Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z klatkami w CS:GO

lukaszowy98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PR spore forum więc może otrzymam jakieś rady 

Mam mało fps w cs:go, często spadki do 150/180fps. Jest te 260/280 i zaraz moze byc nawet 150/160, według mnie jest to bardzo malutko.

Komp:

i5 7400

gtx 1060 6gb

16ram

win10

Inne:

xbox nie mam konta, off

rozdzialka 16:9

Nie mam 144hz

Inne programy, gry itp off

• ToshiKatsu zmienił(a) tytuł na Problem z klatkami w CS:GO
Opublikowano

Zapewne masz monitor 60 Hz lub maksymalnie 75 Hz co oznacza że nie zobaczysz różnicy pomiędzy 280 klatkami a 160. Wyłącz net_graph a cyferki nie będą Ci przeszkadzać :)

Jeśli naprawdę Ci to przeszkadza to poszukaj wirusów na komputerze lub go przeczyść jakimś programem

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano
17 minut temu, ToshiKatsu napisał:

Zapewne masz monitor 60 Hz lub maksymalnie 75 Hz co oznacza że nie zobaczysz różnicy pomiędzy 280 klatkami a 160. Wyłącz net_graph a cyferki nie będą Ci przeszkadzać :)

Jeśli naprawdę Ci to przeszkadza to poszukaj wirusów na komputerze lub go przeczyść jakimś programem

Masz rację, tylko za maks miesiąc kupuje 144 (opór cs) i potrzebna mi większość ilość fps. A wymagania cs  dla tego kompa to chyba pikuś ;)

Opublikowano
35 minut temu, lukaszowy98 napisał:

Masz rację, tylko za maks miesiąc kupuje 144 (opór cs) i potrzebna mi większość ilość fps. A wymagania cs  dla tego kompa to chyba pikuś ;)

Raczej więcej klatek na tym procesorze nie dasz rady wyciągnąć. CS opiera się w większości na procesorze i pamięci ram(jej prędkości). Pobierz Cinebench'a i daj rezultat po teście multicore.

Opublikowano
13 minut temu, DarkusFD napisał:

Raczej więcej klatek na tym procesorze nie dasz rady wyciągnąć. CS opiera się w większości na procesorze i pamięci ram(jej prędkości). Pobierz Cinebench'a i daj rezultat po teście multicore.

Ale cs ma syfiaste wymagania a i5 7400 nie jest zła :D, na procesorze który byś wyśmiał wręcz (za calego kompa 2zł bys nie dał) było 70/80 fps ;p.

Opublikowano

Tak jak kolega wyzej napisal roznica miedzy 75hz (75fps) a (150-180) nie ma. Jak nie masz 144hz :)

Nic nie zrobisz wylacz net_graph

http://i63.tinypic.com/s4mjqf.png

SZALONY

CO TAM ODRAZU E-SPORTU?

JEZEL WIDZISZ TEN POST I CI POMÓGŁ ZOSTAW SERDUSZKO DLA MNIE !

Opublikowano
7 minut temu, lukaszowy98 napisał:

Ale cs ma syfiaste wymagania a i5 7400 nie jest zła :D, na procesorze który byś wyśmiał wręcz (za calego kompa 2zł bys nie dał) było 70/80 fps ;p.

Wymagania CS'a podane na steamie i innych stronach dotyczą jego pierwotnej wersji, ale aktualnie ma on spore wymagania. Mój procesor Ryzen 1600 ma problem z utrzymaniem stałych 250 klatek(ustawienia wysokie/średnie). Jedyne co możesz zrobić to wymiana CPU, aby mieć wystarczająco klatek pod twój zaplanowany monitor.

Opublikowano

Spróbuj z komendami startowymi w ustawieniach CS'a, możesz również dobrze spróbować wymienić pastę termoprzewodzącą na procku, mi osobiście to pomogło, mam 144 hz, co prawda tej sekundowej różnicy spadku z np. 150 na 100 nie zauważam, więc nie jest to drażniące, ale przed wymianą miałem tak samo jak ty spadki z 200+ czasem nawet na mniej niż 100, po usunięciu zbędnych programów i zmienieniu tej pasty, przy ustawieniach max_fps 150, mam stałe 150.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obczaj jakieś komendy startowe, przeskanuj komputer i zainstaluj najnowsze sterowniki. Ale też po co Ci tak dużo fps :D

Pomogłem? Daj +

Opublikowano
Dnia 19.12.2017 o 17:37, ToshiKatsu napisał:

Moderator counter strike no niezle haha, nie wiesz to nie mow o technicznych sprawach, prosze.

Dnia 19.12.2017 o 18:59, DarkusFD napisał:

Wymagania CS'a podane na steamie i innych stronach dotyczą jego pierwotnej wersji, ale aktualnie ma on spore wymagania. Mój procesor Ryzen 1600 ma problem z utrzymaniem stałych 250 klatek(ustawienia wysokie/średnie). Jedyne co możesz zrobić to wymiana CPU, aby mieć wystarczająco klatek pod twój zaplanowany monitor.

to nie crysis 3 zeby wykorzystywac te rdzenie i ich potencial, wiec nawet miedzy r3 1200, a 1600 nie ma wielkiej roznicy przez to.

Autorze stalo sie to nagle? Czy reinstalacja czegos moze, moze na integrze odpalasz czy cos?

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...