Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z migającym ekranem Metin2

jasiu2006

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakieś 4 dni temu chciałem zagrać sobie znowu w Metina po rocznej przerwie z obawami kiedy dostałem wirusy jak pobrałem serwer ale dobra mniejsza z tym chodzi mi tu o to że wchodząc do metina zaczyna mi migać strasznie ekran (jak już się uda strasznie laguje) i nie wiem czym to jest spowodowane mam nadzieję że ktoś mi pomoże bo chciałem sobie pograć. Dziękuję za każdą odpowiedź :(  JEŻELI KTOŚ CHCE FILM JAK TO MIGA TO NIECH NAPISZE 

Opublikowano

@AiveOgółem nawet na Metinie ze steam jest tak jeżeli chodzi o sterowniki dzisiaj wszystkie zaktualizowałem a więc to chyba nie od sterowników a ustawienia grafiki w configu to nie rozumiem o co chodzi xD

I jeszcze sorki ale nie za bardzo ogarniam metina i chciałem sobie pograć żeby się nauczyć bo rok temu grałem chyba 2 tygodnie na serwerze easy

Opublikowano

No to inaczej - w opcjach systemowych masz wybór grafiki GPU/CPU - spróbuj przestawić na tą drugą. Poza tym na pewno zainstalowałeś dobre sterowniki? Jaki masz procesor? 

Ekran zaczyna migać od razu przy wchodzeniu do gry, czy przy jakiejś czynności?

Opublikowano

@AiveZmieniałem GPU/CPU w Metinowych i nic nie daje a mam sterowniki z strony producenta GeForce GTX 850M i Intel(R) HD Graphics Family mam Laptopa i procesor Intel I7 4510U CPU @ 2.00 GHz @ 2.60 GHz

I Metin dopiero tak dziwnie zachowuje się odrazu po wejściu do gry nie da się wybrać serwera gdy zminimalizuję grę i wejdę zaczyna migać i wgl tu masz screnna zaraz podam ^^

@Aive Miga udało się wejść cudem (minimalizowaniem o czym mówiłem) i nie można obracać ekranem :C a muzyka gra i myszka metina działa https://imgur.com/a/C98VV

Opublikowano

W sumie to nie jesteś na polskim serwerze, ale myślę, że akurat to nie ma nic do rzeczy. Generalnie podobnego problemu nigdy nie miałam, ale poszukałam trochę w internetach i rozwiązań zbyt wielu nie znalazłam - spróbuj zmienić rozdzielczość gry, jeśli nie zadziała zmień na tryb pełnoekranowy (lub w oknie jeśli używałeś tego pierwszego). Jeżeli wszystko zawiedzie, skontaktuj się z supportem.

P.S. Nie wiem, jaki masz system, ale widziałam odpowiedzi, że na Windowsie 7 tego problemu nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...