Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] Co lepsze #Multigaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Makumba111 kolega jest zainteresowany MULTIGAMING, a nie netspeakiem.

Zachęcam do rozpoczęcia zakupu od usługi na sloty. W każdej chwili będziesz mógł powiększyć sloty, a w usłudze VoiceVPS ustawisz ich max 32 bez swojej licencji.

Wybrałeś odpowiedni hosting.

Polecam gorąco MultiGaming.pl

Opublikowano
4 godziny temu, huberczik napisał:

@Makumba111 kolega jest zainteresowany MULTIGAMING, a nie netspeakiem.

Zachęcam do rozpoczęcia zakupu od usługi na sloty. W każdej chwili będziesz mógł powiększyć sloty, a w usłudze VoiceVPS ustawisz ich max 32 bez swojej licencji.

Wybrałeś odpowiedni hosting.

Polecam gorąco MultiGaming.pl

Następne pacholki hostingow. 

Osobiście polecałbym kupić serwer vps bezpośrednio od firmy hosteam.pl z której usług zresztą korzysta net-speak i multigaming.

Opublikowano

Multigaming nie jest taki zły ale tylko dlatego że mają bardzo tanio usługę która z 512 osób utrzyma. 

Co do net-speaka drogo w ciul jak za te sloty i cenę

osobiście jeżeli nikogo nie wkurzyłeś to polecam a jeżeli kogoś wkurzyłeś i boisz się że właściciel tych serwisów coś ci zrobi to hosteam ;d

nie mówię że tak jest, ale po nich a głównie "bahu" można się spodziewać wszystkiego

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
Dnia 26.12.2017 o 22:18, mikisx211 napisał:

Witam otóż co lepsze na tsa na 30 osób serwer  ts3 czy voicevps?

To może po raz kolejny oficjalnie się wypowiem, co by pachołki jak to kolega wyżej ujął, mogły sobie odpocząć i nie musiały robić tego za mnie.
Jedna i druga usługa będzie okej, ale tak jak @huberczik napisał, na VoiceVPS, nie posiadając licencji, możesz postawić maksymalnie 32 sloty.
Kupując usługę slotową, w każdej chwili możesz zwiększyć, bądź zmniejszyć ilość slotów - tym samym skrócić, bądź wydłużyć okres najmu serwera.

W razie jakichkolwiek dalszych wątpliwości, czy pytań daj znać, postaram się pomóc w wyborze :)

Pozdrawiam serdecznie,
Paulina
~ Multigaming.pl

Opublikowano

Problem z Multigaming mam taki, że chcieli być "fajni" i postawili se infrastrukturę na MongoDB.

Ni to w ... ni w ... za przeproszeniem, bo jak chcesz zmienić potem hosting, to zwykle masz problem bo nawet snapshota z YATQi porządnie się wgrać nie da.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano
16 godzin temu, muchomor321 napisał:

Multigaming nie jest taki zły ale tylko dlatego że mają bardzo tanio usługę która z 512 osób utrzyma. 

osobiście jeżeli nikogo nie wkurzyłeś to polecam a jeżeli kogoś wkurzyłeś i boisz się że właściciel tych serwisów coś ci zrobi to hosteam ;d

nie mówię że tak jest, ale po nich a głównie "bahu" można się spodziewać wszystkiego

Znając i net-speak i MultiGaming mogę stwierdzić, że żadna z tych firm nie zniży się do takiego poziomu, aby klienta, który coś źle powiedział/napisał ścigać/atakować jak to niejaki inny hosting. Nie ma co się obawiać akurat od tej strony :)

Opublikowano

Może zacznijmy od tego że połowa osób która się wypowiedziała nie zna znaczenia słów CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM. Temat jest tylko i wyłącznie o hostingu Multigaming...

Wracając do tematu, na twoim miejscu zakupił bym serwer na sloty. VoiceVPS będzie miał standardowo 32 sloty ale to wszystko, gdy chcesz powiększyć wtedy musisz starać się albo o licencje NPL albo zakupić AAL. Natomiast serwer slotowy to co innego, sloty możesz zwiększać ile ci się podoba i kiedy chcesz, oczywiście ma to swoją cenę ale przy tylu osobach co określiłeś w temacie według mnie lepsza dla ciebie będzie oferta serwera na sloty :)

Opublikowano

Nic nie jest lepsze co oferujecie bo ZA DROGO!
A więc tak nie polecam hosteamu, multigamingu, net-speaku i innych drogich serwerów które są ponad 15zł, szanujmy może nasze pieniądze co?
Polecam wypróbować darmową usługę:
https://www.ts3.cloud/
Bądź ewentualnie jak chcesz VPSa to z:
https://arubacloud.pl
Jeśli są wrogowie, wówczas można pomyśleć o droższych rozwiązaniach ale tylko multigaming VPS, nie kupować slotów bo 32 osoby zmieszczą się na TSie bez licencji. Co do RDNSów które korzystają serwery z net-speaku czy tam ogólnie ovh mają źle skonfigurowane i ping nawet z IPka polskiego = pingowi zagranicznemu a na arubacloud mają zrobioną idealną konfigurację a jeśli ktoś nie wierzy to zapraszam na swojego VPSa jako dowód tego co piszę.

Myślę, że rozwikłałem wszystkie wątpliwości.
EDIT: Wyjaśnienia dla innych tępaków bez urazy, którzy nie wiedzą, że jak napisałem multigaming VPS -> VoiceVPS z multigamingu, przeciez nawet na stronie pisze u nich że to VPS ale ech tępakom nie da się wytłumaczyć bez urazy rzecz jasna.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
45 minut temu, kamil2321 napisał:

A więc tak nie polecam hosteamu, multigamingu, net-speaku i innych drogich serwerów które są ponad 15zł, szanujmy może nasze pieniądze co?
Jeśli są wrogowie, wówczas można pomyśleć o droższych rozwiązaniach ale tylko multigaming VPS, nie kupować slotów bo 32 osoby zmieszczą się na TSie bez licencji. Co do RDNSów które korzystają serwery z net-speaku czy tam ogólnie ovh mają źle skonfigurowane i ping nawet z IPka polskiego = pingowi zagranicznemu a na arubacloud mają zrobioną idealną konfigurację a jeśli ktoś nie wierzy to zapraszam na swojego VPSa jako dowód tego co piszę.

Dobra to już się robi śmieszne:

1. Temat jest o multigaming.pl.

2. Polecasz darmową, a jednocześnie nielegalną usługę. 

3. Autor nie rozważał VPS'a, a rozwiązanie slotowe/VoiceVPS.

Opublikowano
1 godzinę temu, carbonx napisał:

Ojj pragnę Cie poinformować, że moje rozwiązania są najlepsze i najtańsze + nawiązanie do tematu dałem o multigamingu, wybrać najlepiej VPSa czytać nie umiesz?
2. Nielegalną usługę? Jeśli naprawdę jest nielegalna usługa ts3.cloud proszę zgłoś to do supportu oficjalnego TS3 a zablokują serwery z TS3, myślisz człowieku chociaż o drobinkę?
3. VoiceVPS to co to kurwa mac za przeproszeniem jest? Server VPS pod nazwą VoiceVPS -.-

Zanim zareagujesz proszę Ciebie przemyśl do kogo odpisujesz, bo ja nie jestem zwykłym userem ale doświadczonym i w tym co pisze ;) A Ciebie tylko szla* trafia jak coś zaproponuje ;)

Opublikowano
15 minut temu, kamil2321 napisał:

Ojj pragnę Cie poinformować, że moje rozwiązania są najlepsze i najtańsze + nawiązanie do tematu dałem o multigamingu, wybrać najlepiej VPSa czytać nie umiesz?
2. Nielegalną usługę? Jeśli naprawdę jest nielegalna usługa ts3.cloud proszę zgłoś to do supportu oficjalnego TS3 a zablokują serwery z TS3, myślisz człowieku chociaż o drobinkę?
3. VoiceVPS to co to kurwa mac za przeproszeniem jest? Server VPS pod nazwą VoiceVPS -.-

Zanim zareagujesz proszę Ciebie przemyśl do kogo odpisujesz, bo ja nie jestem zwykłym userem ale doświadczonym i w tym co pisze ;) A Ciebie tylko szla* trafia jak coś zaproponuje ;)

Jeśli dla ciebie najlepsze są nielegalne rozwiązania bo żal ci wydać śmiesznych 20 zł to #cebula w chuj.

Ts3.cloud bodajże był już zgłaszany i cześć serwerów zablokowano.

I tutaj widać twoja pseudo wiedzę radzę poczytać o różnicy między VPS a VoiceVPS, wtedy się dowiesz iż tych określeń nie stosujemy zamiennie jako iż 1 i 2 to nie to samo.

Nie pochlebiaj sobie jak juz udowodniłem iż nie jesteś żadnym doświadczonym userem tylko zwykłym debilem.

#Nie_Pozdrawiam

#Jebac_Cebule

Opublikowano
28 minut temu, kamil2321 napisał:

1. A ktoś cię prosił o inne rozwiązania? Jest zadane jasne pytanie - nie udzieliłeś na nie odpowiedzi.

2. Ten serwis korzysta z nielegalnych licencji, a jego serwery teamspeak są systematycznie blokowane.

3. VoiceVPS to nie jest to samo co VPS.

Faktycznie nie jesteś zwykłym użytkownikiem, bo próbujesz udowadniać że się na czymś znasz, a jest wręcz przeciwnie.

Opublikowano
4 minuty temu, #Gremsonkowy# napisał:

Jeśli dla ciebie najlepsze są nielegalne rozwiązania bo żal ci wydać śmiesznych 20 zł to #cebula w chuj.

I tutaj widać twoja pseudo wiedzę radzę poczytać o różnicy między VPS a VoiceVPS, wtedy się dowiesz iż tych określeń nie stosujemy zamiennie jako iż 1 i 2 to nie to samo.

Nie pochlebiaj sobie jak juz udowodniłem iż nie jesteś żadnym doświadczonym userem tylko zwykłym debilem.

#Nie_Pozdrawiam

#Jebac_Cebule

Ja jebie wejdź na multigaming.pl i zobacz na VoiceVPS dobrze? POZA TYM NIE WCISKAJ MI TU KITU ŻE VOICEVPS TO NIE VPS BO ZARAZ SPROWADZE TU ADMINISTRACJĘ I TECHNIKÓW Z MULTIGAMINGA I SAMI CI WYJASNIĄ, ŻE VOICEVPS TO NIC INNEGO NIŻ VPS POD SERWER GŁOSOWY.
Teraz chyba jasno i wyraźnie napisałem.
ts3.cloud nadal istnieją i masz dowody, że sa nielegalni? Jak masz zwrócę Ci honor, a jeśli nie to nie masz prawa mówić, że sa nielegalni, oczywiście możesz mi wygarnąć to samo, że ja nie mam prawa pisać że są legalni ale nie wmawiać mi tu farmazonów.
Poza tym przeczytaj raz jeszcze, ja polecam wypróbować a nie żeby tam zostać a to wielka różnica.

Przed chwilą, carbonx napisał:

1. A ktoś cię prosił o inne rozwiązania? Jest zadane jasne pytanie - nie udzieliłeś na nie odpowiedzi.

2. Ten serwis korzysta z nielegalnych licencji, a jego serwery teamspeak są systematycznie blokowane.

Faktycznie nie jesteś zwykłym użytkownikiem, bo próbujesz udowadniać że się na czymś znasz, a jest wręcz przeciwnie.

1. Nie trzeba prosić? Skoro odpowiadam na temat + dodaję dodatek to nie jest karalne? =.=
2. Pokaż mi tu proszę dowód na Twoją tezę, moja teza jest udowodniona tym, że możesz wejść sobie na serwer sprawdzić blacklistę i będzie status OK więc nie ma czarnej listy = jest ok. ;)
3. Kolejny tłuman, VoiceVPS to nic innego jak serwer głosowy postawiony na VPSie. Wejdź na stronę multigaminga i tam masz napisane do uja wafla jak byk TS3 VPS !!!!!! Poza tym znam się lepiej od tego, robię nawet w MF jako admin i mi tłumaczyć nie musisz wiesz? Poza tym na VPSach pracuje ponad 7 lat ale to też szczegół. Znam środowisko na wylot więc daj spokój i najpierw się doszkol a potem pisz.

Teraz wychodzi na to, że to Wy nie jesteście zwykłymi użytkownikami, aż śmiech na sali co gadacie -,-
Przeanalizujcie 20 razy mojego pierwszego posta.

Opublikowano
4 minuty temu, kamil2321 napisał:

Ja jebie wejdź na multigaming.pl i zobacz na VoiceVPS dobrze? POZA TYM NIE WCISKAJ MI TU KITU ŻE VOICEVPS TO NIE VPS BO ZARAZ SPROWADZE TU ADMINISTRACJĘ I TECHNIKÓW Z MULTIGAMINGA I SAMI CI WYJASNIĄ, ŻE VOICEVPS TO NIC INNEGO NIŻ VPS POD SERWER GŁOSOWY.
ts3.cloud nadal istnieją i masz dowody, że sa nielegalni? Jak masz zwrócę Ci honor, a jeśli nie to nie masz prawa mówić, że sa nielegalni, oczywiście możesz mi wygarnąć to samo, że ja nie mam prawa pisać że są legalni ale nie wmawiać mi tu farmazonów.
Poza tym przeczytaj raz jeszcze, ja polecam wypróbować a nie żeby tam zostać a to wielka różnica.

1. Nie trzeba prosić? Skoro odpowiadam na temat + dodaję dodatek to nie jest karalne? =.=
2. Pokaż mi tu proszę dowód na Twoją tezę, moja teza jest udowodniona tym, że możesz wejść sobie na serwer sprawdzić blacklistę i będzie status OK więc nie ma czarnej listy = jest ok. ;)
3. Kolejny tłuman, VoiceVPS to nic innego jak serwer głosowy postawiony na VPSie. Wejdź na stronę multigaminga i tam masz napisane do uja wafla jak byk TS3 VPS !!!!!! Poza tym znam się lepiej od tego, robię nawet w MF jako admin i mi tłumaczyć nie musisz wiesz? Poza tym na VPSach pracuje ponad 7 lat ale to też szczegół. Znam środowisko na wylot więc daj spokój i najpierw się doszkol a potem pisz.

Teraz wychodzi na to, że to Wy nie jesteście zwykłymi użytkownikami, aż śmiech na sali co gadacie -,-

1. Proszę cię bardzo dodaj coś od siebie ale dopiero po tym jak odpowiesz na pytanie.

2. Skoro tak się na tym znasz to chyba wiesz ile kosztują licencję, uważasz że ktoś legalnie da ci 150 slotów za darmo?

3. Zasadniczą różnicą jest to że na VoiceVPS masz a przynajmniej powinieneś mieć ochronę specjalnie dostosowaną do serwerów teamspeak.

Również dyskusje na ten temat kończę.

Opublikowano
2 minuty temu, kamil2321 napisał:

Śmieszny jesteś jak takiego tumana w ogóle gdzieś do pracy przyjęli bez podstawowej umiejętności pisania poprawną polszczyzną.

@Paulaaaa Czy według ciebie jako pracownika firmy Multigaming serwer VPS to to samo co serwer VoiceVPS?

Mogą nadal działać ponieważ administracja teamspeak.com jeszcze ich nie zablokowała. Od kiedy to "profesjonalny użytkownik" twierdzi iż mając crack licencje lecz nie mając blacklisty serwer ma legalną licencje? Blacklista jest jedynie konsekwencją uzywania takiej licencji.

Opublikowano
17 minut temu, carbonx napisał:

1. Proszę cię bardzo dodaj coś od siebie ale dopiero po tym jak odpowiesz na pytanie.

2. Skoro tak się na tym znasz to chyba wiesz ile kosztują licencję, uważasz że ktoś legalnie da ci 150 slotów za darmo?

3. Zasadniczą różnicą jest to że na VoiceVPS masz a przynajmniej powinieneś mieć ochronę specjalnie dostosowaną do serwerów teamspeak.

1. Jest tak w regulaminie napisane, by najpierw napisać odpowiedź, a potem dodatki? Bo ja nie widzę, jesli tak w regulaminie jest to okej zwróce honor ale jesli nie ma zasadniczej kolejności odpisania na temat to mój pierwszy post zawiera odpowiedź od momentu:
"Jeśli są wrogowie, wówczas można pomyśleć o droższych rozwiązaniach ale tylko multigaming VPS, nie kupować slotów bo 32 osoby zmieszczą się na TSie bez licencji. "
2. Oczywiście, że wiem ile kosztuje licencja. Ale wiesz, że za ok. 1k można wykupić 1k slotów bądź więcej na bodajże półroczny kontrakt? Taki przykład jest na net-speaku i multigamingu
3. Nie VoiceVPS tam nie ma żadnej różnicy. VoiceVPS to nic innego jak VPS skonfigurowany pod serwer głosowy, stoi na linuxie a ten VoiceVPS jest wirtualizacją na serwerze matki, a ochrona to już inna bajka, nazwa VoiceVPS to tylko nazwa i nie każda firma musi dawać ochronę antyddos czy jakąkolwiek ochrone. VoiceVPS zwykle jak robią ma panel zarządzania serwerem VPS + TSem itd ale to jak mówiłem zależy od danej firmy.
Odpowiedziałem na Twoje pkt.

13 minut temu, #Gremsonkowy# napisał:

Śmieszny jesteś jak takiego tumana w ogóle gdzieś do pracy przyjęli bez podstawowej umiejętności pisania poprawną polszczyzną.

@Paulaaaa Czy według ciebie jako pracownika firmy Multigaming serwer VPS to to samo co serwer VoiceVPS?

Mogą nadal działać ponieważ administracja teamspeak.com jeszcze ich nie zablokowała. Od kiedy to "profesjonalny użytkownik" twierdzi iż mając crack licencje lecz nie mając blacklisty serwer ma legalną licencje? Blacklista jest jedynie konsekwencją uzywania takiej licencji.

Nie kumasz tego co piszę, ja mówię że VoiceVPS to nic innego jak VPS pod serwer głosowy, dla Ciebie rozwinę to, jedna firma robi fajny panelik do tego, możliwość w panelu instalowania TSa z szablonu i zaarządzanie nim + wiadome zarządzanie VPSem ale to nadal jest VPS pod nazwą VoiceVPS.
Zwykle do VoiceVPS każdy powinien dostać hasło roota, ale czasami nie dostaje się roota ale innego użytkownika bądź wcale. Jak wspomniałem wszystko zależy od danej firmy ale VoiceVPS to nadal VPS i tego nie zmienisz bo to nie jest ani dedyk ani Twój komputer tylko VPS to wirtualna maszyna a VoiceVPS leży na wirtualnej maszynie VPS a Voice dodane z ang. Głos czyli wychodzi serwer głosowy.

Więc nie dasz mi dowodów na to, że sa nielegalni? szkoda. Więc ani ja ani Ty nie mam racji i nie ma powodu do tego, bym nie polecał ts3.clouda.
ts3.cloud nie działa od dziś tylko prawie rok jak nie ponad rok ;) Miałem tam serwer przez pół roku i jakoś nie zamknęli go bo wchodziłem na niego codziennie ale przestałem i wiadome brak aktywności= usunięty.

Opublikowano

xDD myślałem że już gorszych osób od tych co mówią że mintshost jest dobry nie znajde xDD jednak ktoś pod nimi się znalazł, no comment

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

@Mlszczu

Zdaje mi się ,że od tego jest opcja "Zgłoś post".

Co do tematu

22 godziny temu, muchomor321 napisał:

Net-speak ma tańszą ofertę slotową od multigamingu.

Dnia 26.12.2017 o 22:18, mikisx211 napisał:

Witam otóż co lepsze na tsa na 30 osób serwer  ts3 czy voicevps?

Na 30 osób lepiej wziąć tego voicevps'a.

Co do ludzi którzy piszą coś w stylu "to nie jest temat o xyz tylko o multigamingu" to się uspokójcie przecież można dać jakiś alternatywny hosting.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

Witam,

pozwolę sobie odpowiedzieć wszystkim w temacie, gdyż niestety widać tutaj sporą niewiedzę i zakłamanie tematu.

Dnia 27.12.2017 o 13:48, #Gremsonkowy# napisał:

Następne pacholki hostingow. 

Osobiście polecałbym kupić serwer vps bezpośrednio od firmy hosteam.pl z której usług zresztą korzysta net-speak i multigaming.

My nie stosujemy polityki jakże zacnej "reklamy" panującej na tym forum - zwyczajnie taki poziom nie odpowiada przyjętym przez nas normom.
Dlaczego twierdzisz że VPS OpenVZ bezpośrednio od HosTeam bez żadnej ochrony będzie lepszym rozwiązaniem?

5 godzin temu, kamil2321 napisał:

EDIT: Wyjaśnienia dla innych tępaków bez urazy, którzy nie wiedzą, że jak napisałem multigaming VPS -> VoiceVPS z multigamingu, przeciez nawet na stronie pisze u nich że to VPS ale ech tępakom nie da się wytłumaczyć bez urazy rzecz jasna.

Twierdzisz, że nasza oferta jest "droga", cóż - proszę znajdź mi dostawcę, który będzie oferować podobny poziom usług, zabezpieczeń w podobnej cenie. Polecam również sprawdzić cennik licencji dla ATHP. Oczywiście można uruchomić serwer TeamSpeak na VPS'ie nieprzystosowanym do ochrony aplikacyjnej/wolumetrycznej łącza sieciowego lub hostować go w darmowej usłudze, która jest oszustwem, lecz nie jest to dobre rozwiązanie.

16 godzin temu, Pantoflarzek napisał:

Problem z Multigaming mam taki, że chcieli być "fajni" i postawili se infrastrukturę na MongoDB.

Ni to w ... ni w ... za przeproszeniem, bo jak chcesz zmienić potem hosting, to zwykle masz problem bo nawet snapshota z YATQi porządnie się wgrać nie da.

Przecież bardzo prosto konwertuje się SQLite do MySQL - wystarczy zapisać dump sql i podesłać go nam - my również takowy możemy udostępnić. Odsyłam do posta w którym jasno wytłumaczyłem dlaczego korzystamy z MySQL'a: 

4 godziny temu, carbonx napisał:

Zgadzam się w 100%.

3 godziny temu, kamil2321 napisał:

Jeżeli nie potrafisz odróżnić oszustwa w internecie od realnej i legalnej usługi sprzedawanej przez legalną firmę to polecam nabrać więcej pokory. Widzę, że masz większą wiedzę od nas z jakiej infrastruktury i jakich platform korzystamy - otóż muszę Cię wyprowadzić z tego błędu - VoiceVPS to nie jest kontener OpenVZ czy guest KVM/XEN/VMWare/Hyper-v. Stosujemy metodę konteneryzacji i jest to elastyczna usługa dopasowana do potrzeb hostowania serwerów TeamSpeak.

2 godziny temu, #Gremsonkowy# napisał:

#Nie_Pozdrawiam

#Jebac_Cebule

Niestety TeamSpeak jest powolny w blokowaniu tego typu serwerów, w szczególności, gdy dodatkowe IPv4 można zakupić w OVH za małą kwotę.

2 godziny temu, carbonx napisał:

Potwierdzam.

2 godziny temu, kamil2321 napisał:

Poza tym co wyżej odpisałem - TeamSpeak posiada jeszcze greylisting. Raz jeszcze powtarzam - VoiceVPS to nie "zwykły VPS".

2 godziny temu, carbonx napisał:

2. Raz jeszcze odsyłam do oficjalnego cennika ATHP
3. Poza metodą konteneryzacji wyróżniają nas customowe ACL'ki na Juniper'ach w DC HosTeam (aka. "ochrona indywidualna"), które wiemy jak dostosowywać, poza tym stosujemy własne zabezpieczenia L7 (m.in. alternatywne dealowanie pakietów kernelspace).

2 godziny temu, kamil2321 napisał:

1. Jest tak w regulaminie napisane, by najpierw napisać odpowiedź, a potem dodatki? Bo ja nie widzę, jesli tak w regulaminie jest to okej zwróce honor ale jesli nie ma zasadniczej kolejności odpisania na temat to mój pierwszy post zawiera odpowiedź od momentu:
"Jeśli są wrogowie, wówczas można pomyśleć o droższych rozwiązaniach ale tylko multigaming VPS, nie kupować slotów bo 32 osoby zmieszczą się na TSie bez licencji. "
2. Oczywiście, że wiem ile kosztuje licencja. Ale wiesz, że za ok. 1k można wykupić 1k slotów bądź więcej na bodajże półroczny kontrakt? Taki przykład jest na net-speaku i multigamingu
3. Nie VoiceVPS tam nie ma żadnej różnicy. VoiceVPS to nic innego jak VPS skonfigurowany pod serwer głosowy, stoi na linuxie a ten VoiceVPS jest wirtualizacją na serwerze matki, a ochrona to już inna bajka, nazwa VoiceVPS to tylko nazwa i nie każda firma musi dawać ochronę antyddos czy jakąkolwiek ochrone. VoiceVPS zwykle jak robią ma panel zarządzania serwerem VPS + TSem itd ale to jak mówiłem zależy od danej firmy.
Odpowiedziałem na Twoje pkt.

Nie kumasz tego co piszę, ja mówię że VoiceVPS to nic innego jak VPS pod serwer głosowy, dla Ciebie rozwinę to, jedna firma robi fajny panelik do tego, możliwość w panelu instalowania TSa z szablonu i zaarządzanie nim + wiadome zarządzanie VPSem ale to nadal jest VPS pod nazwą VoiceVPS.
Zwykle do VoiceVPS każdy powinien dostać hasło roota, ale czasami nie dostaje się roota ale innego użytkownika bądź wcale. Jak wspomniałem wszystko zależy od danej firmy ale VoiceVPS to nadal VPS i tego nie zmienisz bo to nie jest ani dedyk ani Twój komputer tylko VPS to wirtualna maszyna a VoiceVPS leży na wirtualnej maszynie VPS a Voice dodane z ang. Głos czyli wychodzi serwer głosowy.

Więc nie dasz mi dowodów na to, że sa nielegalni? szkoda. Więc ani ja ani Ty nie mam racji i nie ma powodu do tego, bym nie polecał ts3.clouda.
ts3.cloud nie działa od dziś tylko prawie rok jak nie ponad rok ;) Miałem tam serwer przez pół roku i jakoś nie zamknęli go bo wchodziłem na niego codziennie ale przestałem i wiadome brak aktywności= usunięty.

Poza tym co już wcześniej napisałem, powiem tylko, że żaden VoiceVPS nie ma innych procesów poza serwerem TeamSpeak'a - w tym nasłuchującego daemona SSH, zatem po raz kolejny się mylisz.

2 godziny temu, muchomor321 napisał:

xDD myślałem że już gorszych osób od tych co mówią że mintshost jest dobry nie znajde xDD jednak ktoś pod nimi się znalazł, no comment

Znów poziom wypowiedzi "specjalistów" owego forum przerósł również nasze wyobrażenie o beznadziejności rasy ludzkiej.

54 minuty temu, ɴoɴαмe napisał:

@Mlszczu

Zdaje mi się ,że od tego jest opcja "Zgłoś post".

Co do tematu

Net-speak ma tańszą ofertę slotową od multigamingu.

Na 30 osób lepiej wziąć tego voicevps'a.

Co do ludzi którzy piszą coś w stylu "to nie jest temat o xyz tylko o multigamingu" to się uspokójcie przecież można dać jakiś alternatywny hosting.

Polecam przeczytać regulamin forum.

Summa summarum: po raz kolejny apeluję o to, ażeby nie wypowiadać się o tematach, o których nie ma się zielonego/bladego/jakiegokolwiek pojęcia, gdyż takimi wypowiedziami pokazujecie jedynie swój poziom. Więcej pokory.

Oczywiście w razie jakichkolwiek dalszych pytań lub wątpliwości, zapraszamy do kontaktu.

Z poważaniem,
Spoofy
~ Administracja Multigaming.pl

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

Opublikowano

@Sp00Fy255Dlaczego twierdzisz iż VPS OpenVZ w hosteam.pl nie mają żadnej ochrony skoro większość serwerów TeamSpeak3 na nich stoi i raczej nikt nie był w stanie tego zgasić.

Według mnie warto kupowac tylko hosteam OpenVZ dlatego iż w ostatnich kilku miesiącach pojawiły się 2 metody 1 pod net-speak a 2 pod multigaming a co najśmieszniejsze z tego co wiem żadna z nich nie wchodziła w hosteam openvz a tylko pod serwery net-speak i multigaming.

Opublikowano
18 minut temu, #Gremsonkowy# napisał:

@Sp00Fy255Dlaczego twierdzisz iż VPS OpenVZ w hosteam.pl nie mają żadnej ochrony skoro większość serwerów TeamSpeak3 na nich stoi i raczej nikt nie był w stanie tego zgasić.

Według mnie warto kupowac tylko hosteam OpenVZ dlatego iż w ostatnich kilku miesiącach pojawiły się 2 metody 1 pod net-speak a 2 pod multigaming a co najśmieszniejsze z tego co wiem żadna z nich nie wchodziła w hosteam openvz a tylko pod serwery net-speak i multigaming.

Ciężko jest się wypowiadać na temat usług HT, lecz powiem tylko, że warto zapytać u źródła. Nasz kontakt z tą firmą jest idealny, bardzo chwalimy sobie współpracę z HT i z naszej wiedzy wynika, iż zwyczajnie OpenVZ nie ma żadnej ochrony, poza acl'kami dot. ograniczenia ruchu oraz tego ile w stanie jest zmieścić interfejs bridge'ujący. Łatwo to sprawdzić - wysłanie randomowego pakietu UDP na port voice (standardowo 9987) powinno dotrzeć do serwera - w przypadku nawet standardowej ochrony, dopóki pakiet nie będzie zawierać header'a TSINIT, serwer nie powinien go otrzymać. W kwestii "zgaszenia": tak naprawdę wolumetrycznie da się "zgasić" wszystko w naszym kraju, zaś aplikacyjnie - widocznie nie miały te serwery jeszcze do czynienia z atakami tego typu.

W kwestii OpenVZ tak naprawdę nie mamy możliwości zastosowania jakiejkolwiek ochrony aplikacyjnej, swoją drogą przestarzały kernel z brancha 2.6 jest łatany na siłę i nie ma oficjalnego wsparcia - tym samym nie zainstalujemy sobie np. Debiana 9 czy Archa (a już na pewno nie z obsługą systemd 2.32+), zaś nowe Virtuozzo nie będzie szeroko wykorzystywany produkcyjnie w hostingu - nikt nie ucieknie od oversellingu i opłacalności względem oferty - gorzej jeżeli trafi się na mocno przepełnioną maszynę, ot co :) W sumie tutaj mógłbym się rozpisać dlaczego usługa managed VPS jest lepsza pod konkretne zastosowanie niż unmanaged, ale chyba w tym miejscu nie za dużo czytelników zrozumie dopóki nie sparzy się i nabierze doświadczenia.

Pozdrawiam,
Spoofy
~ Administracja Multigaming.pl

"I always run as root!" 

~ Bryan "B-man" Lunduke

Opublikowano

@Sp00Fy255 - ja nie wiem czy Ty wogóle umiesz czytać, gdyż Twój post odnośnie mojego, nie miał nic związanego z tym co napisałem. Kolega miał usługę voice vps na multigamingu, próbowaliśmy się z multigaming dogadać w sprawie danych z bazy, na daremno, więc gadać se możesz, ale been there, done that, więc przysłowiowe sit down.

Wracając do tematu, osobiście sądzę że jedyne hostingi warte uwagi w tych czasach to netspeak lub bezpośrednio hosteam.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...