Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Połączenie Greasemonkey, ajaxa i cross origin

Damian_RastMan

Pytanie

Opublikowano

Cześć, przybywam dzisiaj z problemem, którego zrozumienie wymaga krótkiego wstępu, więc zacznę od razu:

Jest strona dostępna tylko ze stacji pracowniczych w pewnej firmie, strona wyświetla informacje o normie godzinowej wyrabianej przez pracowników, owe informacje muszą znaleźć się w excelu, niestety strona jest praktycznie w całości oparta o javascript, przez co importowanie jej bezpośrednio z adresu do excela jest niewykonalne. Dostępu do źródła strony ani baz danych nie mam, więc kombinuję ze scrapperem w grease monkey który cyklicznie będzie odświeżał stronę i zdrapywał z niej wybrane informacje, konwertował na format json i wysyłał ajaxem na zewnętrzny serwer gdzie za pomocą php generowany będzie plik tekstowy łatwy do zimportowania przez excela. Problem pojawia się jednak kiedy przychodzi do wysłania danych na zzewnętrzny serwer, ajax sprawia problemy mimo włączonego cors-origina. Czy mógłby ktoś zaproponować inny sposób wysłania danych na zewnętrzny serwer, lub zapisania pliku txt(za pokocą skryptu w greasemonkey ofc.) w określonym miejscu(katalog w domenie) do którego dostęp ma komputer lokalny?  ew. inne ciekawe pomysły? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

= SygnaturA =

Made by... ME. 

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem rozwiązany, napisałem formularz dodający dane do pliku txt na zewnętrznym serwerze, a dane scrappuje i wysyłam za pomocą owego formularza, kodem napisanym w rozszerzeniu imacros

= SygnaturA =

Made by... ME. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...