temu, Posterik napisał:

Nie chce być obiektywny ale czy to nie zbyt późno na taką reakcje ? Nie warto było sprawdzić wszystkiego przed startem (beta serwer) wyłapało by się wszystkie błędy (większość) i możliwe że Ty byłbyś zadowolony (finansowo) a my gracze serwerem i to dobrym, wydaje mi się że dobrym rozwiązaniem byłoby stworzenie tzw s2 wszystko od nowa bez bugów itd, reklama u większych yt i twoja skarbonka by była zadowolona... :)

ps : to jest moja opinia nie gram i nwm jak to na prawdę wygląda ale jestem ciekaw tego serwera. 

Pozdrawiam !

Nie chciałem robić resetu ze względu na graczy, którzy teraz grają i jak sami wiecie reworki nie są do końca pożądane i szanowane. Była beta, ale jak widać nie wszystko zostało naprawione/sprawdzone.

5 godzin temu, CodeBlack napisał:

a dodaliście chociaż dungeony,które są w przentacji mogę się założyć ze nie będą dodane bo poprostu nie umiecie tego zrobić dla was aktualizajca 1.5 to naprawa kiku bugów... kto robi taki przeskok nic nie dodając a wasza wersja gry to racze, 0.5

Każdy dungeon działa oprócz Labiryntu Orków, który najprawdopodobniej dzisiaj będzie wrzucony.

Opublikowano
Dnia 23.02.2018 o 15:56, CodeBlack napisał:

zależy czy naprawili bugi ale raczej nie... troche nie ogarniają 

Nie ogarniamy? Ty wiesz w ogóle coś Ty napisał? Brak czasu to dla Ciebie nieumiejętność ogarniania? Powiem Ci krótko na mój temat, ja ogarniam na tyle dobrze, że żaden cwaniaczek mi tu nie podskoczy(no dobra prawie żaden) a tym bardziej Ty ;) 
Obiecałem, że naprawię wywalanie game i tak się stało, teraz game nie pada. A teraz obiecać mogę pozostałe rzeczy, które Ci przeszkadzają ;) Jak chcesz mnie sprawdzić to zapraszam do lekturki na google.

Dnia 24.02.2018 o 08:33, CodeBlack napisał:

Jednemu na forum napisałem, że głupio będzie mu jak ogarnę bugi te najgorsze i zapewne teraz jest mu głupio, a więc teraz ja Ci napiszę, że głupio Ci będzie jak serwer będzie ogarnięty i stabilniejszy. 

Opublikowano

Strona nie działa, brak grafiki prezentacji, to niezła ta stabilizacja serwera..

4521609.png

Opublikowano
Dnia 2.03.2018 o 12:52, By ZeNeK napisał:

Strona nie działa, brak grafiki prezentacji, to niezła ta stabilizacja serwera..

Nie wiem jaki towar brałeś ale strona działa, serwer działa i będzie działać ;) Wejdź na forum i tam Ci tak samo napiszą, może chcesz screena z gry? Spamujesz teraz bezsensownie + bez dowodów a tego tak nie zostawię.
Po drugie grafika, prezentacja działa normalnie. Zmień internet a potem hejtuj. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

Witajcie.

Ciężko mi pisać o tym, bo sami wiecie, że zapewniałem, że reworku nie będzie i dalej uważam, że nie jest to coś co jest super rozwiązaniem, ale może najlepszym?

Od samego startu były problemy, które pokrzyżowały nasze plany co do serwera, który miał być przyjemny i stabilny. Brak przedmiotów na oficjalnym starcie, wyrzucanie logowanie przez kogoś, kto chciał uprzykrzyć nam życie i zniszczyć naszą "pracę". Dałem pracę w cudzysłowie, bo zawinił główny technik zapewniając, że data startu jest pewna i wszystko będzie dobrze. Na samej becie były problemy i osobiście martwiłem się o start, ale wiem jak gracze reagują na przesuwanie startu. Wiem też jak gracze reagują na reworki, bo jestem jednym z Was - graczem, który miał być kontaktem pomiędzy administracją, a graczami. Wydaję mi się, że zadanie spełniłem i zawsze starałem się jak najlepiej dla gracza, ale co mogłem zrobić będąc tylko osobą do rozmów, bez wiedzy o sprawach technicznych? Kamil, który od samego początku miał być wsparciem technicznym, a na ten moment jest technikiem, który naprawia wszystko to co zepsuł główny technik, którego już więcej nie zobaczycie. Nie będę ukrywał zawiodłem po całości każdego gracza i samego siebie, wmawiając, że serwer będzie do dwóch tygodni od startu załatany i nie będzie miał bugów.

Wyjścia z aktualnej sytuacji są dwa. Jedną z możliwości jest zainwestowanie wszystkiego co serwer zarobił w reklamę (nie jest to dużo, ale nie zamierzam brać tego dla siebie) i spróbować. Wiem, ze nie przyszłoby od razu 500 osób na gotowy serwer, który stoi już ponad miesiąc i miał tyle problemów, dlatego nie jestem w 100% pewny co do tego rozwiązania, ale zrobię to co wybierzecie w ankiecie. Druga możliwość to po prostu rework, gdzie zarzekałem się i zapewniałem każdego z Was, że nic takiego nie będzie miało miejsca. Jest szansa, że na wyzerowanym serwerze pojawi się o wiele więcej graczy, ale tu też nie mam 100% pewności, bo to będzie potwierdzeniem, że nie podołaliśmy w teoretycznie "pierwszej edycji". Każdy kto wydał pieniądze na serwer dostałby wszystkie SMy z powrotem na konto. Dodatkowo mam w planach zapewnienie rekompensaty każdemu, kto poświęcił czas. Nie zdradzam szczegółów, ale zapewniam, że każdy będzie zadowolony. Możecie również pisać propozycje co do wynagrodzenia Waszych strat w czasie i w kwestii pieniędzy. 

Wierzyłem i dalej wierzę, że Nortes ma szansę powstać i stać się czołowym polskim serwerem, dlatego też tak jak przed samym startem pytałem graczy o to, jak ma serwer wyglądać, co chcielibyście zobaczyć na serwerze, tak teraz zostawiam Was z ankietą dotyczącą przyszłości serwera, a ja zrobię tak jak wybierzecie. Nie zależało i nie zależy mi na pieniądzach zarobionych z serwera. Wszystko i tak planowałem wydać na większą reklamę i dodatki ułatwiające i uprzyjemniające rozgrywkę. Wybaczcie, jeśli chaotycznie to napisałem, ale nie jest to łatwa decyzja, dlatego chcę podjąć ją wspólnie z graczami.

Freezy.

Gracze, którzy grali do teraz wolą start od zera z wszystkimi naprawionymi błędami. Głosy w ankiecie 15 za nowym startem, 7 za reklamą od teraz. 

Opublikowano
13 godzin temu, Laffi napisał:

Gracze, którzy grali do teraz wolą start od zera z wszystkimi naprawionymi błędami. Głosy w ankiecie 15 za nowym startem, 7 za reklamą od teraz. 

Frekwencja zabójcza 22 osoby ( o ile nie multi konta). Żebyście nie robili sobie nadziei to może sprowadzę was od razu na ziemie. Postawienie tego co Wy postawiliście zajmuje 12h na byle jakim gotowcu hard.... Gdyby na takich serwerach grali gracze już dawno wyszło by kilka serwerów ode mnie. Niestety czasy się zmieniły w ciągu miesiąca mają ruszyć 2 serwery jeden hard som..a drugi medium easy ams..a które do obecnych serwerów polskich jak i wszystkich zagranicznych są o 10 lat do przodu. Naprawdę porzućcie nadzieje na sporą ilość graczy bo nie macie siły przebicia, do tego pierwszy serwer był nie wypałem od samego początku (sory nie hejtuje tylko stwierdzam fakty). Zadajcie sobie pytanie co Wy szaraczki możecie zaoferować graczom przy tych serwerach które mają wyjść?

Naprawdę wchodzę w te publikacje na tym forum i poziom serwerów stoi w miejscu. Ciągle oldschool/rework/te same sety/te same mapy/te same systemy. Nie chodzi już nawet o ten serwer... 

Do przyszłych pseudo adminów którzy mają zamiar postawić kolejny słaby serwer - dajcie sobie spokój apeluje o to do was... Zrobicie przysługę całemu metin2 community

791f747188ac8.png

Opublikowano
4 minuty temu, Traktorzysta napisał:

Frekwencja zabójcza 22 osoby ( o ile nie multi konta). Żebyście nie robili sobie nadziei to może sprowadzę was od razu na ziemie. Postawienie tego co Wy postawiliście zajmuje 12h na byle jakim gotowcu hard.... Gdyby na takich serwerach grali gracze już dawno wyszło by kilka serwerów ode mnie. Niestety czasy się zmieniły w ciągu miesiąca mają ruszyć 2 serwery jeden hard som..a drugi medium easy ams..a które do obecnych serwerów polskich jak i wszystkich zagranicznych są o 10 lat do przodu. Naprawdę porzućcie nadzieje na sporą ilość graczy bo nie macie siły przebicia, do tego pierwszy serwer był nie wypałem od samego początku (sory nie hejtuje tylko stwierdzam fakty). Zadajcie sobie pytanie co Wy szaraczki możecie zaoferować graczom przy tych serwerach które mają wyjść?

Naprawdę wchodzę w te publikacje na tym forum i poziom serwerów stoi w miejscu. Ciągle oldschool/rework/te same sety/te same mapy/te same systemy. Nie chodzi już nawet o ten serwer... 

Zaufałem technikowi, który nie miał wcześniej styczności z innymi serwerami stąd wyszło jak wyszło. Serwer był po prostu w większości gotowcem i teraz to widzę. Nie chciałem brać żadnych znanych techników, bo wiem jak wszyscy lecą tylko po zarobek. Przejechałem się i zawiodłem po całości. Zgadzam się, że był niewypałem, ale myślisz, że startowałbym z serwerem bez zapewnień od technika o dacie startu? Co do startujących serwerów nie ma sprawy niech startują, przecież to gracze wybierają gdzie chcą grać, a nie Ty. Z mojej strony robiłem co w mojej mocy i wątpię, żeby jakiś gracz narzekał na kontakt z administracją, bo poświęcałem i poświęcam dalej mnóstwo czasu. Gdyby serwer był czysto zarobkowy nie zadawałbym pytań do 22 osób czy chcą reworku czy reklamy od teraz tylko po prostu zrobił rework i czekał na zyski. Mnóstwo graczy pisało do mnie wiadomości typu: "Czemu tak mało osób? Serwer jest naprawdę przyjemny do gry" czy "Szkoda, że bugi były na starcie, bo sam pomysł serwera świetny", dlatego niedosyt pozostaje. Nie mniej jednak szanuję Twoją opinię, przynajmniej nie rzucasz pustych słów tylko popierasz to swoimi argumentami. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...