Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Połączenie technologi html i C++

ramilami

Pytanie

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu nie zajmuje się żadnym projektem, a żeby i zacząłem myśleć od jakiegoś czasu myśleć o stworzeniu własnej gry przeglądąrkowej.

Umiem HTML, CSS, PHP js w dobrym stopniu uczę się jeszcze. Nie chce robić gry w PHP, bo to już nie jest opcjonalne chce zrobić system gry czasu rzeczywistego i zdecydowałem ze zrobię to w C++ wiec zaczynam się uczyć. Uczę się już jakieś 2 tygodnie. I myślałem jak c++ połączyć z HTML czytałem w internecie, że muszę zrobić serwer HTTP w c++. No i ja do końca tego nie rozumie czy ktoś by mógł mi wytłumaczyć jak takie coś się robi albo rzucić link do poradnika?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciężko ci będzie napisać serwer HTTP. Skoro dopiero uczysz się technologii webowych, lepiej będzie jeśli postanowisz zrobić grę opartą na JavaScript. Jest on jak to ująłeś kod "czasu rzeczywistego". Szczerze to wątpię czy da się połączyć C++, tak, żeby działał na witrynach WWW. 

Opublikowano

polecam naukę javascript, do tego umiejętność socket.io czy tam websocketów i załatwione :) c++ chyba nie da się połączyć z html-tzn można napisać serwer w c++ ale proszę... zbyt dużo operacji aby wykonać 1 funkcje :D ale jak tam już uważasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...