Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pytanie związane z DNS

Jan_Lasica

Pytanie

Opublikowano

Witam otóż mam pewne pytanie, mianowicie chciałbym podpiąć moja domenę domena.pl (przykładowo) do serwera TS3 oraz strony internetowej, problem w tym, że są one na innych serwerach (inne IP). Pytanie jak to zrobić? Jakie rekordy dodać? Słyszałem że trzeba konfigurować przez CloudFlare, dodałem 2 rekordy A z innymi IP - ale nie działa :/ 

Coś zapewne jeszcze trzeba tylko co? Z góry dziękuję i proszę o szybką odp.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pod tsa robisz jako rekord A z IP,pozniej robisz rekord SRV z portem

Opublikowano

No tak, ale ja chciałbym jeszcze pod tą samą domenę stronę WWW podpiąć znajdującą się na innym serwerze (inne IP). Łącząc się przez przeglądarkę żeby łączyło że stroną, a przez TS3 z serwerem.

Specjalista
Opublikowano

Wcale do tego cloudflare nie jest potrzebny, ale warto go używać tak mi się wydaje. 

Musisz zrobić 4 wpisy:

1. Rekord A domeny example.com na adres strony WWW.
  2. Rekord A domeny ts.example.com na adres serwera TS3.
  3. Rekord SRV _ts3._udp.example.com z portami itd. kierowany na ts.example.com
  4. Rekord SRV _ts3._udp.ts.example.com z portami itd. kierowany na ts.example.com

I takim sposobem możesz uzywac example.com do laczenia sie ze stroną www i serwerem ts, dodatkowo mozesz uzyc rowniez ts.example.com do laczenia sie z serwerem ts.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...