Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę wchodzić na niektóre serwery Minecraft

NNisuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem. Otóż nie mogę wchodzić na niektóre serwery (w tym przypadku dragon-survival.eu), bo wyswietla się takie cos: " java.net.ConnectException: Connection timed out: no further information: " serwer jest włączony bo mój kolega może na niego wchodzić. Sprawdzałem, czy serwer działa na innym kompie u mnie w domu i też nie działa, natomiast inny komputer w innym miejscu, z innym internetem już działa. Nie tylko ten serwer nie działa a też dużo innych. Raz znalazłem ip numeryczne do serwera, który mi nie działał i przez ip numeryczne mogłem się bez problemu połączyć. Problem w tym, że do dragon-survival.eu nie mogę znaleźć. Wie ktos co zrobić, jak to naprawić? Jak ktos zna ip numeryczne do tego serwera mógłby podać :) DAŁEM ZDJĘCIE ERRORA, WERSJA MC 1.8.8 WERSJA JAVY jre1.8.0_151

ERROR.png

Opublikowano

Też kiedyś miałem podobnie, lecz do tego nie mogłem wejść na niektóre strony WWW. Być może Twoj dostawca internetu blokuje co niektóre IP.  Spróbuj również reinstall'a MC zrobić.

Opublikowano

Próbowałeś resetować MC?
Jaka wersja Javy?
Spróbuj usunąć folder .minecraft i pobrać go od nowa.
Ps: Jaki system? (Windows 7,xp,itd.)

Opublikowano
47 minut temu, IGNACY___ napisał:

mam podobny problem zmieniłem nick i nie moge wchodić na niekture serwery wyświetla mi się "not authenticated with minecraft.net"

To znaczy że konto nie jest zweryfikowanie z minecraft.net
Po prostu masz "piracki" launcher, i nie posiadasz konta premium.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 16.12.2017 o 09:44, Blackovskyy napisał:

To znaczy że konto nie jest zweryfikowanie z minecraft.net
Po prostu masz "piracki" launcher, i nie posiadasz konta premium.

mam aniby poco na stroni oficjalnej minecrafta apłaciłem 100zł by go mieć?!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...