Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uwaga na oszustów - Superna_Gates/Virtuosso

HAMMERxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mogli by panowie w jakiś bardziej dojrzały sposób podejść do tej kwestii. załóżmy że pan hammer zapewnił by serwer na którym pan virtuosso mógłby realizować ustalony wcześniej plan budowy. regularny backup dawałby gwarancję panu hammerowi że wszystko pójdzie po jego myśli, a panu virtuossoowi stawka procentowa regularnie wypłacana na konto zależnie od stanu ukończenia prac nad mapą.

sprzedaż mapy nie wchodziłaby w grę gdyby serwer był odpowiednio zabezpieczony.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano
10 godzin temu, SG. napisał:

Mamy Cię przepraszać za coś, w czym jako grupa nie mieliśmy żadnego udziału? Chyba sobie żarty stroisz.. To Ty powinieneś przeprosić NAS za to, że muszę marnować swój czas, aby wytłumaczyć całą tą sprawę. Możesz się gryźć prywatnie z naszym budowniczym, ale wciąganie wszystkich w Twoje prywatne zlecenie, to drobna przesada. 

Jest twoim 'podopiecznym' wiec licz sie z tym ze i ty po czesci ponoscisz konsekwencje. Tak jest w realnym zyciu; polityce, korpo I W OGOLE WSZEDZIE. POWINIENES TO SAM WIEDZIEC

Nowicjusz
Opublikowano
3 godziny temu, __AHA__ napisał:

Jest twoim 'podopiecznym' wiec licz sie z tym ze i ty po czesci ponoscisz konsekwencje. Tak jest w realnym zyciu; polityce, korpo I W OGOLE WSZEDZIE. POWINIENES TO SAM WIEDZIEC

Yhym czyli jak mój podopieczny na wyjazd nie zakręci gazu i spali sobie dom, to później ja mam przepraszać strażaków za jego bezmyślność? Wybacz, ale to tak nie działa. Mogę przepraszać za coś, co mnie dotyczy, np zerwanie przez mojego podopiecznego ciekawego kontraktu z klientem, a nie za jego prywatną działalność. 

Opublikowano

@SG.

Po przeczytaniu wszystkiego up, doszedłem do następujących wniosków.

Nie podejmujecie żadnych czynności prawnych w związku z naruszeniem wizerunku waszej grupy przez jednego z podwykonawców.
Nie podejmujecie prób chronienia dzieła poprzez odpowiednie zabezpieczenie serwera przed ewentualnymi kraszami, szantażami i innymi nadużyciami.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Nowicjusz
Opublikowano
20 minut temu, macjoker007 napisał:

@SG.
Nie podejmujecie żadnych czynności prawnych w związku z naruszeniem wizerunku waszej grupy przez jednego z podwykonawców.
Nie podejmujecie żadnych prób chronienia dzieła poprzez odpowiednie zabezpieczenie serwera przed ewentualnymi kraszami, szantażami i innymi naruszeniami.

Czynności prawne??? Serio? Przecież to jest tylko gra. Nasz pracownik dostał upomnienie i uważam, że to w zupełności wystarczy. 
Serwer jest zabezpieczony przed nieautoryzowanym pobieraniem map oraz używaniem programów ogólnie uznanych za szkodzące. Korzystamy z najnowszych wersji pluginów oraz ostatniego stabilnego builda silnika. "Ewentualny crash" był dla nas niecodziennym jednorazowym zdarzeniem. Jeszcze może mi wyjaśnisz, gdzie popełniono szantaż czy też "inne naruszenia" (i chodzi mi tu o całą grupę, a nie osobę prywatną jaką jest nasz budowniczy).

Opublikowano
1 godzinę temu, macjoker007 napisał:

@SG.
Nie podejmujecie prób chronienia dzieła poprzez odpowiednie zabezpieczenie serwera przed ewentualnymi kraszami, szantażami i innymi nadużyciami.

Bawicie mnie jak to czytam, kolejna osoba która będzie pisała takie bajki sam będę wyciągał konsekwencje karne, napisałem mu wyraźnie że nie chce z nim współpracować, a on mnie zaczął obrażać, pisałem na 95% jesteśmy pewni, koniec tematu.Każda kolejna osoba, która pisze takie bajki wmawiając mi, że to jest moja wina, bo zerwałem z nim współpracę, a ten potem zaczął mnie obrażać ni z gruchy ni z pietruchy?Za dużo filmów naoglądaliście się, cała sytuacja mnie zaczyna wkurwiać, bo większość sobie przejedzie na koniec i pisze jakieś bajki, co mam powiedzieć?Jak każda kolejna osoba, która g*wno wie zaczyna się wypowiadać i jakieś niestworzone historie pisać, że jestem oszustem, chciałem kogoś na 300 zł oszukać, różne historie pisaliście i każdy kolejny jest coraz głupszy.

Patrząc na to kto napisał wątek mogliście się tylko domyślać to będzie tam pisał, macie całą konwersację z nim, z  osobą którą "niby" oszukałem, macie tyle argumentów, że nie muszę się dalej rozpisywać.

16 godzin temu, HAMMERxPL napisał:

@SG. chłopak należy do grupy, zostałem przez niego oszukany, więc radzę uważać na całą grupę. Nie dostałem żadnych przeprosin, rekompensaty ani nic w tym stylu, więc zdanie podtrzymuję i na takie zasługujecie.

To ty mnie powinieneś przeprosić za to, że mnie zacząłeś obrażać po tym jak zrezygnowałem ze współpracy z tobą i wciąganie osób 3, których argumenty są tak słabe jak twój serwer, rekompensatę to ty będziesz miał w postaci negatywnej opinii, myślisz, że jak zawołasz 2/3 kolegów, którzy napiszą jakieś bajki coś zdziałasz?Marnujesz tylko mój czas.

I przestrzegam, każda kolejna osoba która nie przeczyta całej konwersacji z tymże osobnikiem i zacznie się wypowiadać nie mając bladego pojęcia o całej sytuacji i nasłucha się tego co ten idiota wypisuje może nie pisać niczego.

Opublikowano
5 godzin temu, SG. napisał:

Yhym czyli jak mój podopieczny na wyjazd nie zakręci gazu i spali sobie dom, to później ja mam przepraszać strażaków za jego bezmyślność? Wybacz, ale to tak nie działa. Mogę przepraszać za coś, co mnie dotyczy, np zerwanie przez mojego podopiecznego ciekawego kontraktu z klientem, a nie za jego prywatną działalność. 

To jest zupelnie co innego a ty chyba nie wiesz jak dziala swiat. TAKI GLUPI PRZYKLAD myslisz ze jak ktos z pisu zacznie wyzywac na sali innych politykow to bedzie nagonka na cale pis czy tylko na tego polityka?

Nowicjusz
Opublikowano
42 minuty temu, __AHA__ napisał:

To jest zupelnie co innego a ty chyba nie wiesz jak dziala swiat. TAKI GLUPI PRZYKLAD myslisz ze jak ktos z pisu zacznie wyzywac na sali innych politykow to bedzie nagonka na cale pis czy tylko na tego polityka?

Nie, to nie jest co innego, a Twój przykład w którym uwzględniasz osoby publiczne, całkowicie odbiega od rzeczywistości. Porównujesz budowniczego w minecrafcie do "celebrytów", których poczynania monitorowane są przez wszystkie media w państwie? Wybacz, ale takie spostrzeżenia możesz zachować dla siebie, a nie wygłaszać je na forum dotyczącym bądź co bądź GIER. Mój przykład był jak najbardziej trafny, ponieważ podkreślał, że nas jako grupa nie interesuje nas działalność prywatna naszych budowniczych i nikt nie monitoruje ich poczynań poza teamem. Nie wiem ile masz lat i czy doświadczyłeś czegoś takiego jak "praca", ale przykładowo mojego szefa nie interesuje to, co robię po upływie czasu, który mam wyznaczony w umowie. 

Opublikowano
2 godziny temu, SG. napisał:

Nie, to nie jest co innego, a Twój przykład w którym uwzględniasz osoby publiczne, całkowicie odbiega od rzeczywistości. Porównujesz budowniczego w minecrafcie do "celebrytów", których poczynania monitorowane są przez wszystkie media w państwie? Wybacz, ale takie spostrzeżenia możesz zachować dla siebie, a nie wygłaszać je na forum dotyczącym bądź co bądź GIER. Mój przykład był jak najbardziej trafny, ponieważ podkreślał, że nas jako grupa nie interesuje nas działalność prywatna naszych budowniczych i nikt nie monitoruje ich poczynań poza teamem. Nie wiem ile masz lat i czy doświadczyłeś czegoś takiego jak "praca", ale przykładowo mojego szefa nie interesuje to, co robię po upływie czasu, który mam wyznaczony w umowie. 

Reklamujecie sie w internecie = jestescie osobami publicznymi, ktos z waszego teamu zrobi cos zle to oberwie on i cala wasza grupa tak dziala swiat a ty chyba zyjesz w jakims alternatywnym

Opublikowano
4 godziny temu, __AHA__ napisał:

no na polityka

nie słyszałeś o sytuacjach w których ktoś (to już się nie odnosi do pisu) wyzywał kogoś i potem został wydalony ze stanowiska?

k3HeXgc.png

Opublikowano
3 minuty temu, happi napisał:

no na polityka

nie słyszałeś o sytuacjach w których ktoś (to już się nie odnosi do pisu) wyzywał kogoś i potem został wydalony ze stanowiska?

i wedlug ciebie tylko temu komus sie oberwalo ale nie wplynelo na wizerunek reszty grupy?

Nowicjusz
Opublikowano
50 minut temu, __AHA__ napisał:

Reklamujecie sie w internecie = jestescie osobami publicznymi, ktos z waszego teamu zrobi cos zle to oberwie on i cala wasza grupa tak dziala swiat a ty chyba zyjesz w jakims alternatywnym

A. Jeden incydent (szczególnie w którym nie uczestniczy ekipa) nie wpłynie jakoś szczególnie na grupę, gdyby tak się działo żadne tego typu ugrupowania w Polsce nie mogłyby się utrzymać.
B. Gdyby opinia grupy w Polsce mnie obchodziła, dawno zająłbym się tym w inny sposób. Poza tym w tej chwili widzę w tym temacie tylko bezpodstawne ataki na nią. 
C. Jeżeli nadal uważasz, że porównywanie ekipy budowlanej z gry z partiami politycznymi jest poprawne, to ty żyjesz w alternatywnym świecie, nie ja. 

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...