Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto grać na globalu?

FurMand

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio mnie znowu naszła ochota by pograc w metka jakoś dłużej i mam pytanie, warto w ogóle sie globalem interesowac? Srednio mi sie chce na privach grac, a słyszałem że na PL'u ostatnio dośc dobrze sie dzieje. Ktos ogarnia temat? Pozdrawiam.

Opublikowano

A to zależy, co masz na myśli pisząc "czy warto się interesować" - dla niektórych warto, dla innych nie. Jeśli interesuje Cię zarobek na tym, to myślę, że warto. Jeśli natomiast chcesz po prostu pograć, to global ma swoje plusy i minusy. Plusem na pewno jest stabilność, dobrze stojący rynek oraz ułatwienia, które zostały wprowadzone dla nowych graczy. Minusem jest duża ilość botów, zwłaszcza na Tasmanii. Jeśli zadasz jakieś bardziej konkretne pytania, będzie troszkę łatwiej zarysować Ci sytuację.

Opublikowano

Chodzi mi głównie o ilość graczy, działającą ekonomię, i wydawce, który nie ma totalnie wyjebane na produkt (0 updatów i nie słuchanie community).

Opublikowano

Ilość graczy jest zależna od serwera - przykładowo na Tortudze jest ich coraz mniej, a przed startem Tasmanii było ich sporo. Podejrzewam, że tak czy inaczej w planach jest jakaś fuzja. Na ten moment najlepiej jednak grać na Tasmanii lub Negrosie. Co do ekonomii - na starszych serwerach jest dosyć stabilnie, trochę inaczej wygląda sytuacja na Tasmanii - serwer jest w gruncie rzeczy całkiem świeży i jego rynek wciąż się zmienia. Wiadomo, z czasem sytuacja się ustabilizuje. Jaki jest Gameforge każdy widzi, jak większość wydawców serwerów liczą tylko na Twoje pieniążki. Aktualizacje są, co do tego słuchania społeczności to różnie bywa.

Opublikowano

Ok dzieki, jeszcze zapytam, m2bob normalnie na PL'u działa? Czy obecnie są inne "programy" na topie, bo juz jakis czas nie grałem, a cos by sie jednak przydało :D

Opublikowano

Pograj chwile, kup 100kk na allegro, jak Ci sie spodoba, to inwestuj w ISa i graj :D

Pomogłem Ci?

Ty też możesz mi pomóc!

Daj Dzięki i też mi pomóż!

Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie)

Opublikowano

Polecałbym ci Internationala, którzy przejęli tam serwer, patrzysz na czat tylko nasza flaga ^^

vx9hiU3.png

Aktualny serwer: Cagroso.pl / Nick: ZielaR / Klasa: Wojownik Body / Poziom: 20

Opublikowano
19 godzin temu, ZielaR napisał:

Polecałbym ci Internationala, którzy przejęli tam serwer, patrzysz na czat tylko nasza flaga ^^

16 godzin temu, NaturalSelection napisał:

a czym to sie rózni, international od naszego PL'a ?

To ten serwer, gdzie był ten pierdolony YANGBUG, a administracja wiedziała o nim od miesiąca? Nie pchaj się w ten SYF. Tylko polskie flagi bo zagraniczni gracze myślą i pierdolą ten serwer, głównie z powodu yangbuga. Polegał on na tym, może polega dalej nie wiem. Wystawiasz przedmiot za XXX i ktoś na 0 yang go kupuje i tyle.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...