Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uwaga na oszustów - Superna_Gates/Virtuosso

HAMMERxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

16 grudnia odezwał się do mnie użytkownik @Virtuosso, przedstawił się jako człowiek ekipy budowniczych "Superna_Gates". 

Po krótkiej rozmowie na skype, przyjął zlecenie budowy spawnu na easyhc, zaproponował cenę 50 zł, więc się zgodziłem. Dostał podstawowe instrukcje i po 5 dniach miałem finalnie sprawdzić i dać zlecić ewentualne poprawki. Po tym czasie odezwał się, że jednak spawnu nie dostanę, i przełożyli termin na następny dzień. Po prawie 24 godzinach, zaprosili mnie na serwer i dałem im rzeczy, które mają poprawić. Nie minęła godzina, a dowiedziałem się, że próbowałem ściągać ten nieudany spawn, który mi pokazali przy użyciu zwykłej wersji 1.12. xD Po chwili wygadał się, że mu się to nie opłaca, bo sprzeda to 20-30 razy na zagranicznej scenie. Oczywiście nie obyło się bez próby sprawdzenia mojego IP, adresu zamieszkania i dostawcy, jak to na takich nastolatków przystało.

Podsumowując to kolejne dzieci, które zwyczajnie zabierają czas. 

Radzę uważać na tych ludzi, pozdrawiam.

4L0M4l0.png

Opublikowano

Nick: Virtuosso

Sądzę, że powinienem zostać wybrany aby pracować na tym serwerem gdyż jestem dość osobą ogarniętą, zrównoważoną  i potrafię zarządzać dość liczną grupą osób.Jestem osobą kreatywną z dużym doświadczeniem.Znam się na tym co robię i nie robię pochopnych decyzji.Moja ortografia jest na bardzo wysokim poziomie, raczej nie popełniam błędów ortograficznych.Organizowałem prace na wielu serwerach(niekoniecznie tych znanych)na stanowisku headadmina(po prostu zarządzałem serwerem i dobrze się czułem w tym co robiłem)jedynym moim dowodem jest na to moje słowo.Jeżeli zostałbym Administratorem, chciałbym zająć się serwerem od strony głównej czyli takich najważniejszych, oczywiście na takie, które po prostu zasłużę(chodzi mi tu o zaufanie, bo raczej ciężko jest zaufać osobie, którą się nie dawno poznało i dać jej od razu najważniejsze zadania, takie które można dać tylko osobom które są zaufane).Może i nie znacie mnie, nie zasłużyłem na wasze zaufanie ale myślę ze z czasem dojdziemy do jakiegoś porozumienia i będziemy mogli ze sobą otwarcie rozmawiać.

Widzę, że dużo osób składa podanie od razu na Head admina/admina, ja chciałbym zacząć od początku aby z czasem mielibyście do mnie coraz większe zaufanie, a swoją pracą awansowałbym w górę, widzę że koncept serwera jest super, dlatego jeszcze bardziej zależy mi na tym aby się tu dostać.

Coś o sobie bo raczej chciałbym żebyście cokolwiek o mnie wiedzieli no to:Jestem Damian, mam 16 lat interesuję się fantastyką/rpg w wolnym czasie chodzę na siłownie, gram w piłkę nożną czy chodzę na basen.Jestem osobą energiczną z wyobraźnią, od czasu do czasu gracz minecrafta/cs'a/lol'a i innych gier internetowych.Poświęcam na grę dość sporą liczbę czasu, lubię słuchać muzyki(disco polo też się w to wlicza :D).

To chyba byłoby jeżeli chcielibyście się czegoś jeszcze o mnie dowiedzieć(bądź przeoczyłem coś ważnego proszę o napisanie tego, a poprawię ten błąd).

Dzięki za uwagę.

To ten?

Opublikowano

@kacperduras. Nie wiem kompletnie o co ci chodzi i po co udostępniasz prywatną konwersację. Jak inaczej może zareagować człowiek, któremu ktoś wciska kit przez tydzień czasu, następnie wmawia ci kradzież? Jedyne co mi zarzucasz, to wulgaryzmy rzucone pod wpływem emocji? Będę głaskał dzieciaczka po główce, że marnuje mój czas i mnie oczernia. :) 

Discord i skype dzieciaka: Virtuoz#0457/[email protected]

@Blackovskyy zmarnował tydzień czasu i rzuca słowa na wiatr. Jeśli interesują cię tacy współpracownicy to kontakt już znasz.

4L0M4l0.png

Opublikowano

5 godzin temu, HAMMERxPL napisał:

16 grudnia odezwał się do mnie użytkownik @Virtuosso, przedstawił się jako człowiek ekipy budowniczych "Superna_Gates". 

Na wstępie, chciałbym ci serdecznie podziękować, jako iż sprawa nie trafiła do sądu, raduję się jako iż nie jestem kolejną osobą, którą już straszono sądem, wykroczenie takie nie mogło ujść płazem takiej osobie pospolitej i mało znanej jak ja.Co ja takiego mogę...W porównaniu do najbardziej popularnego użytkownika z serii oszustów i krętaczy :/ twoją sławę poznał już cały kraj, mam nadzieję, że po tym temacie znajdziesz wymarzoną osobę, która będzie chciała zbudować ci mapę gratuluję podejścia do całej sprawy.

Nie minęła godzina, a dowiedziałem się, że próbowałem ściągać ten nieudany spawn, który mi pokazali przy użyciu zwykłej wersji 1.12. xD 

Widać musiałeś być bardzo dobrze poinformowany, spawn był nieudany, muszę się za niego wstydzić,spawn robiony pod serwer CentrumPvP nie jest spawnem.W sumie jako iż te bardzo wpływowe forum często potrzebuje mało prestiżowych budowli za grosze, oddam to osobie która się do mnie zgłosi jako pierwsza, która będzie chciała przyjąć ten spawn, trochę mało prestiżowy bo był za 50zł, był robiony z myślą iż trafi do kosza i raczej przyszłości z nim nie ma.

Po prawie 24 godzinach, zaprosili mnie na serwer i dałem im rzeczy, które mają poprawić.

Na początku popracowalibyśmy nad twoim zachowaniem, czasami działasz pod wpływem zbyt wielu emocji.Święta tak blisko i ludzie zwyczajnie żyją w pośpiechu, jak zaczną coś pobierać to nawet nie kończą tak są zajęci świętami xD Kocham czas przedświąteczny!

Po krótkiej rozmowie na skype, przyjął zlecenie budowy spawnu na easyhc, zaproponował cenę 50 zł, więc się zgodziłem.

Według mojego kalendarza 17 grudnia był dzień dobroci dla zwierząt, mogę się mylić, jako iż minął już prawię tydzień odkąd pan @HAMMERxPL zamówił mapę i jej nie dostał, więc pewnie zwyczajnie się pomyliłem, no cóż...Nawet najlepszym się zdarza(no przecież w 100% nikt nie jest pewny przykładem jest użytkownik @HAMMERxPL, który cieszy się wyjątkową popularnością, która nie świadczy dobrze na temat jego, a odbija się to na serwerze.No nic...Gracze mogli wybrać lepiej, no nic nieszczęścia chodzą parami).

Po krótkiej rozmowie na skype, przyjął zlecenie budowy spawnu na easyhc, zaproponował cenę 50 zł, więc się zgodziłem.

Ogólnie rzecz biorąc, zamiast tych pakietów zwyczajnie w świecie mogłeś wysłać pieniądze jak cywilizowani ludzie, nie wiem jak tam w Gdańsku jest pewnie fajnie.Ludzie zachowują należyty szacunek i traktują się jak równy z równym, miasto bez skazy bym powiedział, ale to jest przecież POLSKA, wszystko staje się realniejsze

Podsumowując to kolejne dzieci, które zwyczajnie zabierają czas. 

Osoba tak znana, posiadająca taki WIELKI serwer i w dodatku programująca, która zna się na wszystkim i potrafi włamać się i okraść serwer ze wszystkich map jakie serwer posiada.Ogólnie to PODOBNO, takie osoby powinny(nie mówię, że muszą)posiadać jakieś zmienne IP, bo trochę tak niebezpiecznie obrażać ludzi przez internet.Ale co ja tam wiem, w NETII też fajny internet jest polecam wszystkim.

2 godziny temu, HAMMERxPL napisał:

Discord i skype dzieciaka: Virtuoz#0457/[email protected]

Na koniec chciałbym ci pogratulować.Dzięki tobie stałem się bardzo rozpoznawany!Klientów cały czas przybywa, a zleceń jeszcze więcej, dzięki twojej uwadze odnośnie do mnie, stałem się popularny, może nie do tego stopnia co ty ale zawsze coś.No ale skąd osoba o tak niskim ilorazie inteligencji mogłaby to wiedzieć.

P.S A propo 

To jesteś może w stanie napisać mi jakiś dobry plugin na  pobierania map z innych serwerów, tak aby serwer nie wywalało i ludzie mnie nie oskarżali o kradzież?Bo ogólnie, jak będę chciał to pobieram mapę z serwera i się pytam potem czy mogę to zrobić co nie ?Po tylu licznych próbach, powinienem już mieć mapy do końca roku, normalnie wcześniejsza gwiazdka :) 

Opublikowano

I wy reklamujecie sie jako jakas grupa budowniczych po czym budujecie takie gowno jak na screenach od @kacperduras.? Sam na swoj serwer w 6 godzin potrafilem przygotowac mape 10 razy lepsza niz to cos. 

Cytat

Na koniec chciałbym ci pogratulować.Dzięki tobie stałem się bardzo rozpoznawany!Klientów cały czas przybywa, a zleceń jeszcze więcej, dzięki twojej uwadze odnośnie do mnie, stałem się popularny, może nie do tego stopnia co ty ale zawsze coś.No ale skąd osoba o tak niskim ilorazie inteligencji mogłaby to wiedzieć.

Przybylo ci 5 osob z tego marnego forum? Bo wiecej online to tutaj nie ma. Zreszta jak ktos chce syfiasty spawn to odezwali sie do wlasciwej osoby.

Cytat

Osoba tak znana, posiadająca taki WIELKI serwer i w dodatku programująca, która zna się na wszystkim i potrafi włamać się i okraść serwer ze wszystkich map jakie serwer posiada.Ogólnieto PODOBNO, takie osoby powinny(nie mówię, że muszą)posiadać jakieś zmienne IP, bo trochę tak niebezpiecznie obrażać ludzi przez internet.Ale co ja tam wiem, w NETII też fajny internet jest polecam wszystkim.

Co to za jakies durne zagrywki? Wykorzystujesz osoby trzecie do pozyskania informacji o hammerze, ciekawe do czego ci one sa potrzebne i co tak przyczepiles sie tego internetu z netii?

Cytat

Według mojego kalendarza 17 grudnia był dzień dobroci dla zwierząt, mogę się mylić, jako iż minął już prawię tydzień odkąd pan @HAMMERxPL zamówił mapę i jej nie dostał, więc pewnie zwyczajnie się pomyliłem, no cóż...Nawet najlepszym się zdarza(no przecież w 100% nikt nie jest pewny przykładem jest użytkownik @HAMMERxPL, który cieszy się wyjątkową popularnością, która nie świadczy dobrze na temat jego, a odbija się to na serwerze.No nic...Gracze mogli wybrać lepiej, no nic nieszczęścia chodzą parami).

Typowe zagryweczki idioty. Myslisz, ze jesli ma 'zla' reputacje na forum zwiazana z programowaniem to teraz mozna mu byle co zarzucic? 5-6 smiesznych osob na tym forum prz***alo sie hammera i ciagle pisza jedno i to samo pod jego tematami bo nie chca miec konkurencji ; _) 

Opublikowano

@Virtuosso Drogie dziecko, podaj mi jedną osobę, którą rzekomo oszukałem. Nigdy tego nie zrobisz, bo takiej osoby po prostu nie ma. Takie pomówienia naprawdę są karalne. :) 

Ja, gdy widzę błąd o kolidującym entity z blokiem nie piszę, że ktoś próbuje użyć jakiegoś WorldDownloadera. xD 

Plugin na pobieranie map z innych serwerów? ^^

Zaproponowałeś 50 zł, więc się zgodziłem. Zaproponowałbyś 300 i zrobiłbym to samo. ;) Spawn nie miał być wykorzystany na CentrumPVP.

4L0M4l0.png

Opublikowano
4 godziny temu, Virtuosso napisał:

Na wstępie, chciałbym ci serdecznie podziękować, jako iż sprawa nie trafiła do sądu, raduję się jako iż nie jestem kolejną osobą, którą już straszono sądem, wykroczenie takie nie mogło ujść płazem takiej osobie pospolitej i mało znanej jak ja.Co ja takiego mogę...W porównaniu do najbardziej popularnego użytkownika z serii oszustów i krętaczy :/ twoją sławę poznał już cały kraj, mam nadzieję, że po tym temacie znajdziesz wymarzoną osobę, która będzie chciała zbudować ci mapę gratuluję podejścia do całej sprawy.

Widać musiałeś być bardzo dobrze poinformowany, spawn był nieudany, muszę się za niego wstydzić,spawn robiony pod serwer CentrumPvP nie jest spawnem.W sumie jako iż te bardzo wpływowe forum często potrzebuje mało prestiżowych budowli za grosze, oddam to osobie która się do mnie zgłosi jako pierwsza, która będzie chciała przyjąć ten spawn, trochę mało prestiżowy bo był za 50zł, był robiony z myślą iż trafi do kosza i raczej przyszłości z nim nie ma.

Na początku popracowalibyśmy nad twoim zachowaniem, czasami działasz pod wpływem zbyt wielu emocji.Święta tak blisko i ludzie zwyczajnie żyją w pośpiechu, jak zaczną coś pobierać to nawet nie kończą tak są zajęci świętami xD Kocham czas przedświąteczny!

Według mojego kalendarza 17 grudnia był dzień dobroci dla zwierząt, mogę się mylić, jako iż minął już prawię tydzień odkąd pan @HAMMERxPL zamówił mapę i jej nie dostał, więc pewnie zwyczajnie się pomyliłem, no cóż...Nawet najlepszym się zdarza(no przecież w 100% nikt nie jest pewny przykładem jest użytkownik @HAMMERxPL, który cieszy się wyjątkową popularnością, która nie świadczy dobrze na temat jego, a odbija się to na serwerze.No nic...Gracze mogli wybrać lepiej, no nic nieszczęścia chodzą parami).

Ogólnie rzecz biorąc, zamiast tych pakietów zwyczajnie w świecie mogłeś wysłać pieniądze jak cywilizowani ludzie, nie wiem jak tam w Gdańsku jest pewnie fajnie.Ludzie zachowują należyty szacunek i traktują się jak równy z równym, miasto bez skazy bym powiedział, ale to jest przecież POLSKA, wszystko staje się realniejsze

Osoba tak znana, posiadająca taki WIELKI serwer i w dodatku programująca, która zna się na wszystkim i potrafi włamać się i okraść serwer ze wszystkich map jakie serwer posiada.Ogólnie to PODOBNO, takie osoby powinny(nie mówię, że muszą)posiadać jakieś zmienne IP, bo trochę tak niebezpiecznie obrażać ludzi przez internet.Ale co ja tam wiem, w NETII też fajny internet jest polecam wszystkim.

P.S A propo 

To jesteś może w stanie napisać mi jakiś dobry plugin na  pobierania map z innych serwerów, tak aby serwer nie wywalało i ludzie mnie nie oskarżali o kradzież?Bo ogólnie, jak będę chciał to pobieram mapę z serwera i się pytam potem czy mogę to zrobić co nie ?Po tylu licznych próbach, powinienem już mieć mapy do końca roku, normalnie wcześniejsza gwiazdka :) 

A to, że kogoś tam naciągałeś na 350zł to też kłamstwo?

Opublikowano
7 godzin temu, __AHA__ napisał:

bo nie chca miec konkurencji ; _) 

konkurencja w postaci serwera z 200 osobami, gdzie jest więcej osób z czitami niż bez nich?

gguyFIr.png

konkurencja w chuj

k3HeXgc.png

Opublikowano
3 godziny temu, Azet666 napisał:

A to, że kogoś tam naciągałeś na 350zł to też kłamstwo?

Nie naciągnął, próbował - o mnie tu mowa. 

Cała sytuacja:
Virt dołączył do mojej ekipy serwera - luźny projekt którym z początku miałem się zajmować sam, narobiło się ludzi, przybył i on.

Ekipa pomyślała, że może zapłacić jakiejś grupie budowlanej za stworzenie mapy/lokacji, więc zacząłem szukać. W między czasie Virt poszedł na urlop, i w sumie nic na serwerze nie zrobił, ponoć nie miał czasu bo musiał poprawić oceny w szkole, jakies zdrowotne pierdoły, nie pamiętam. O dziwo prawie codziennie bywał na czacie głosowym swojej nędznej grupki w zakładce "Budowanie", który jest dostępny tylko dla członków. jego ekipy. Podsyłał mi za to kiepskich budowniczych na zamówienie, mówiąc, że mogę im zabulić i będę miał nasrane kiepskimi budowlami na serwerze oraz, że powinienem zamówić profesjonalną ekipę budowlaną.
Później stwierdził, że jego grupa może się tym zająć, ale to nie jest darmowe. Opisywał, że tylko super serwery najlepsze, na których są spawny i lokacje za minimum 350zł mają graczy i jeśli chcę mieć graczy, to powinienem u nich zamówić zrobienie lokacji. Powiedziałem że mnie nie powaliło do reszty, żeby płacić grupie dzieci 350zł za stworzenie klocków. Po krótkiej rozmowie uznał, że jeśli nie mam zamiaru wykładać kasy, to on odchodzi i tylko marnował z nami swój czas.

Dodać należy też, że rozmowa z nim nie należy do najprzyjemniejszych. Zachowuje się chamsko i jest bierno-agresywny.

W podsumowaniu, dołączył, nic nie robił, nic nie wybudował, namawiał, próbował naciągnąć, a kiedy się nie zgodziłem to się zmył. Odradzam całkowicie współpracy z tym typem. 

U mnie był pod mailem: [email protected] i używał zmiennego IP.

43 minuty temu, happi napisał:

konkurencja w postaci serwera z 200 osobami, gdzie jest więcej osób z czitami niż bez nich?

gguyFIr.png

konkurencja w chuj

Dziwne, że Cię tu widzę. Oboje byliście w mojej ekipie w podobnym czasie.

A tak jeszcze dodam.

Zalecam się nie przejmować. Tacy ludzie byli, są i będą. Oszuści, złodzieje i krętacze. Szkoda tylko, że czasem zdarzy się nam z nimi spotkać.
Osobiście mam na to wyrąbane, nie jest pierwszym, ani ostatnim, a jednym z wielu.
Znajomy poprosił, zebym się wypowiedział, jako że miałem "przykrość" zaznajomić się z virt.

Nowicjusz
Opublikowano

Cóż... widzę, że temat dotyczy po części mnie, więc chętnie dołączę się do dyskusji. Myślę, że wszystkie najważniejsze kwestie zostały już poruszone, a czytając udostępnioną konwersację można ocenić, że obydwie strony konfliktu wykazały się totalnym brakiem kompetencji oraz dziecinnością. Interesuje mnie tylko jeden fakt - dlaczego do tej "bezsensownej wojny" jest wciągane całe SG, skoro nigdy jako grupa nie przyjmowaliśmy zamówienia od "CentrumPVP". Co prawda projekt powstawał na serwerze teamu, ale nigdy samo zlecenie nie zostało uzgodnione z właścicielem grupy oraz było tworzone tylko przez pojedynczych budowniczych. 

Opublikowano

Naprawdę panowie, nie wiem czym Wam groził hammer, że zdołaliście się poniżyć do tego poziomu żeby nazwać jego serwer "konkurencją dla innych".

No ale o co chodzi w całej sytuacji, bo może hammer nie przedstawił niektórym tego dość jaśnie i niektóre osoby nie są do końca pewne, o co chodzi. Zaczęło się od tego, że do naszego władcy, pana hammera - osoby niesamowicie inteligentnej, na tyle żeby przewyższać nas wiedzą o pakietach, a zwłaszcza o tym - że wysyłają się same, przecież to wina serwera - napisał członek ekipy SG.

A w sumie - dobra, może będę mówił mniej sarkastycznie bo jeszcze adminy z centrumpvp nie zrozumieją i będą mnie jakimiś gimbo-pociskami jechać, i jeszcze dziękować że ich chwalę :\

No więc, hammer dostał wiadomość od tzw. Virtuosso - czyli członka naszej ekipy, było ustalanie, ale to nie jest ważne, prawda? Jak widać w połowie, virtuoz poczuł się zdenerwowany, może niesłusznie, może źle odebrał wiadomości pana młotka, ja go w tym przypadku nie bronię, nie było to do końca strategicznym i inteligentnym zachowaniem z jego strony, mówić m. in. o tym za ile jego mapka pójdzie na markecie - choć to sama prawda : ).
Było przestawianie dat, i muszę przyznać że Damian zachował się nieprofesjonalnie umawiając sie najpierw na 19, a potem mówiąc o 20.

Doszło do wejścia młotka na serwer, nie obyło się bez uwag jaki ten spawn jest brzydki, a to że mu się nie podoba. No tak, przecież hammer to światowej sławy koneser budowli minecraftowych. Proszę spojrzeć na spawny z centrumpvp
maxresdefault.jpg
ugh, majstersztyk - nieprawdaż? Polatał, pod koniec stało się coś, przez co aktualnie jest oskarżany, moim zdaniem słusznie. I się z tego raczej łatwo nie wykręci, choć próbuje chłopak i szanuję jego starania,  żeby aż tak udawać idiotę na całe forum, że nie wie o co chodzi, że to przecież 1.12 było co nie? Ja bym na twoim miejscu zbierał resztki szacunku i nie brnął dalej, ale najwyraźniej młotek idzie w klasyczną regułę, - jak kłamać, to do końca. Szkoda, że jest na tyle nieumiejętny w kłamaniu że od początku wiadomo kto tu kręci xD

Serwer wywaliło błędem, co się znalazło w konsoli? Jak by kto nie widział -
PDMEuBAWSJyKnuBmqVL3RA.png
no ale przecież, pakiety się same wysyłają, prawde mówię młoteczku? <3

Żeby nie było, zaraz się zacznie - pfu, zaczną*, bo nie tylko on uczestniczy w tej dyskusji tylko też jego wierni obrońcy, centrumpvp moderacja masterrace. Przyjmujemy od około roku na serwerze wielu graczy, w podobnych okolicznościach jak hammera, czy to na rekrutacje, czy to na obejrzenie mapy - większość z tych osób nie ma uprawnień, czyli jest w takiej samej sytuacji jak hammer - /fly albo /gm 1 ustawione przez ekipy, żeby mógł sobie oblecieć, a w tym przypadku poobrażać, pobluzgać i wywalić serwer. Nigdy, ale to nigdy nie zdarzyło się u nas, żeby ktokolwiek wywalił takie pakiety, a tym bardziej wywalił tym serwer. 

Ale najbardziej mnie zastanawia fakt, że oszustami nazywa nas - Superna Gates, a przecież on zlecał budowlę osobnej personie, jedynym związkiem jaki miało to z SG, był fakt że budowla była robiona u nas na serwerze, natomiast ty obrażasz od razu całą ekipę od oszustów? Nawet sam fakt, pomijając już oszczerstwa prowadzone w strone naszej ekipy zamiast w poszczególną, pojedyńczą osobę - jest fakt że to ty, wywaliłeś nam serwer, wszyscy wiemy jak było - ty też wiesz i nikogo nie nabierzesz.

Opublikowano

2nuppqa.pngDla wyprostowania całej sytuacji wypowiem się:

5 godzin temu, needpvp napisał:

Nie naciągnął, próbował - o mnie tu mowa. 

Jeżeli naciąganiem nazwiesz to, iż w jakimś stopniu przyczyniłem się do tego, że PanCake na twoim discordzie polecił, 2 ekipy budowlane(nie pisałem wcześniej, nie chwaliłem się, że należałem do jakiejś z ekip), napisałeś do kacpra o pomoc przy budowanie mapy na twój serwer, na serwerze zapytałeś się ile byśmy chcieli za stworzenie mapy 1500x1500, odpowiedziałem 300zł (nie nazywaj mnie krętaczem, nie naciągałem cię cena za stworzenie mapy pełnej wiosek, zamku, ruin, zatoki z zniszczonymi statkami potrwa bardzo długo).Nikogo nie naciągałem, jeżeli masz takie podejście do sprawy twoja sprawa, ale nie mów mi, że próbowałem cię na ciągnąć zwyczajnie zapytałeś się mnie ile za takie coś byśmy chcieli.

W między czasie Virt poszedł na urlop, i w sumie nic na serwerze nie zrobił, ponoć nie miał czasu bo musiał poprawić oceny w szkole, jakies zdrowotne pierdoły, nie pamiętam. O dziwo prawie codziennie bywał na czacie głosowym swojej nędznej grupki w zakładce "Budowanie", który jest dostępny tylko dla członków. jego ekipy.

2nuppqa.png

Jak sam powiedziałeś stworzyłem discorda.

13z2x5v.png

Fabuła została na moich barkach, stworzyłem 1 wersję jak może ona wyglądać, @needpvp gdybym niczego nie zrobił przez ten miesiąc to raczej niczego by mi nie powierzył, ani nie dostałbym rangi Administratora.

2u5rw9i.png

Moja pomoc przy budowie twojego serwera była poboczną robotą, robiłem to bo po prostu chciałem, w wolnych chwilach grałem sobie.Masz do mnie pretensje o to, że w wolnym czasie kiedy miałem 20/30 min miałem wchodzić i robić na twoim serwerze?Fakt miałem problemy z ocenami, dlatego nie mogłem przebywać 24/7 przed komputerem, a kiedy już miałem te 20/30 min dziennie to nawet nie myślałem o tym, żeby wbić i pomagać, zwyczajnie w świecie chciałem się zrelaksować.Nie byłem twoim więźniem, nie płaciłeś mi, traktowałem to jako zabawę, nie obowiązek i na smyczy też nie byłem przywiązany, że na zawołanie wchodziłem i pomagałem.

Później stwierdził, że jego grupa może się tym zająć, ale to nie jest darmowe. Opisywał, że tylko super serwery najlepsze, na których są spawny i lokacje za minimum 350zł mają graczy i jeśli chcę mieć graczy, to powinienem u nich zamówić zrobienie lokacji.

6gx283.png

Nie rozumiem co do mnie masz?Byłem u ciebie na serwerze ponad miesiąc czasu, pomagałem, wypowiadałem się, ale uznałeś, że moja pomoc nie jest bezinteresowna.Jakąś urazę może masz do mnie, nasz ostatnia rozmowa polegała na tym, że mieliśmy odmienne zdania.Ja mówiłem, że nie da się stworzyć serwera bez wkładu finansowego, ty odwrotnie.

W podsumowaniu, dołączył, nic nie robił, nic nie wybudował, namawiał, próbował naciągnąć, a kiedy się nie zgodziłem to się zmył. Odradzam całkowicie współpracy z tym typem. 

W przeciągu miesiąca, skonfigurowałem ci discorda od a do z, na forum wypowiadałem się z każdym zbliżającym się tematem, moje wypowiedzi były długie i wyczerpujące, z każdym moim pomysłem udzielałem się na forum.Dowodem jest na to twoje forum:http://amitsu.pl/forum/, oczywiście jeżeli nie usunąłeś moich wypowiedzi.Kolejnym argumentem jest to, że wiele razy doradzałem ci(nie mówiłem tutaj o budowniczych, tylko o techniku którego szukałeś, przeglądałem fora za ciebie i szukałem)

Próbowałem napisać jakąś fabułę, której serwer w ogóle nie miał:

2h6vomu.png

2hx3o0m.png

Zalecam się nie przejmować. Tacy ludzie byli, są i będą. Oszuści, złodzieje i krętacze. Szkoda tylko, że czasem zdarzy się nam z nimi spotkać.
Osobiście mam na to wyrąbane, nie jest pierwszym, ani ostatnim, a jednym z wielu.

Twoja odpowiedź jest żałosna....Miesiąc ci pomagałem, nie wziąłem od ciebie ani grosza, nie oszukałem cie, nie okradłem cię, a ty teraz piszesz takie rzeczy o mnie.Po tym wszystkim w czym ci pomogłem, powinieneś mieć do mnie chociaż odrobinę szacunku, za tę pomoc która według ciebie była nic nie robieniem i obijaniem się.

W każdym razie stworzenie serwera, na bazie pluginów z internetu to nie jest dla mnie i pewnie dla wielu to nie jest serwer, tak jak powiedziałem i moje ostatnie słowa brzmiały:

11s01g7.png

Znajomy poprosił, zebym się wypowiedział, jako że miałem "przykrość" zaznajomić się z virt.

Przykro mi jest, kiedy czytam to co o mnie tutaj piszesz...Nie rozumiem dlaczego razisz do mnie taką urazę, napisałem ci, że odchodzę przecież, zgodziłeś się na moje odejście i na tym powinno się zakończyć.Każdą osobę, która nie zgadza się z twoimi poglądami oskarżasz o naciąganie, kradzieże i o nic nie robienie?Dowody które przedstawiłem są raczej wystarczające.

P.S Twój znajomy musi być z ciebie dumny.Jeżeli masz odrobinę poszanowania do siebie, możesz mówić i myśleć o mnie co chcesz, ale nie wciągaj w to Superny, jeżeli do mnie masz problem to do mnie.To tak samo jakbym był na ciebie zły(w sumie nie mam jakiś powodów) i zaczął obrażać twoich rodziców, czy ekipę od:

-swojej nędznej grupki  

-Podsyłał mi za to kiepskich budowniczych na zamówienie

-żeby płacić grupie dzieci 350zł za stworzenie klocków

No jeżeli, mówisz że Gigeno, czy Symphony kiepsko budują to znaczy, że musi być z tobą coś nie tak.I po wszystkich twoich oszczerstwach na mój temat, powinno ci być wstyd, nie masz za grosz poszanowania do mnie i do mojej pracy.Chciałeś wmówić ludziom coś co nigdy nie miało miejsca, szkoda tylko, że nie mogę więcej pokazać no bo:

qrgbra.png

Nie jestem idealny, mam swoje wady, piszcie sobie o mnie co chcecie ale do Superny nie miejcie niczego.

Opublikowano
8 godzin temu, needpvp napisał:

Powiedziałem że mnie nie powaliło do reszty, żeby płacić grupie dzieci 350zł za stworzenie klocków.

Wykazałeś się kompletnym brakiem inteligencji nie chcąc wziąć mapy 1500 x 1500 za 350 zł.
ba - normalnie byś zapłacił około 600 : ) 

Opublikowano
Cytat

Dla wyprostowania całej sytuacji wypowiem się:

Jeżeli naciąganiem nazwiesz to, iż w jakimś stopniu przyczyniłem się do tego, że PanCake na twoim discordzie polecił, 2 ekipy budowlane(nie pisałem wcześniej, nie chwaliłem się, że należałem do jakiejś z ekip), napisałeś do kacpra o pomoc przy budowanie mapy na twój serwer, na serwerze zapytałeś się ile byśmy chcieli za stworzenie mapy 1500x1500, odpowiedziałem 300zł (nie nazywaj mnie krętaczem, nie naciągałem cię cena za stworzenie mapy pełnej wiosek, zamku, ruin, zatoki z zniszczonymi statkami potrwa bardzo długo).Nikogo nie naciągałem, jeżeli masz takie podejście do sprawy twoja sprawa, ale nie mów mi, że próbowałem cię na ciągnąć zwyczajnie zapytałeś się mnie ile za takie coś byśmy chcieli.

<ucinam reszte, bo za nudne i za długie>

Nie jestem idealny, mam swoje wady, piszcie sobie o mnie co chcecie ale do Superny nie miejcie niczego.

tumblr_ljh0puClWT1qfkt17.gif

Może to kwestia tego, że mam nihilistyczne podejście do całej sytuacji.

Nie dbam zbytnio o opinię osób które nic dla mnie nie znaczą, nigdy ich nie poznałem czy też nie poznam, wierzę też, że moja opinia nie znaczy zbyt wiele dla innych.

Nie zrealizowałem Twoich pomysłów, bo mi się nie podobały. I to tyle.

Lubię natomiast oglądać dramy takich osób jak Wy - gdzie wysilacie się niemiłosiernie odpowiedzieć z podejściem biernie-agresywnym na każdą wiadomość która Was "atakuje" :D

Nie mogłem się oprzeć pokusie napisania mojej wiadomości, żeby zobaczyć później jak mnie pojedziesz, jakie argumenty przytoczysz, czy jak to się mówi "jak mnie pojedziesz","co mi odpowiesz"...
Bo przyznać trzeba, że cała sytuacja wyżej i wgl cała zawartość tego tematu jest śmiechu warta.

Narzekasz, że zrobiłeś nam discorda? No cóż. Wigilia, więc podam taki przykład: Jezus był synem boga, nawracał itp. a na końcu i tak ludzie go zabili. Za grzechy ludzi. Też mu się to niezbyt opłacało. (No dobra, to nie wyszło, ale chodzi o przekaz, a nie samą treść)

Faktycznie nic do Ciebie nie mam, jedyne co mogę powiedzieć to to, że kiepsko wyszedł Waszej grupie tamten spawn. Gdybym miał siedzieć w marketingu, tez wciskałbym wszystkim mój produkt jak murzyni wciskali swój w saszę. Więc poniekąd rozumiem to, że promowałeś Wasze usługi. 

Mówiłem to wiele razy, ale przypomnę raz jeszcze. Dla mnie mc to hobby, którym się zajmuje jak zbytnio mi się nudzi. Nie mam zamiaru wydawać na to ani złotówki.

3 godziny temu, keebe napisał:

Wykazałeś się kompletnym brakiem inteligencji nie chcąc wziąć mapy 1500 x 1500 za 350 zł.
ba - normalnie byś zapłacił około 600 : ) 

Tu się mylisz, nie zapłaciłbym :D Kogoś musiałoby po****dolić i to do reszty, żeby wydawać tyle kasy na klocki.

Uważam, ze brakiem inteligencji wykazałaby się osoba, która kupiłaby mapę nawet za 350zł. To są kurcze klocki. Są rzeczy na które faktycznie WARTO wydawać kasę.
Dziwię się, jakie z Was nolife.

A jakby ktoś coś miał do mnie czy mojego serwera:

image.png

Opublikowano

@happi 200 osób? Tyle dzisiaj w wigilię widziałem, normalnie jest koło 300-400. Jest to największy serwer tego typu w Polsce, więc śmieszne są takie wasze komentarze. A ze sklepem i stroną autora coś się dzieje, są święta i brak odpowiedzi. Dopiero za jakiś czas będzie autorski sklep wraz ze wszystkimi możliwymi płatnościami.

@SG. napisał do mnie i przedstawił się jako członek grupy zawartej w tytule, reszta mnie nie obchodzi.

Czy ty dzieciaku, który spamujesz screenem z błędu 'colliding entity with block' jesteś jakiś nienormalny? Twoja niedorozwinięta główka wpadła na pomysł, że było to spowodowane WorldDownloaderem? Byłem na zwykłej wersji 1.12, nie moja wina, że jesteście zacofani i używacie starej wersji silnika. Z resztą swoje wersje pokazałem na screenie, nie wiem dlaczego dalej myślisz, że chciałem pobierać to gówno. Sami mnie zapraszaliście na serwer, jakbym chciał cokolwiek ściągać to sam bym o to poprosił.

4L0M4l0.png

Opublikowano
12 godzin temu, HAMMERxPL napisał:

@happi 200 osób? Tyle dzisiaj w wigilię widziałem, normalnie jest koło 300-400. Jest to największy serwer tego typu w Polsce, więc śmieszne są takie wasze komentarze. A ze sklepem i stroną autora coś się dzieje, są święta i brak odpowiedzi. Dopiero za jakiś czas będzie autorski sklep wraz ze wszystkimi możliwymi płatnościami.

Racja, największy serwer - zaraz po cheatonie, bo rozmawiamy chyba o serwerach pod czity nie?

Czy ty dzieciaku, który spamujesz screenem z błędu 'colliding entity with block' jesteś jakiś nienormalny? Twoja niedorozwinięta główka wpadła na pomysł, że było to spowodowane WorldDownloaderem? Byłem na zwykłej wersji 1.12, nie moja wina, że jesteście zacofani i używacie starej wersji silnika. Z resztą swoje wersje pokazałem na screenie, nie wiem dlaczego dalej myślisz, że chciałem pobierać to gówno. Sami mnie zapraszaliście na serwer, jakbym chciał cokolwiek ściągać to sam bym o to poprosił.

mapa by sama nie wygenerowała bloków powodujących coś takiego kolego :)  To raczej ty jesteś tu niedorozwinięty ;p

Opublikowano
Dnia 24.12.2017 o 11:00, needpvp napisał:

Dziwne, że Cię tu widzę. Oboje byliście w mojej ekipie w podobnym czasie.

i co w związku z tym, bo nie rozumiem?

15 godzin temu, HAMMERxPL napisał:

@happi 200 osób? Tyle dzisiaj w wigilię widziałem, normalnie jest koło 300-400

no i ile z nich to cziterzy?

k3HeXgc.png

Opublikowano
Dnia 24.12.2017 o 03:07, HAMMERxPL napisał:

@Virtuosso Drogie dziecko, podaj mi jedną osobę, którą rzekomo oszukałem. Nigdy tego nie zrobisz, bo takiej osoby po prostu nie ma. Takie pomówienia naprawdę są karalne. :) 

Ja, gdy widzę błąd o kolidującym entity z blokiem nie piszę, że ktoś próbuje użyć jakiegoś WorldDownloadera. xD 

Plugin na pobieranie map z innych serwerów? ^^

Zaproponowałeś 50 zł, więc się zgodziłem. Zaproponowałbyś 300 i zrobiłbym to samo. ;) Spawn nie miał być wykorzystany na CentrumPVP.

Boże... znowu ty... Nie wypowiadaj sie już na tym forum, każdy ma już o tobie zdanie...

Nie jedna osoba przychodziła do mnie, żebym coś poprawił po twoim "Programowaniu" .

Piszesz do niego "dziecko" a sam może jesteś młodszy gimbusie..

haha, przy 300zł byś się zgodził ? kolejny "bogaty developer" ?? hahahah.

Daj se spokój i opuść to forum.

@topic

Hamer "oszukista"

Opublikowano

@TheMajster jesteś taki zazdrosny... ^^ Każdy? Kilku niedowartościowanych borowików z forum. xD 

Jaka osoba i w czym był problem, żeby napisać do mnie o poprawę jakiegoś błędu? Kto niby do ciebie pisał?

Chłopaczek ma 16 lat, więc gimbusem to najwyżej możesz być ty. Stanem psychicznym na pewno.

Myślisz, że moim głównym źródłem zarobków jest programowanie? Piszę głównie na swój serwer, niedługo otwieram kolejny. :)

Oszukista, człowieku kradniesz kod i wklejasz do swoich "pluginów" to nazywasz programowniem? xD Podaj nick osoby, którą oszukałem. Nigdy tego nie zrobicie, bo takiej nie ma - powtarzam. :)

4L0M4l0.png

Opublikowano
1 godzinę temu, HAMMERxPL napisał:

@TheMajster jesteś taki zazdrosny... ^^ Każdy? Kilku niedowartościowanych borowików z forum. xD 

Jaka osoba i w czym był problem, żeby napisać do mnie o poprawę jakiegoś błędu? Kto niby do ciebie pisał?

Chłopaczek ma 16 lat, więc gimbusem to najwyżej możesz być ty. Stanem psychicznym na pewno.

Myślisz, że moim głównym źródłem zarobków jest programowanie? Piszę głównie na swój serwer, niedługo otwieram kolejny. :)

Oszukista, człowieku kradniesz kod i wklejasz do swoich "pluginów" to nazywasz programowniem? xD Podaj nick osoby, którą oszukałem. Nigdy tego nie zrobicie, bo takiej nie ma - powtarzam. :)

Kogo to obchodzi ten twój syfiasty serwer jest takim samym gównem jak ty, nie nadaje się nawet do grania.Mapa wygląda jakby robiło je dziecko i pewnie tak jest, pluginy niczym innym się nie wyróżniają może tym, że jest umiałeś podpisać kto go wie.Same zjeby na nim grają bo jest twój i co że masz tam 400 graczy jak 99% gra tam dzieci w wieku 9/10 lat z większym poziomem inteligencji niż ty.Kogo to obchodzi, że otwierasz kolejny serwer mangozjebie każdy już na tym forum wie, że masz te pieniądze albo od tych dzieci którym laski trzepiesz żeby kupili vipa, albo z twojego rzekomego "programowania", Na pluginy też masz jakiegoś downloadera??Bo przydałaby mi się jakaś paczka.

Nowicjusz
Opublikowano
Dnia 24.12.2017 o 23:01, HAMMERxPL napisał:

@SG. napisał do mnie i przedstawił się jako członek grupy zawartej w tytule, reszta mnie nie obchodzi.

Hmm a czy to, że przedstawił się jako członek ekipy, upoważnia Ciebie do atakowania całego ugrupowania? Nie team zapraszał Ciebie na serwer, tylko jedna pracująca tam osoba. Nie wiem czy chciałeś ściągać mapę z naszego serwera, czy też nie - nie obchodzi mnie to i nie znam się na tym na tyle, by wydawać o tym jakąkolwiek ocenę. Interesuje mnie tylko fakt wypowiedzenia przez Ciebie wojny całej grupie bez żadnego sensownego uzasadnienia. Widocznie opinie, które słyszałem na Twój temat od innych ludzi są prawdziwe. 

Opublikowano

@SG. chłopak należy do grupy, zostałem przez niego oszukany, więc radzę uważać na całą grupę. Nie dostałem żadnych przeprosin, rekompensaty ani nic w tym stylu, więc zdanie podtrzymuję i na takie zasługujecie.

4L0M4l0.png

Nowicjusz
Opublikowano
30 minut temu, HAMMERxPL napisał:

@SG. chłopak należy do grupy, zostałem przez niego oszukany, więc radzę uważać na całą grupę. Nie dostałem żadnych przeprosin, rekompensaty ani nic w tym stylu, więc zdanie podtrzymuję i na takie zasługujecie.

Mamy Cię przepraszać za coś, w czym jako grupa nie mieliśmy żadnego udziału? Chyba sobie żarty stroisz.. To Ty powinieneś przeprosić NAS za to, że muszę marnować swój czas, aby wytłumaczyć całą tą sprawę. Możesz się gryźć prywatnie z naszym budowniczym, ale wciąganie wszystkich w Twoje prywatne zlecenie, to drobna przesada. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...