Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z IPB 4.2

asKy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z silnikiem ipb 4.2, chodzi o to, że wchodzę w temat i mam cały biały ekran.

SS: rJlEYnj.jpg

Proszę o pomoc!

Opublikowano

Czy problem występuje na domyślnym motywie czy ustawiałeś customowy? Czy problem występował wcześniej czy pojawił się po jakiejś zmianie?

(')(.)(;)

Opublikowano

Wgrałem tylko silnik i od razu chciałem zobaczyć czy działają tematy ale jak kliknąłem na temat i mnie przeniosło to właśnie ten ekran

Opublikowano

Nie wiem jaką mam wersję PHP ja tylko założyłem forum i wgrałem silnik i nie działa to co pisałem I nie mam takiego folderu jak root

Opublikowano

15 godzin temu, MrSanten napisał:

Powiedz mi jeszcze jaką masz wersję PHP?

error_log powinien być w katalogu root.

Nie zawsze istnieje katalog error_log, gdyż należy to samemu ustawić w virtual host'cie (apache2 lub nginx).

15 godzin temu, MrSanten napisał:

Katalog root to katalog główny.

Czyli masz na myśli katalog główny konta, a nie strony?

A co, jeżeli korzysta z innego konta niż root?

15 godzin temu, asKy. napisał:

Nie ma u mnie takiego katalogu

Bo to zależy od konfiguracji. Na samym początku powiedz, na czym stawiasz forum? (VPS'ie czy Hostingu WWW)

+ Biała strona przeważnie jest powodowana, gdy brakuje dodatków do PHP

Możesz to sprawdzić wykonując w konsoli ,,php index.php'' w katalogu z plikami (public_html itp.)

Opublikowano

@damian1920 Katalog główny strony jest określany jako root directory, czyli w tłumaczeniu katalog root. Niech za poparcie tego posłuży ta zmienna z PHP: 

$_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] która zawiera właśnie lokalizację katalogu głównego strony. Mam nadzieję że teraz już rozumiesz znaczenie napisanej wcześniej przeze mnie treści.

(')(.)(;)

Opublikowano
6 minut temu, MrSanten napisał:

@damian1920 Katalog główny strony jest określany jako root directory, czyli w tłumaczeniu katalog root. Niech za poparcie tego posłuży ta zmienna z PHP: 

$_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] która zawiera właśnie lokalizację katalogu głównego strony. Mam nadzieję że teraz już rozumiesz znaczenie napisanej wcześniej przeze mnie treści.

Tak, trzeba było tak od razu :)

Niestety nie wytłumaczyłeś tego wcześniej i pewnie autor się pogubił (Jak ma VPS ew. Dedyka). Niestety to dalej nie zmienia tego, że katalog error_log musi tam się znajdować. To wszystko zależy od konfiguracji np. u mnie znajduje się w całkowicie innym miejscu i inna nazwą.

Bardzo dobrze możesz mieć pliki w /var/www/client0/public_html a logi zapisywać w /root/logs :)

Opublikowano
4 minuty temu, asKy. napisał:

Nie, mam stronę stworzoną na stronie http://ct8.pl/

1) Masz dostęp do konsoli SSH?

2) Jaka wersja PHP?

3) Pobrane z oryginalnej strony?

Opublikowano
Dnia 3.11.2017 o 10:35, asKy. napisał:

1. Nie mam

2. IPB retail

3. 

Interpretatory PHP

PHP 5.6
0 / 3 (0)
0 %
PHP 7.0
0 / 3 (0)
0 %
PHP 7.1
0 / 3 (0)

Miałem na myśli aktywną wersję PHP. Problem występuje po instalacji czy przed?

Sprawdź plik .htaccess czy nie ma błędów. Włącz raportowanie błędów.

Opublikowano

Problem występuje już pisałem po instalacji jak napisze temat i chcę zobaczyć ten temat bo mam biały ekran... I nie mam takiego pliku jak .htaccess

Opublikowano
1 minutę temu, asKy. napisał:

Problem występuje już pisałem po instalacji jak napisze temat i chcę zobaczyć ten temat bo mam biały ekran... I nie mam takiego pliku jak .htaccess

W katalogu głównym z plikami powinieneś takowy mieć, możliwe że nie nadałeś odpowiednich chmodów i instalator go nie utworzył. Podaj adres strony na PW to zobaczę.

Opublikowano

Link do forum na PW i dostaniesz kompleksowy poradnik co masz zrobić w 3 minuty.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...