Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] MDropp - plugin na drop

Rekomendowane odpowiedzi

• Marosking zmienił(a) tytuł na [Plugin] MDropp - plugin na drop
Opublikowano
8 minut temu, Drejkus napisał:

Witam, nawet nawet lecz bym dodał do pluginu bonusowy drop (tym większy lvl za kopanie - NIE EXP tym większy bonusowy drop).

Nic dodawać nie zamierzam, chyba że naprawiać jakieś błędy.

Opublikowano

Powiem tak, plugin dobry, lecz posiada za mało opcji, dlatego użytkownicy nie będą z niego korzystali.

Opublikowano
4 godziny temu, Blackovskyy napisał:

Powiem tak, plugin dobry, lecz posiada za mało opcji, dlatego użytkownicy nie będą z niego korzystali.

Mało opcji? moim zdaniem opcji ma wystarczająco i przede wszystkim wszystko do zmiany bez żadnej edycji kodu.

Masz wiecej możliwości w nim niż w wiekszości przeróbek dropu myhard.

Opublikowano

Dobry plugin, myśle że ma funkcje, które wystarczą takiemu serwerowi EasyHC. Możliwe że użyje :)

­

Opublikowano
5 godzin temu, Zimmex129 napisał:

Masz src na githubie co za problem przerobić go sobie pod 1.12.2? Majster z tego co mi wiadomo nie będzie wypuszczał update do tego pluginu.

Drugi post w temacie "Nic dodawać nie zamierzam, chyba że naprawiać jakieś błędy."

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

poprawiłbym i zhejtował, ale mi sie nie chcę.

public void onEnable(){
        plg = this;
        saveDefaultConfig();
        loadFiles();
        loadManagers();
        connectAndLoadSQL();
        registerListeners();
        loadThreads();
        registerCommands();
    }

public void onDisable(){
       PlayersUtil.getOnlinePlayers().forEach((p) -> {
           User u = UserManager.getUser(p);
           getStorage().updateTable(u);
       });

}
(){
public class Main extends JavaPlugin {

https://github.com/yooniks/MDropx/blob/master/src/main/java/me/themajster/mdrop/commands/command/Command.java

https://github.com/mikigal/CommandsAPI/blob/master/src/me/mikigal/commandsapi/Command.java

sender.sendMessage(ChatColor.RED + "&cNie masz uprawnien!");
    @EventHandler
    public void onClickDrop(InventoryClickEvent e){
        if(!e.getInventory().getName().contains(Util.fixColor(ConfigUtil.getDropName()))) return;
        e.setCancelled(true);

Player p = (Player)e.getWhoClicked();
        if(e.getCurrentItem() == null) return;
        if(e.getCurrentItem().getItemMeta() != null && e.getCurrentItem().getType() == Material.COBBLESTONE){
            u.changeCobble();
            p.closeInventory();
            DropInventory.openDrop(p);
            return;
        }
        Items is = u.getItem(e.getCurrentItem().getType().getId(), (int)e.getCurrentItem().getDurability());
        if(is == null) return;
        if(e.isShiftClick() && e.getClick().isLeftClick()){
            if(!ConfigUtil.isToeqEnabled()) return;
            is.changeMove();
            //  p.sendMessage(Util.fixColor(ConfigUtil.getMessageMsg().replace("%i", is.getName()).replace("%t", is.isMsg() ? "Wlaczona":"Wylaczona")));
        }else if(e.getClick().isRightClick()){
            is.changeMsg();
          //  p.sendMessage(Util.fixColor(ConfigUtil.getMessageMsg().replace("%i", is.getName()).replace("%t", is.isMsg() ? "Wlaczona":"Wylaczona")));
        }else if(e.getClick().isLeftClick()) {
            is.changeDrop();
        }

p.closeInventory();
    }

@EventHandler
    public void onClickTop(InventoryClickEvent e){
        if(!e.getInventory().getName().contains(Util.fixColor(ConfigUtil.getTopGuiName()))) return;
        e.setCancelled(true);
    }
}

zobaczyłem zbyt dużo.

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano
3 godziny temu, ˈyøøniks napisał:

poprawiłbym i zhejtował, ale mi sie nie chcę.

public void onEnable(){
        plg = this;
        saveDefaultConfig();
        loadFiles();
        loadManagers();
        connectAndLoadSQL();
        registerListeners();
        loadThreads();
        registerCommands();
    }

public void onDisable(){
       });

}

(){

public class Main extends JavaPlugin {

https://github.com/yooniks/MDropx/blob/master/src/main/java/me/themajster/mdrop/commands/command/Command.java

https://github.com/mikigal/CommandsAPI/blob/master/src/me/mikigal/commandsapi/Command.java

@EventHandler
        if(!e.getInventory().getName().contains(Util.fixColor(ConfigUtil.getDropName()))) return;
        e.setCancelled(true);

if(e.getCurrentItem().getItemMeta() != null && e.getCurrentItem().getType() == Material.COBBLESTONE){
            u.changeCobble();
            p.closeInventory();
            return;
        }
        Items is = u.getItem(e.getCurrentItem().getType().getId(), (int)e.getCurrentItem().getDurability());
        if(is == null) return;
            is.changeMove();
            is.changeMsg();
            is.changeDrop();
        }

p.closeInventory();
    }

@EventHandler
        if(!e.getInventory().getName().contains(Util.fixColor(ConfigUtil.getTopGuiName()))) return;
        e.setCancelled(true);
    }
}

zobaczyłem zbyt dużo.

no potrafisz kopiować kod, i co więcej? kto jak kto, ale ty nie znając podstaw gówno możesz ;) Chciałeś zabłysnąc?

Co do kodu mikiego, sam mi polecił używanie tego, a gdy edytuje klasę to komentarz zmienia na moją nazwe komputera i aktualną date ;)

PS. zabłysnioj i podaj z 2 błędy w tym kodzie co wklejiłeś 

Opublikowano
18 godzin temu, Jarramore napisał:

@TheMajster dodasz wsparcie 1.11? szukałem własnie takie pluginu tylko nie działa na nowszych wersjach :(

Zrobiłbym to sam ale kompletnie nie znam się na tym...

Ehh ludzie... Autor napisał że nie będzie nic dodawał... Chyba że błędy.

Opublikowano
23 godziny temu, TheMajster napisał:

no potrafisz kopiować kod, i co więcej? kto jak kto, ale ty nie znając podstaw gówno możesz ;) Chciałeś zabłysnąc?

Co do kodu mikiego, sam mi polecił używanie tego, a gdy edytuje klasę to komentarz zmienia na moją nazwe komputera i aktualną date ;)

PS. zabłysnioj i podaj z 2 błędy w tym kodzie co wklejiłeś 

albo piszesz w javie 5.0, albo nie wiesz ze jak dziedziczysz metody (w tej sytuacji) to dajesz @Override, 

+ jest takie piekne cos jak 'Reformat code'.

return false;

piekne

3 godziny temu, Blackovskyy napisał:

Ehh ludzie... Autor napisał że nie będzie nic dodawał... Chyba że błędy.

no bledy tez dodal

Cytat

że nie będzie nic dodawał... Chyba że błędy.

public void onEnable(){
        plg = this;

w onload plz, albo juz wgl uzywaj tej pieknej metody od javaplugin jaką jest getPlugin()

Do tego 2 eventy od sprawdzania inventory zamiast zrobic to w jednym

@EventHandler
        e.setCancelled(true);

u.changeCobble();
            p.closeInventory();
            return;
        }
        if(is == null) return;
            is.changeMove();
            is.changeMsg();
            is.changeDrop();
        }

p.closeInventory();
    }

@EventHandler
        e.setCancelled(true);
    }

do tego

});

piekne. (zakladam ze getOnlinePlayers() z PlayersUtil() zwraca kolekcje graczy)

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano
5 godzin temu, ˈyøøniks napisał:

albo piszesz w javie 5.0, albo nie wiesz ze jak dziedziczysz metody (w tej sytuacji) to dajesz @Override, 

+ jest takie piekne cos jak 'Reformat code'.

return false;

piekne

no bledy tez dodal

public void onEnable(){
        plg = this;

w onload plz, albo juz wgl uzywaj tej pieknej metody od javaplugin jaką jest getPlugin()

Do tego 2 eventy od sprawdzania inventory zamiast zrobic to w jednym

@EventHandler
        e.setCancelled(true);

u.changeCobble();
            p.closeInventory();
            return;
        }
        if(is == null) return;
            is.changeMove();
            is.changeMsg();
            is.changeDrop();
        }

p.closeInventory();
    }

@EventHandler
        e.setCancelled(true);
    }

do tego

});

piekne. (zakladam ze getOnlinePlayers() z PlayersUtil() zwraca kolekcje graczy)

1. Nie jest potrzebne do działania ;)

2. po prostu literówka, jak byś nie widzial to i tak &c wyswietli sie na chacie bo nie ma gformatowania znaku ;)

3. To jest tak jakby "Singleton" wystarczy przypisac wartość, nie musi być w onLoad ... Kto Ci takich głupstw na opowiadał..

4. A w czym przeszkadzają 2 listenery?

5. Nie rozumiem ostatniego, zwykła pętla z update do database

Czekam na twoją odpowiedz "PROGRAMISTO" ;)

@Jarramore Dziala z tą wersja 

Opublikowano
32 minuty temu, Blackovskyy napisał:

@TheMajster i yooniks, co do tych błędów to chodziło mi o to że będzie je usuwał.

Przeczytałem i nie dowierzam że dostałeś kidmoda, po co to zdanie? napisałeś to wyżej i po co 2x?

czytaj ze zrozumieniem my sie odnosimy do siebie, nie do cb.

Opublikowano
15 godzin temu, TheMajster napisał:

1. Nie jest potrzebne do działania ;)

2. po prostu literówka, jak byś nie widzial to i tak &c wyswietli sie na chacie bo nie ma gformatowania znaku ;)

3. To jest tak jakby "Singleton" wystarczy przypisac wartość, nie musi być w onLoad ... Kto Ci takich głupstw na opowiadał..

4. A w czym przeszkadzają 2 listenery?

5. Nie rozumiem ostatniego, zwykła pętla z update do database

Czekam na twoją odpowiedz "PROGRAMISTO" ;)

@Jarramore Dziala z tą wersja 

no wiesz, zaloze sie ze jestem o wiele wiele mlodszy a ja takich bledow nie robie, umiem robic tak aby kod jakos wygladal, a nie jak sraka. Jak sam nie wiesz co jest zle w tym co ci dalem to wroc do podstaw :>,

znalazlbym jeszcze duzo ale mi sie nie chce, bo jak po (chyba) 3 klasach zobaczylem tyle to mi wystarczy

Opublikowano
6 godzin temu, TheMajster napisał:

Przeczytałem i nie dowierzam że dostałeś kidmoda, po co to zdanie? napisałeś to wyżej i po co 2x?

czytaj ze zrozumieniem my sie odnosimy do siebie, nie do cb.

Wiem że odnosiliście się do siebie, jednak źle to napisałem i yooniks źle to przeczytał... Po drugie czemu oceniasz mnie po jednej rzeczy? Do tego po poprawie którą zrobiłem bo źle to wytłumaczyłem... Szanowałem cię, jednak ostatnio widzę że na każdego najeżdżasz chociaż tych ludzi nie znasz, powiem ci jedno, przestań uważać się za mistrza i wszechwiedzącego bo zapewne nimi nie jesteś ;) Pozdrawiam.

Opublikowano
5 godzin temu, ˈyøøniks napisał:

no wiesz, zaloze sie ze jestem o wiele wiele mlodszy a ja takich bledow nie robie, umiem robic tak aby kod jakos wygladal, a nie jak sraka. Jak sam nie wiesz co jest zle w tym co ci dalem to wroc do podstaw :>,

znalazlbym jeszcze duzo ale mi sie nie chce, bo jak po (chyba) 3 klasach zobaczylem tyle to mi wystarczy

Haha, ale zrozum to co podales to nie są błędy, a kod lepiej wygląda jak jest porozkładany a nie popakowane wszystko w jedno. Każdy programista ma swój sposób pisania, ja pisze tak żeby mi było łatwo sie w kodzie odnaleźć. Kto jak to ale ty mnie pouczać nie będziesz, do podstaw? mam je opanowane ;) w przeciwieństwie do ciebie wiec jak chcesz coś dalej pisać to zobacz czy cie nie ma gdzie indziej, dziecko próbujące udowodnić sobie, że wie wszystko lepiej, a tak naprawde sam nawet nie wie co wytyka. To tzw. mitomania poczytaj i udaj sie na leczenie ;)

Twoja próba ataku na mnie jest związana pewnie z tym, że ja cb kiedyś tam chejtowałem, zdania nie zmieniłem, dalej jesteś nieudacznikiem. Osoby niektóre potrafią tylko pisać, ciekawe czy to samo byś np. powiedział mi na ts. Jesteś nikim na tym forum a próbujesz być kims, więc uprzedzam z takim wytykaniem błędów(nie błędów) itd. ci to nie wyjdzie :)

@Blackovskyy Ale teraz zrozum, wtrącasz sie w rozmowe tylko, nikt sie do cb nie odnosi, ani nie odpowiada a ty dalej ciągniesz ten swój temat. Wiec nie wiem, czy wszystko jest okey, a może widzisz co chcesz, nie wchodzę w szczegóły.

Co do tego najeżdżania, ja wyrażam swoją opinię, kto mi zabroni?  Chociaż nie jestem "lizodupem" jak co poniektórzy .

Opublikowano

@TheMajster

"Nie jest potrzebne do działania ;)" - Mózg też nie jest potrzebny do działania, ty to udowodniłeś, więc możesz go już wyrzucić. Tym razem pożyczyłeś Command od mikigala, a nie ukradłeś od kopary(myhardów) robisz postępy. "Jesteś nikim na tym forum a próbujesz być kims" - To najśmieszniejsze, bo sam oszukiwałeś osoby sprzedając pluginy na jakieś śmieszne ceny typu 20/30zł. 
"private static Main plg" - Piękne, typowy polski plugin i jeszcze ta nazwa zmiennej "plg" no, ale tak to twój kod i to ty musisz się w nim połapać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...