Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do usuniecia

Korn27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Ponowie. 

Pisze do  was  a moze do  osob ktore  za  zainteresowane w  pomocy / testowaniu. 

Sprawdzanie Questow   m.in. jaki czas  trzeba  poswiecic na  zrobienie questow.

Sprawdzanie  dropu, spokotw,  eventow 

Bardzo prosze o pomoc   jezeli masz 2-3 godzinki czasu wolnego i masz ochote  to zapraszam., 

Wszyscy  Testerzy zostana nagrodzeni w oficialnej wersji  gry po  1000 WC  + Bronia +9 +2 OPt + 16 DMG 

Aktualnie  wchodza  do  gry   jak i na discroda  bo tam jest  cala wymiana informacji. 

Jezeli chcesz  zeby dodac ci lvl,  coin, etc. wystarczy napisac.

//sygnatura niezgodna z regulaminem

Opublikowano

Według mnie najlepszy byłby serwer typu 5k expa lub dynamic z np 9000 początek i 100 koniec, tylko na zasadzie bez GR, oraz usunięcie itemów za wcoins, chyba, że takie pierdoły jak seale lub pandy etc.

Wtedy serwer nie polegałby na bezmózgim expieniu, co na dłuższą mete jest nudne, tylko na chodzeniu na wszystkie możliwe eventy i walka o kunduny/selupy etc, co według mnie jest o wiele ciekawsze niż samo expienie.

No i w kwestii samych resów, jak by nie było GR'ów najlepiej by było ustawić punkty za resy tak, żeby do osiągnięcia full statów było potrzebne np 300 resów. Co przykładowo na opcji dynamic będzie ciekawsze.

No i wiadomo, nikt tu nie jest Billem Gatesem dlatego rozumiem, że zlikwidowanie wszelkich zarobków na serwer może być dla Ciebie niemożliwe.

Tyle ode mnie, do discorda mam obrzydzenie, ale gdybyś był zainteresowany rozmową to moge Ci wysłać na pw adres ts'a. 

@Edit. Jeszcze dodając pare groszy co do expa na serwerze, dlaczego wole większy exp. Wystarczy popatrzyć na strone z publikacjami. Kolejno, 250,1000,100,600,500,10,100,650,20, etc. W tym wszystkim nigdzie nie ma expa powyżej 5k, dlatego wydaje mi się, że więcej zainteresowania będzie właśnie serwerem z większym expem chociażby z powodu braku konkurencji. 

Opublikowano

Witaj Ksiegowy 

EXP 5000 Plus  i do tego  1000  resow to jest dzieciniada. 

Bylem  Graczem globala i tam takiego  czego nie  bylo.  

Serwery low  exp low drop sa  raczej  dla  powaznych  graczy a nie dla   ludzi ktorzy   zrobia troche RR kupia itemy i sie klepia. 

Tutaj bedzie troche trudniej a  lvl 900   to nie jest  tez jakis  szczyt niewiadomo  czego.  Tak  samo  300 RR  a 900 LVL na jedno  wychodzi.

Tez nie jestem  zwolennnikiem Discorda ale jest  jest lepiej cos napisac i  mozna porozmaiwac.  i nie  trzeba nic instalowac.

Opublikowano

1.Tak samo na globalu nie było 100 expa, różnych wyglądów map, customowych itemów i wielu innych, prywatne serwery to nie global.

2.Nie rozumiem, czemu uważasz, że wysoki exp nie jest dla poważnych graczy, zobacz chociażby na infinity, tyle lat ma serwer, stara wersja, masa ludzi online i uważasz ich jako niepoważnych?

3.Chyba nie przeczytałeś dokładnie mojej wypowiedzi, bo jak mają kupić itemy, podczas gry ja pisałem o tym, żeby itemy były dostępne tylko z dropu i eventów, a wingi tylko craftowane.

Twój serwer, Twoje ustawienia, więc zrobisz jak chcesz, ja sugeruje takie ustawienia z powodu małej konkurencji, co za tym idzie dużym zainteresowaniem ze strony osób, które nie mają za dużo czasu na gre, lub tych co po prostu lubią wysoki exp. 

Opublikowano
1 godzinę temu, KsięgowyLahapa napisał:

2.Nie rozumiem, czemu uważasz, że wysoki exp nie jest dla poważnych graczy, zobacz chociażby na infinity, tyle lat ma serwer, stara wersja, masa ludzi online i uważasz ich jako niepoważnych?

Duża ilość online to w małym stopniu kwestia wysokości expa. Liczy się stabilność i dobra reklama. Na małym expie siedzi się non stop na spocie. Na ogromnym expie klepie się res za resem = na to samo wychodzi. Plusem low expa i non rr są buildy w przeciwieństwie do high expa gdzie koniec końców wszyscy latają w full setach i full statach.

Opublikowano

Co nie znaczy, że osoby grające na full expie są niepoważne :P

Ale wiesz, teraz praktycznie każdy serwer jest low expem, przez co osoby grające na full mają problem bo nie ma serwera i szukają tak jak ja, tylko większość już zrezygnowanych po prostu porzuciło mu bo po prostu taki serwer nie istnieje. 

No tak na low expie siedzisz non stop na spocie, ale już wole na full expie robić eventy i bawić się w pvp niż gapić się cały dzień w monitor i upewniać się, że bot sie nie wyłączy, więc już wole klepać resa za resem niż "expić" w ten sposób.

Ja jako osoba pracująca wróce z roboty, będę miał z 4h czasu wejde na spot i będę się modlił, żeby 1 lvl wbić, który i tak wbija bot a ja będę youtube oglądał?

Po za tym ustawienia które ja zasugerowałem (zwłaszcza biorąc opcje dynamic) nie są takie, że w tydzień wbijesz full staty i fo set (zapomniałem w poprzednim poście dodać, że itemy max 3 opcje) wbicie full statów troche potrwa, a przy dużej liczbie osób online nie tak łatwo będzie skompletować set, bo wyobraź sobie szanse na 3 opcje np 1%, to musisz wydropić item jaki chcesz, z opcjami które chcesz i uprać to na 15.

I ostatnie co chce dodać to jest kwestia stabilności serwera, na full expie pograsz 2 miesiące, serwer upadnie, ale przez te  2 miesiące będziesz miał ubaw, a jakby taka sama sytuacja była na low expie, to co będziesz miał z takiej gry? Nawet się nie rozkręcisz a gra sie skończy.

Ale ilość expa to kwestia gustu i czasu, więc nie ma co zbytnio dyskutować. Admin pytał o opinie na temat konfiguracji, więc swoją zasugerowałem.

Opublikowano

Nie ma co sie sprzeczac. 

Ja powiem tak 

Zrobilem kiedys  server  z resami itd.. ale powiem tak  byl nie  wypal. Potem  tez Bylem GM, jak i Adminem i tez testowalismy rozne konfigi i srednio to widzialem. 

Spoko ja Cie rozumie sam pracuje, ale nie chce prowadzic serwera gdzie ludzie bada chodzic sami wszedzie.

Majac 32k statow to jestes niezniszczalny a jak znowu podciagne HP, DEF, moga to slabsi nie dadza rady i kolo sie zamyka. 

Dlatego wlasnie planuje zrobic  tak  ze jedno IP jeden klient. A nie ze jeden IP 10 Klientow bez sensu. 

I chcialbym tak zrobic ze itemy beda mialy wartosc, zeny kamienie etc. 

chcem zeby powrocila stara ekonomia gdzie zbieralo sie skile i sprzedawalo zapki itd.. 

Takiego  serwera brakuje 

A kto wie czy nie dodam Offline EXPienia dla VIp-a ( nie krzyczcie  to tylko ewentualnosc ) 

Opublikowano

Możliwe, że mieliście złe ustawienia, lub reklame, bo był serwer (nazwy nie pamiętam) o bardzo zbliżonych parametrach do zaproponowanych przeze mnie i licznik online poniżej 250 nie schodził, a serwer upadł tylko przez administracje, która rozdawała bany jak ulotki.

Mając 32k statów może i jesteś niezniszczalny, ale tylko jak bije Cie ktoś kto ma po 10k. Jak walczą 2 osoby mające 32k statów to jak najbardziej każdy jest zniszczalny :P

Ameby zabijające początkujących są i będą, od tego są mapy no pvp.

A w kwestii ekonomii to dokładnie o to mi chodzi, jeżeli nie będzie itemów za credyty, a drop kamieni bardzo ograniczony to wtedy pojawia się handel i przy dobrych ustawieniach nawet zapka na początku będzie rarytasem.

Opublikowano

Witajcie  o to wstepne ustawienia exp-a 

Jeden z  testerow  testowal  ustawienia EXp-a okolo 35-40 % 

Na  full  buffach z xshopu zajelo mu wbicie  180 okolo  2 dni.

Czyli wbicie  400 lvl to  tak tydzien a moze i troche wiecej. Wiadomo ze od lvl 350  zaczynaja sie  tez utrudnienia zwiazane z lokalizacjami. 

Drop  tez jest niski  wiadomo  na  niskich bobka  leca  itemy exe ale wiadomo jakie  sa to itemy.

Prosze powiedzcie mi co sadzicie o opcji VIP

Cena 25 zl 

Exp +15-20% Drop +10+15 % + Offline Leveling ?

Opublikowano
Dnia 1/3/2018 o 13:13, Korn27 napisał:

Witajcie 

O to kolejna aktualizacja klienta 

ulTjjYt.jpg

Logowanie 

HJlsqFL.jpg

Xshop wyglad

a5WKWl2.jpg

Nadal  poszukuje testerów !!!!!!!!

Dzis juz duzo nie popracuje nad  serverem bo musze isc do pracy, naszykowac etc.

Do  godziny 17 jestem na Discordzie.

Co jak co ale ten custom layout na X-Shop i przy wyborze postaci jest daremny.

Untitled-1.png

When you walk up to opportunities door - don't knock it.

Kick that b*tch in, smile and introduce yourself.

• Korn27 zmienił(a) tytuł na Do usuniecia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...