Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry komputer, a mało FPS w minecraft

benektoziomal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pewien problem, mianowicie moim zdaniem mam całkiem spoko komputer, a jakoś mało fps w minecraft :/ między 30-170 jak patrzę w niebo i mam na low wszystko. 

SPECYFIKACJA KOMPUTERA: 

System operacyjny:  Windows 10 64bit 

Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 850M

Procesor: Intel i7 - 4700 2,40GHz

RAM: 8GB

Jak mam podać coś jeszcze to piszcie w komach, i proszę o pomoc ;/ Z góry dziękuje :D

Opublikowano

1. czy grasz na modach czy vanilla

2. czy masz jeden monitor ? czy dwa (chodzi o to czy gra korzysta z zintegrowanej kart intela czy karty graficznej )

3. czy korzystasz z resourcepack'ow

4. ile ramu alokujesz dla minecrafta ?

Opublikowano
1 godzinę temu, benektoziomal napisał:

przecież pisze XDD 64 

Przepraszam, nie wiem czemu ale nie zauważyłem xD Pozdrawiam :D Ps: Zaktualizuj Javę do najnowszej wersji, przypisz więcej ram'u do Minecrafta, jeżeli nie pomoże to pobierz ccleaner i zrób czyszczenie ew. Format.

Opublikowano

Luzik, format nic nie daje, java jest najnowsza, postaram się przypisać więcej ramu i dam znać

Tak to jest Laptop i korzysta z karty od Nvidi, z resztą skoro napisałem model karty z "M" na końcu to właśnie oznacza, że jest to karta pod laptopy :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sproboj pograc bez TXT. jak bedzie tak samo to zalecam odinstalowac i zainstalowac MC jak nie pomoze to znaczy ze komp na mc za slaby! (a wgl nie martw sie ja gralem na 15-30 fpsach XD)

Opublikowano

Skoro jest to laptop to może masz oszczędzanie energii włączone na dłuższy czas pracy baterii. Musiał byś się pobawić z tą opcją.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...